Halaman

Pengikut

28 Julai 2010

Saje Coba..

Ini adalah percubaan yg pertama..actually aku x dak la skill dlm bab masak memasak nie..amat liat n x tau memasak sebenarnyer..huhuhu (pengakuan jujur) tp pada ari itu..(kira ari ini dlm sejarah) aku rajin lak nk mencuba wpun sbenarnya menda nie mudah jer..iaitu Trifle Buah Campuran..So dengan rasa bangganyer aku upload kan la pic tu kat cini..heheh..n thanks pd kak Sue Aleen FB prenz coz aku menciplak resepi nie dari beliau ..

Senang je..Bahan2 dia pon mudah..

Swiss Roll potong nipis2 dan susun kat dlm bekas..pastu taburkan ngan buah campuran dlm tin..cam dlm pic kat bwah nih..

Kendian panaskan agar2 n tuang kan dlm bekas tadi..letak tepi jap..tp aku letak dlm peti ais..huhuh...nnt aku terangkan naper aku
huhuhu...



pastu utk wat kastard..campurkan 1 tin susu cair, stengah cawan gula, 1 cawan air n 3/4 cawan tepung kastard..(baru aku tau camni caranya nk wat kastard)..hihiihi..Panaskan atas api n tuangkan atas agar2 tadi..



So dah siap n leh simpan dlm ais box...



Setelah dipotong begini la rupa parasnya..sbb apa aku huuhhu tadi adalah aku bekukan agar2 terlalu lama..so kastard x leh lekat ngan agar2 dan satu lagi, aku x toreh2 agar2 tu sbelum tuangkan kastard..so bila potong dia terpisah2..x cantekk dah...



Tapi di sebabkan ia percobaan yg pertama..masih boleh diperbaiki..
"Bukankah Manusia Belajar dari Kesilapan..."
So sesiapa yang nk mencuba selamat mencuba....

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)