Ini adalah percubaan yg pertama..actually aku x dak la skill dlm bab masak memasak nie..amat liat n x tau memasak sebenarnyer..huhuhu (pengakuan jujur) tp pada ari itu..(kira ari ini dlm sejarah) aku rajin lak nk mencuba wpun sbenarnya menda nie mudah jer..iaitu Trifle Buah Campuran..So dengan rasa bangganyer aku upload kan la pic tu kat cini..heheh..n thanks pd kak Sue Aleen FB prenz coz aku menciplak resepi nie dari beliau ..
Senang je..Bahan2 dia pon mudah..
Swiss Roll potong nipis2 dan susun kat dlm bekas..pastu taburkan ngan buah campuran dlm tin..cam dlm pic kat bwah nih..
Kendian panaskan agar2 n tuang kan dlm bekas tadi..letak tepi jap..tp aku letak dlm peti ais..huhuh...nnt aku terangkan naper aku huhuhu...
pastu utk wat kastard..campurkan 1 tin susu cair, stengah cawan gula, 1 cawan air n 3/4 cawan tepung kastard..(baru aku tau camni caranya nk wat kastard)..hihiihi..Panaskan atas api n tuangkan atas agar2 tadi..
So dah siap n leh simpan dlm ais box...
Setelah dipotong begini la rupa parasnya..sbb apa aku huuhhu tadi adalah aku bekukan agar2 terlalu lama..so kastard x leh lekat ngan agar2 dan satu lagi, aku x toreh2 agar2 tu sbelum tuangkan kastard..so bila potong dia terpisah2..x cantekk dah...
Tapi di sebabkan ia percobaan yg pertama..masih boleh diperbaiki..
"Bukankah Manusia Belajar dari Kesilapan..."
So sesiapa yang nk mencuba selamat mencuba....