Halaman

Pengikut

04 Januari 2011

New Year Lucky Draw Dari Blog Ibu Hamil


Pihak Blog Ibu Hamil (BIH) mengadakan New Year Lucky Draw. Maklumat lanjut sila klik link ini yer..
Hadiah;
1. Hadiah Utama – 1 set Keronsang & Gelang + Key Chain + T-shirt Sabah
2. Hadiah Saguhati – 1 set Keronsang & Gelang + Key Chain (Untuk 2 Pemenang)
3. Hadiah ditaja
http://nurfatihahchuan.blogspot.com/ (100% Buatan Sabah)
Tarikh Tutup 30 Jan 2011

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA


1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA
BY
http://lovelymasha.blogspot.com/

Antara syarat~
***kau orang mesti la attach sekali dengan gambar tuan puya blog dalam majlis harijadi yang dirasakan paling meriah ke...paling lucu ke...tak kisah la janji majlis harijadi..... yang pasti kau orang kena ada dalam majlis tu...
ok..
Ku yang sedang menyengih dukung Filzah x dak rambut tu..celebrate di Taman Warisan, Putra Jaya pada 1 Jan 2011 yang lepas sempena ulangtahun kelahiran anak sedaraku Sabrina yang ke 3 tahun (tudung hitam tu kak ipar aku). 8 orang kanak2 riang a.k.a cucu mak aku..

Teka sapa saya..??Farisha la..ngan sepupunya Syafikah..

Tag:
sesapa saja yg baca blog aku nih..sudi2kan yer

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 27.1.2011

Pusat Perkembangan Kanak- Kanak

Semalam hari pendaftaran anak sulongku ~Farisha Qasdina setelah menempatkannya selama 3 tahun di taska..tahun nih ku mahu dedahkan kakak dgn segala macam program n aktiviti di Pusat Perkembangan Kanak-Kanak (PPK) di Kompleks 3C, Subang Jaya. Wahhh..mmg berdebar2..nih baru masuk PPK, klu member2 yg hantar anak masuk Tahap 1 tu camner agaknyer yer..mmg risaukan..??..maklum ler kat luar sana tu lagi banyak cabarannya..

Alhamdulilah..segalanya berjalan lancar semalam..just daftar, ambil uniform, Tshirt sukan n baju 'bathrobe'..pas tu g tengok kelas kakak '4 Mawar'..berkenalan ngan cikgu kelasnya..ada beberapa kanak2 lain ngan parent dorg dlm kelas tu time aku bawa kakak ke kelas..just nak sesuaikan kakak ngan environment class utk pertama kali..aku tgk kakak ok..suke jer..siap nak try 'puzzle' lagi..cikgu tu cakap baru kejap tadi ada 2 budak nangis2 x nak masuk kelas..maybe x biasa ngan keadaan cam tu kot..ermmm...no comment..but my dother..'good gurl'...

Jgn salah faham yer..yg baju cekelat tu My Incik Hubby..bkn cikgu kelas..hehehhe

Kat atas meja tu ler uniform, tshirt sukan n bathrobe..all the oren kaler..

Ini ler 'bathrobe' kakak (tu adik dok interprem..babab kang adik bolat..baru pas eyakk..)..sebelum nih x dak pon PPK suh parent beli baju cam gini utk children memasing..utk penambahbaikan ler tu coz aku tgk bilik air agak jauh skit dari 'sleeping room'.. jadi time berjalan nak ke bilik tu sarung ler mendalah nih..klu x, bertuala bagai ler kanak2 ribena nih..kang x sempat masuk bilik ada plak la dah tetanggal tuala..ok gak tu..kecik2 camnih ler nak ajar sikap malu tu..

Kakak sibokk tayang mini mouse kat baju tu..actually ada mcm2 kaler..masa daftar tu kakak pilih kaler purple tp gambo kat depan tu 'anna montana'..bila nak amik baju, staff ckp purple dah abis..ermm..amik jer la oren nih..kakak pon suka sbb ada mini mouse..

sleeping room' dorang.. ok la.. puas hati jugak..satu bilik ada 35 orang kanak2..dan seramai ini ler akan naik bas dari taska USJ 3 ke Kompleks 3C nnt.. katil farisha no 2 dari kanan..bila aku tgk situasi tu teringat aku mcm duduk dorm time study dolu2...bezanya dorm tu katil dua tingkat..nak g toilet ada bakul sdiri.. dalam bakul tu letak ler 'toileteries'..sejibik dah...

Ini permulaan baru dalam fasa idup kakak..ku harap kakak bertanggungjawab dalam apa jua yg kakak akan pelajari dalam idupnya..jangan sia2kan harapan mama & ayah yer sayang..we 'always luv u' n 'be a good gurl...'

MaMa3H Giveaway...



JOM JOIN MaMa3H Giveaway
klik untuk join

Sempena genap 2 tahun usia blog MaMa3H

Tgk pic kat atas tu..teringat Farisha pon ada pic bersama bearnya itu..

tarikh tutup 10 Jan 2011


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)