Halaman

Pengikut

31 Mac 2011

2nd Give away dari Magrib (GA datang lagi!)

Klik banner untuk join..

Kenapa aku nak hadiah?
Sebab hadiah yang orang nak bagi tu percuma..sapa x nak kan... hihi..

ku nak tag:
izwa

Tarikh Tutup:
8 April 2011

Giveaway "Entry Pertama Saya"


Klik banner untuk join..

Tarikh Tutup:
15 April 2011

Ini entri pertama blog Farzly di lancarkan ~pada 25 April 2008..actually Farzly tu gabungan antara nama aku (Fara) dan juga MIH (Fazly). Maka tercipta la Farzly..

Ia berkisarkan tentang majlis perkahwinan aku walaupon dh hampir 2 tahun majlis itu berlalu.. kiranya pengantin dah basi la..hahaha..x banyak citer..juz gambo jer..sbb x tau nak mengarang camner..hahaha

so layannnnnn...

 
 
 
 
 

 nampak klise kan..naive sungguh..kihkih...dh la gambo kat tepi..ayat plak skima..hurmmm..tapi bukankah manusia berubah melalui pengalaman..???..*****ayat cover...*****


ok dh siap..to Mama_Airis..Selamat Bercuti ke PD..

minggu yg kelam kabot..

Salam..baru berkesempatan nak updated blog..coz Isnin n Selasa lepas ku kena g kursus SPIES..mmg bagus bangat kursus tu..Rabu pon kursus gak lagi tapi berkenaan KIK (inovasi) ku di antara wakil jabatan utk team nie..ari nie ok ..x dak apa2..tu yg sempat nak updated jap nih..padahal x sedor keja dh berlambak dh nih..huhuu...


Sok MIH aku x dak..g Kota Bahru, Kelantan..camner eh..ngan anak2 lagi nih..nak kena drive bawa anak la pak sok..next week plak exam..adusss...x mentelaah lgi (wah ayat...)..exam pengesahan jawatan tetap..


Wahhh..untung dh g kursus SPIES..Allah takdirkan aku untuk menghadapi menda2 yg aku nyatakan kat atas nun utk tgk sejauh mana utk aku mentadbir dgn bijak..


Chiyokk Fara...go..go...

Posing WIth Ur Love One- Giveaway


Klik banner utk join..

Antara syarat GA


~Tepek satu gambar korang bersama yg tersayang...


(tak kisah la korang dengan mak ker, bapak ker, anak ker, adik ker, tunang ker, suami isteri ker, boyfriend girlfriend ker, binatang kesayangan ker, atok nenek, kawan2, anak sedare, dan yg samer waktu dgn nyer....

~ Masuk kan slogan

" I love (nama org yg ader dalam gambar) so so much "

Ramai sebenarnya org yang sgt2 aku sayang especially famili ler..tp dh syaratnya suh tempek 1 gambo jer..ku letak ler pic ngan My Incik Hubby (MIH) coz MIH aku mmg jarang2 nak bergambar ngan aku..mmg dia x suke berpossing cam bini dia nih..


Glitter Words

<>
'Peace'..mengediks ngan hubby..of coz ler bolehh...hahahha

DUE DATE : 31 March 2011...


25 Mac 2011

Precious Humairah In The House

Ini Sticky Posts..
sila scroll bawah utk n3 terbaru..


Klik Banner Untuk Join..

ku tag:
izwa
hasrisa
Eb

Tarikh Tutup:
25 Mac 2011

"Mama....I Love You"

Filzah Qasrina bt Md Fazly
DOB : 12 Julai 2009
1 yr 8 mth

My 1st giveaway: Saya, Makan dan Makanan

klik banner utk join..

 Pic tengah menikmati makanan..
Saya..tgh makan sambil tersengih depan kamera..lapar weii time nih..

Fokus kerana sedang Makan dan..

Ini ler Makanan yg sedang saya mkn tadik..nyum..nyum.. 
ku nak tag:

Izwa
izan idma
mazz

Tutup Give Away nie pada 10 April 2011


JOIN CONTEST with MIZZWATI.COM


ORIGINAL Vantage tea set
worth : RM350.00
Jom join..hadiahnya sgt2 best tau..ner tau ada rezeki..leh dpt adiah cam kat atas nu..x pon adiah cam kat bawah ni...
MAC lipstic


Ini header blog Mizzwati..


Selain itu kata Mizzwati lagi jika menang contest nie,
"The winner akan mizzwati promot dalam web beliau…..or kalau peserta ada bisnez, beliau akan advertise blog/web peserta selama 2 minggu dalam website beliau free of charge. x kesah la what type of your biz…samada same nature of mine ker or ape2 jua…rezeki u all tetap rezeki u."..itu la antara kata2nya..
Apa tunggu lagi.. Rugi kalo kita tak mencuba... klu x menang pon at least kita dh mencuba..Tol x??
Jom join Contest anjuran MIZZWATI.COM.

Tarikh Tutup:
30 April 2011

24 Mac 2011

Belon..Belon Panas..

Salam..diam x diam dh sampai hari khamiskan..sgt2 best bila dh nak weekend nie..leh dok santai2 ngan famili..klu g jenjalan lagi best..plak tu gaji dh masuk, berganda2 la bestnyer..heheh..

Ahad ari tu g Putra Jaya..kan ada expo hot belon..sgt2 teruja..tgk kat tv ada mcm2 bentuk belon kat udara..thn lepas g tgk jugak tp x sempat sebab on the way dh hujan..pas tu jln sesak giler..sudahnya g singgah Alamanda jew..so thn nih x nak terlepas peluang lagi..

Actually sgt2 mengujakan adalah belon Doraemon..sbb..ermm..anak2 aku ler pye hal..aku dh dapat baygkan sure dorg tergediks2 bila tgk belon Doraemon tu terbang ke angkasa..wahh..sampai ke situ aku memikirkan tentang anak2..

tgk tu..x teragak2 ramainya manusia..sedang menanti belon utk ditiup dinaikkan
 
Sementara belon x naik lagi, kitaorg pon jenjln kat sekitar situ..tp tidak sesekali ke bazar jual mainan..kang rambang mata plak budak2 nih..klu g mmg menjerat poket sdirik..hahah..so nampak ada badut bagi balon suh kakak g beratur utk amik..
 
sgt lama ini hot belon utk di gemokkan..so dok la dulu..haus beb..balon badut bg tuh masih lg pajg kat tgn kakak
 
saat di nantikan telah tiba..belon sedia utk di gemokkan..*kakak ckp belon gemok..hahaha

Hot belon pertama di naikkan di iringi dgn sorakkan..ku jenguk2 jgk maner belon Doraemon tuh..??
 
kat belakang tu belon muka kucing..sampai ke sudah dak nampak pon belon Doraemon..kakak pon asik ty 'mama, maner balon doraemon..??' ..huhu..rupa2nya dorg x naikkan sumer sekali waktu petang tuh..ada bbrp belon dorg naikkan di mlm hari..ermm..alamatnya x kesampaian la nk tgk kakak..
 
x sanggup la nak tgu lama lg kat situ..dah lenguh2 kaki dh nunggu..so balik tanpa belon doraemon..x per ehh kakak..

My Incik Huby (MIH) mendukung anak2..kat tgn adik belon pjg tadi dh meletop..itu ler saki bakinyer..

23 Mac 2011

Pondok2

Salam..baru2 nih aku ada beli pondok..eh..khemah..eh ermm..playtent la..kat huda..wpon umah sekangkang kera tp berminat jugk nak beli playtent nih utk anak aku..mmg ku pikir, klu beli nak letak kat mana..segala ceruk sudut dah letak barang..cam dh x dak tempat dah nak letak..tp hati mengediks gak nak beli..plak tu cam murah jer..so nekad beli jer la..



Anak2 aku apa lagi..meloncat2 kegumbiraan..nak2 lagi si kakak..sampaikan tido pon nak kat dlm menda tuh..kkdg sesaje jer aku wat2 cari dia dan tanya adik..'mana kakak??..' pas tu dia akan jawab 'kakak sini la mama' 'ehh..mama ingat kakak x der, rupanyer dlm nih..' *ayat bergurau ngan anak...heheheheh


Sempat jugak suh anak2 aku nih berpossing..yg pasti klu dorg nak nyepah pon bior la kat dlm playtent nih..x dak menyepah merata2..so kurang skit keja aku nak mengemas..ahhahaha


Aku akan bahagia klu anak2 aku happy...!!!!

CONTEST I LOVE RED

click red utk join

Sebelum tu nak tag dulu yerr..

ku nak tag
Izwa
amiey lee
huda

Wahh..nie aku suke..sebagai mana aku suke kaler merah..i like red..of coz ..x tipu..mmg aku peminat kaler merah..red is my faveret colour..

see..warna merah lebih menyerlah dari warna birukan..
Tapi ramai yang cakap peminat kaler merah nie orgnya garang n baran..yer ker..??


kredit en.google
Tol jugak kot..aku pon cam mudah naik angin..tp x slalu okeh..ada kalanya..klu ku rasa cam x puas hati..mmg aku ckp..tp klu org lain pon camtu jugak rasanya..kan..kan..hheheh

Aku pernah baca satu fakta mengenai warna Merah, yg mana ia mampu menghilangkan masalah sakit kepala.

~Kajian mendapati bahawa warna merah dapat membantu mengurangkan rasa sakit kepala. Oleh itu jika kamu semua mengalaminya, letakkan tuala lembap berwarna merah di atas mata dan ia mampu meningkatkan peredaran dan melonjakkan adrenalin..that right!! aku pernah coba..kan n3 lepas2 aku ada ckp kepala aku sakit sgt2 n aku agak aku dh kena migrain..so aku cuba teknik camgini..alhamdulilah..mmg berkesan..feel good...^-^

ehh.ehh..Yana x ckp pon suh membebel byk2 kan..ada ker ehh?? so kena berhenti n red light!!..STOPPP!!!

tett...

cuma syaratnya suh letak pic PAKAIAN BERTEMAKAN WARNE MERAH..     

So godek punye godek ini ler pic aku single mingle yg pakai baju merah..yg lain possing ngan anak2 or MIH..pic ini semasa tgk hot baloon di Putra Jaya baru2 ini..



Ini pic nyibokk..pic Farzly families

Red in Gurl..


So jom ler join..masih ada masa lagi nih...

22 Mac 2011

“Si Manjaku Comot Tapi Comel by Sayangkuzie”

 Jom join..klik banner okehh...

ku nak tag
Izwa
amiey lee
huda

Ini pic filzah yang comot
adik control x nak pandang kamera..baru pas mkn roti..

Filzah Qasrina Md Fazly
1 thn 8 bln
Nama mama: Fara




Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)