Halaman

Pengikut

18 April 2011

[ Bloglists] Jom Masuk Bloglist Prince Untuk Bulan Mei Nanti


syarat -syarat...

1.buat entry..letak header blog ni dan tulis tajuk cam kat atas tu..link kan ke entry ni..

2.bagi sebab kenape kowang nak join bloglist aku..kena jujur....
Sebab~ walaupon Prince masih remaja  tapi blog kamu tidak menampak kan kamu sperti seorang remaja..that y ler followers kamu mencanak tinggi..dan ku mau seperti itu..ok ker..?? ini betol2 bukan cobaan yer Prince katak...

3.apa pandangan kowang tentang aku dan blog ni....jawab kena ikhlas..(nak kutuk pun boley )
Pandangan tentang kamu~x nampak..ermmm cuma nampak blog kamu jew..rupa kamu lagi la aku x tau camner..huuuhu..tp kamu seorg studentkan..sila anggukan kepala..dan kamu very friendly person..tol x tipu tau.. 
Pandangan tentang blog~nampaknya kamu seorg yang kreatif..punyeer header yang comeyy..kamu juga rajin ler nak mengupdated n3..blog juga kemas dan x berserabot cam blog haku..Plak tu ada pilihan hari utk publish n3 (hari Rabu entry apa erkk)

4.tlg lawat blog kawan baik aku ni...soal hati ...( bagi traffik jew )...

5.siap ??? tinggalkan link entry kowang kat ruangan komen..
6.tarikh tutup ??? bile aku termuntah nak update...hehehe

Vogue Preggy Mummy Contest

Klik link di atas

 Masukkan gambar anda tengah pregnant samada gambar baru ataupun lama yg penting vogue, cute dan ceria (pakai baju koleksi danita maternity adalah amat digalakkan) ehhehe

Masa nie tgh bersuka2an ngan anak sulong~farisha qasdina..tp naper aku jer yg nampak ceria sedangkan anak aku nie cam boring jer..ahahahkss...
Nama : Faradiyatul Liana bt Abu Samah
 pregnant anak ke-2, masa nih 5 bulan preggy
tahun : 2009

Jom ler join :
1. huda
2. nurkima
3. dyahaha


 Sila Like Fanpage


Penyertaan dibuka dari 5 - 30 April 2011, iaitu semua gambar dan entry blog perlulah dibuat semasa tarikh tersebut

Semua gambar akan dikumpul dan dimasukkan kedlm album di fan pages & ita maternity Onlline Store (http://www.facebook.com/Danitamaternitystore)
Undian 'Like' akan bermula pada 1 -31 mei 2011
Pemenang adalah berdasarkan undian 'Like' terbanyak.

Ayat Selepas Bertahun2 Kahwin

Sebelum Tido:


6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:


6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:


6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:


6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):


6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:


6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:


6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:


6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:


6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan percutian:


6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:


6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

Hahaha...agak2nya uĆ³lls dlm kategori yg mana satu..kihkih..nape leh jd cam gitu ehh..??..ayat 6 thn ke atas tu menunjukkan cam ada masalah dlm komunikasi..adakah itu juga berkaitan dgn bosan?? Kenapa bosan ini suka sangat menempek dalam diri? Macam mana nak jauhkan kebosanan yer?
So..sebagai permulaan perlu memulakan segala menda yg Positif..wahh..cam nk bg motivasi la plak..*kes x sedar diri..hikhik
Bermakna kita tidak perlu berfikiran negatif dan klu kita rasa bosan tahap gaban, senaraikan apa yang menyebabkan kita jadi bosan yang teramat dan aku yakin apabila kita senaraikan, cthnya bosan ngan pasangan *klu ada sbb2 lain tuh aku x tau la erkk..hasil sebenarnya TIADA SEBAB untuk kita berasa bosan. Jadi kenapa nak membosankan diri? Tepuk dada tanya selera lah yer. yehaa!!..tp klu dh time bosan x tau nak wat aper..baik tido jer..kan best..hahahha

Laptop jahanam...

Salam...pagi Isnin yang x berapa nak ceria..naper..hukhukhuk..cam x dak mood jer x tau naper..rasa cam nak cuti secuti cutinyer...hari nie hingga Rabu, MIH g kursus di Sepang, waaaa..ku bila MIH x dak amat2 malas x rajin nak drive sendiri..masa bujang dulu no hal jer..lg satu yg wat aku bad mood my lappy dh cam hampehhh..smlm ingatkan nak BW ler..kan cuti weekend..ingat nak update N3 pasal Sukan taska anak2 pada Sabtu lepas..pic dah transfer dlm lappy..pic dlm kamera pon dah abis di delete..lappy plak wat hal..tetiba jer kat monitor laptop tuh cam crack bentuk rama2..terperanjat mak..aku cuba shut down..n kasi releks jap lappy tuh..try on balik kuar lagi butterfly tuh..ermmm..apsal ntah..bengongggg...

Nak kena mintak warranty kad kat my mom nih..aku harap my mom ada simpan lagi..watnyer mak aku lupa ner dia letak or dia ckp dh bg kat aku..naya..napa mintak kad kat mak..??of coz ler lappy tu kan my mom yg beli kan..heheheh


That not my lappy..but the prob exactly the same..

Apsal erkkk.....


"1st GiveAway by PinkUmmi"

Sangat galak mata baby kat atas nih kan..?? Ini ler anak PINKUMMI..untuk join GA beliau sila klik banner too..


Ku cuba join GA ni coz CikMisi yg jemput so fara try la da best utk join...(rasa janggal plak sebut nama sdirik kat blog nih..) 

(sape klik SINI jgn lupa letak Fara sebagai referal okeh)
Syarat2 nya xsusah mana tapi kene jawab 3 soklan..So jawapan nya ialah:
v
v
v
v
v
1. nama anak ke2 PU: NUR AUNI NAJWA BINTI MOHD FADELI
2. anak ke2 PU dilahirkan pada : 5 APR 2011 jam 1719
3. persamaan ank pertama & ke2 : Post date dpp tarikh due yang sebenar

Tarikh tutup: 30 JUN 2011 (10.00 MLM)

ku nak tag:
izwa
zatie 
yuyu
hana kirana
huda

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)