Halaman

Pengikut

03 Ogos 2010

Baby BIRU Contest

Kali nie nk try contest yang x tau apa ke menda hadiahnyer..tp sure sesuatu yg menarik..hehhe..

dan si pemurah yg baik hati adalah Mummy Zara Sofea..Sila la klik link tersebut utk join..Jom....


mrshilmy.blogspot.com

Gambar BIRU anakku adalah di bawah ini



Namanya: Farisha Qasdina bt Md. Fazly
Umurnya: 2 tahun 11 bulan

okehh..dh siap..tarikh tutup contest 8 Ogos nnt...Hopefully ada peluang menang..hehhe

Anna's Birthday Giveaway

Nak join lagi..x kira..nk juga barangan tu...huhuhuh



Ini la sticker comel dari annazanariah..detail contest sila klik pd link ini Anna's Birthday Giveaway..jom kita semarakkannyer...

nk tag..wina dan izwa

ok..selamat berjaya pada diriku..hehehe...


Bertudung dan bersanggul

Fesyen nih makin glam dh aku tgk..kemain tggi lagi sanggul..nk meninggikan tu pakai aper ek..sanggul palsu kot yer..??ntah la...






Quote::

“akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka (isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang (nipis & ketat). Di atas kepala mereka pula (wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

Rasulullah s.a.w bersabda:

Quote::

dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka di dunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”
–hadith riwayat Muslim. Hadith no 212

-banyak-banyakkan amalan kita untuk di dunia dan di akhirat..semakin takut bila memikirkan apa yang bakal terjadi di akhir zaman nie..

Cute Teddy Bears Giveaway!!!

Eeee.....dh berpinar mata aku skrg nie...contest..contest...cm tamak jer..arrrgghhhh..aku x kesah..aku nak join gk contest..lagi..dan lagi...

Kali nie nk join giveway by cute mum sempena birthday beliau pd 13 Ogos yg akan datang..wah..birthday gurl nk bg hadiah nih..so jg lepaskan peluang..jom join..



Aku nk tag pada sapa yer..ermmmm

Aishah
Amrina
iezmierah
zarafamily

So harap2 aku lah di antara orang yang terpilih utk dpt teddy bear cute yg menjadi prize beliau..bestnyer klu dapat..leh bg Farisha untuk tambah hadiah sbb 28 Ogos nnt birthday anak daraku itu...Hadiah apa yer aku nk bg dia..ermmm

Ayu Little Cottage Giveaway

Sempat gk singgah kat blog Ayu..suka singgah blog beliau sbb byk brgan kraf yg cantekk2 n chumel2 belaka..tgh scroll pye scroll tetiba nmpak lak ada GA..apa lg, nk la jugk 'menjoinkan' diri..just cuba nasib..



Antara orang2 yg aku nk tag adalah..ermmm

ejan
tiefazatie
damia
mamakuqis
zakwan
atoi
ben
chentazetty


Anyway 'Happy Becoming Birthday n Sweet Anniversary dear...
4 more info about this contest..just click ...ayulittlecottage
ermm.. apa yer nk letak dlm beg tu klu menang...

nur_eimi Lucky draw

Contest nie adiahnya buku masakan..wpun aku x reti bab masak memasak nie..tp aku nk gkk join contest nih..ner tau dgn adanya buku nih aku rajin memasak lak nnt..(ewahh..perasan cm menang..kihkih)


member yang aku nk tag adalah:


ayu
nuyue

ini bannernyer..





dah siap..heheh..tarikh tutup contest adalah 27 Ogos..(sehari sblm birthday anak daraku)..untuk detail klik disini nur_eimi ...
Nk jengah ke blog beliau..nk g tau yg aku dh join contest beliau...heheh..

I Smell Food Giveaway By Ibu Emir

Nyum..nyum...best...prizes nyer pon best..mengenyangkan...apa tunggu lagi..jom join..



Untuk detail jom ler jengah ke sini emmira.blogspot.com coz tarikh tutup adalah 7 Ogos..

*Lucky Draw: Who's The Lucky One*

Jom join lagi sampai lebam..kali nie hadiah dia cute sgtt2..chumel jekk..nak la gakk..huhuhu

Super Dooper Kawaii Mommy & Lil' Ones
sereniety.blogspot.com

Sayang Baby Ibu
sayangbabyibu.net

Kali ini si pemurah pinky adalah Nurul Zafifah..Sayang Baby Ibu

Nak Tag pada member2 ini..

Nuyue
Della
Dyahaha
Wannorashi
Sya

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)