Halaman

Pengikut

30 April 2010

Cuti-cuti April...

Hujung bulan April yg lalu, famili ku sempat gak ler mencutikan diri ke PD..idak ler jauh sgtt...konvoi bersama rakan2 suami ku...bestnyer sbb dh lama x bercuti di tepian pantai..lagi best bersama anak2....seronoknyerr....

Pic nie masa duduk2 tgk kuda..x naik..tgk jer...




Melayan kakak... ada la menda yg dia nk tu...



Budak sesat..time nie wat muka seposen sbb nak suh mama beli belon sabun..




Tu ayah plak layan adik.. kakak dah berjaya dapat belon..



Wat x tau je bila org suh 'cheeeseee' ....



Petang tu pas balik dari dok2 rehat, trun g swimming pool lak..ok laa..wpun x secanteekkk mana pon poolnyer tp ok la dari x der...huhuhh



heheheh..x nk mandi..segan...






Mlmnyer sesi berbbq..best...yum..yum...



Mkn jgn x mkn...



Tgh mnyusukan adik nie..sempat gk k.fiza snap pic nie..sib baik kak pandai pilih angel..ehhehhe..
Baik sungguh la adik nie..x meragam pon..(smmgnya anak2ku ini bebaik belaka)..alhamdulilah




Sesi menukar2 hadiah..adalaaaa..





Sok mandi lautttt..kakak seronok sakan..adik pon apa kurangnya....



Posing sebelum naik boat..ayah plak nk naik banana speed..



huuuuuuuu..byk kali laaa dorg jatuhh..kejadian yg dirancang,...hahahha




Best arr..sesekali bercuti..plak tu ngan family..best sesgt...anak2 happy..hilang penat bila tgk anak2 gumbiraa...

Bowling...bowl.

Ari tu saje ikut hubby g main bowling ngan member2 dia..tp aku idak ler join main..aku jaga anak n tukang tengok jer..x reti ler aku nk campak bola tu..sakit jari mak you....

Anak dara ku yang sulung a.k.a kakak teruja seketika..mana x nyer..kali terakhir bawa dia g track bowl time dia baby..mana la reti apa2..so bila dia nmpk bola tergolek2 langgar pin ball, dia pelik..skrg bila kat umah dia wat plak aksi tu guna bola tp di balingnya ke dinding...hhuhuuh..pada sapakah harusku persalahkan...???

Mama, kakak nk peluk nie...antara ayat Farisha...


baik betul adik nie...tido wpun tmpat nie so noise..(kepenatan cm adik lak yg main bowl nie...)
Tgk tu stroller dia..dh sempit dh...



Nie mama..mama n kakak...hehehe (nk jugakkk)


Macho 70's Abah...

Salam..fuhhh..berhabuk dh blog aku nie...lama bangat x update...bz ler katakan..kuikuikui...

Actually pada 11 April yg lalu merupakan birthday ayahanda aku..lambat lak nk update kat blog..tp x per la..dh alang2 aku nk update nie aku upkan la citer nie skali...

Tahun nie genap usia abah aku yg ke 70 tahun...haaa...cm x caya..nengokkan dressingnya yg sentiasa bergaya tu x mcm umur 70 thn..

Aku berdoa supaya abah aku sentiasa sihat dan dipanjangkan umurnya..sesungguhnya aku sayang baaangat ngan abah aku nie..Ingat lagi thn lepas masa abah jatuh tangga umah..berlaku depan mata aku lak kejadian tu..bbrapa jam pas balik dari Indonesia...Time tu aku risau sgt..takut apa2 jd pada abah..maklum la usia dia dh lanjut..plak tu jatuh tangga..huhuuh..sian abah...Alhamdulilah..skrg kaki dia dah ok dah..'chill up abah' hehehhe

Ari tu kami sekeluarga 'celebrate' kat Restoran Ayam Penyet di Bandar Puteri, Puchong..saja 'chill' kat situ sementelah lunch sekali..lagipun menunyer ada selera Minang..so balun ler....

Sementara menungu makanan tiba saje amik pic nie..nk bezakan baby 9 mth yang saiznyer lebih kurang toddler 1 yr 3 mth...sambil di saksikan oleh kak aku..hehehhe



Aku snap pic emak aku nie time dia tgh berborak ngan kak aku...



Nie antara pengunjung yg hadir...hehehe..famili akak aku..tgh nk menghabiskan saki baki santapannya...yum..yum...



Kek yang x seberapa nie..actully x yah kek pun x per..tp disbbkan budak2 kan suka kek jd aku beli ler...(mak budak pon sukeeeee kek kot).



Acara meniup kek oleh orang lain...




zwani.com myspace graphic comments
Myspace Happy Birthday Comments & Graphics

09 April 2010

Yeey..yeey..bear baru....

Beberapa hari lepas, ayah belikan kakak bear baru..masa ayah bwak balik tu, aku sdiri pun terkejut..mak aii x dk besau lagi ker...?? tp masa tu kakak tgh tido jd sabar la tgu kakak bgun utk surprisekan dia...hehehhe

Tgu pye tgu lama plak kakak nk bgun tido, sbb ayah nk kuar dh kul 10 mlm..ada keja skit..so aku kejut kan la dia..alih2 dia mgamuk..mnangis2..huhuu..ayah suh dia bukak almari baju mickey mouse sbb ayah sorokkan bear tu kat dlm almari..bila nmpak bear lagi mnangis plak dia...so surprise x mjadi la yah.....hahaha

Tp nangis kejap jer..bila ayah dah kuar, apa lagi..terserlah semula la nakalnyer tu....

Usung bear ke bilik...nak angkat x larat..

Anak daraku ini dh pandai pilih baju sdiri..asal malam je nk pakai suar jeans dan bj lengan panjang..kan ker panas tu..tp dh tu yg dia nk..lantak ler...

Sumer bear klu blh dia pnye..adik satu pun dia x bagi..sian adik..tgk tu, kakak dh mnguap..ngantuk lagi la tu..mana x nyer tido kena kacau...

Cheewahhh..posing ngan bear baru la kakak..



p/s: terserlah contengan mural kat dinding tu...huhuhh

Bulan Taklimat....

Assalamualaikum...jumpa lagi..baru berkesempatan utk update blog...nk bg tau pasal keja la skit..dari hujung bln Mac sampai pertengahan April nie aku agak kesibukkan skit utk mnjelajah bbrapa buah sekolah bg memberikan taklimat mgenai pgurusan sisa organik...

Oleh kerana apa2 program yg melibatkan sekolah, aku yg handle so aku ler yg kena bg taklimat..mmg agak kepenatan sbb waktu pagi kuar site ptg plak g sekolah..klu kena ari tu ada 3 sekolah..maunyer terkeja2 aku..huhuh..tp keadaan tu sebulan jer..dh abis taklimat tu..back to normal..heheheh

Aku up la skit pic di sekolah yg aku dh pegi wat masa nie..



Tapi kalau taklimat sisa organik nie diperlukan waktu cuti terpaksa la keja waktu tu..slalunya taklimat hujung minggu nie program member aku sbb ia melibatkan komuniti ssuatu taman..klu mcm tu terpaksa la bwak anak skali..

Pic kakak masa taklimat kat di Taman Bukit Kuchai...


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)