Halaman

Pengikut

28 Februari 2011

Perempuan dan Fesyen..

hiiii..sanggupkah anda jadi mangsa fesyen..atau fesyen jadi mangsa anda...fuhh..mendalam maksudnya tuh..tapi klu berfesyen untuk nampak cantek dan meningkatkan keyakinan diri ..why not kan..semua manusia terutama perempuan suka bergaya..tapi jgn ler berlebih2an sampai menyusahkan diri..bak kata pepatah..yer ker pepatah..Biar Papa Asalkan Bergaya...

Tapi klu dah papa..nak bergaya pon dah x dak mood..toll x?? Jadi biar la berpada2..actually ku tengah berkira2 nak pergi ker x one of the function in my ofis..Kiranya macam majlis bergaya sakan ler bagi staff di ofis nie pada 4 Mac nnt..tema pada malam itu adalah "Glamorous Night"..aduhh..kepala ada fening la..nak sarung baju apa lak mlm tuh..mengalahkan penerima anugerah plak aku nih...hahahha  ..ku sgt2 teringin nak pakai dress..tapi bila pergi window shopping baju yg aku teringin tuh sure x dak..aku x nak beli baju yg lain..kang nyesal x sudah..lagi pon pepaham ler klu shopping ngan MIH nih..asik nak suh cepat jer..plak tuh asik nak ngekor aku..aku suh dia g layan anak2 kat tempat mainan bebudak tuh x mo..klu MIH ada dekat time shopping nih aku jd x selesa..ada jer menda yang di komennya..sudahnya x jadi beli..huhuuhu

dress cam gini la yang menjadi idaman hatiku..tp amat jarang2 aku nampak time shopping..byk di online jer kot..

Bila dah dapat baju nnt sure nak pikir pasal tudung plak kan..nak tudung stail apa plak..kang sudahnya aku pakai tudung cam gini..hahaha..ada brani...mintak simpang.....

kihkih..aku tgu jer sapa artis malaysia yang berani nak pakai tudung fesyen cam gini..

2 in 1..leh jadi tudung n bantal..hahahah

simple but nice..heheh


Contest Senyum Paling Ceria!! :D


klik banner utk turut join!!!
Antara syarat~ 

Muat naik gambar dan ceritakan mengapa anda gembira di dalam gambar tersebut.heheh..Ala simple simple je :)

ku nak tag mereka2 ini utk joinkan diri..

izwa
dyahaha
farah shamsudin
mimie
tomatokering
bambam
hasrisa
dan sesiapa yg baca n3 nih


Salah satu team KMK Jabatan..gediks tgu turn..actually tgh neves..tp wat2 happy dan senyum dengan ceria bila kamera snap..

TARIKH TUTUP : 31 MAC 2011 (Thursday)


Al-Fatihah

Salam..kalian sihatkah..??..ku alhamdulilah..masih dikurniakan tubuh badan yang sihat..beberapa hari yang lepas ku balik Batu Pahat, Johor..Makcik MIH meninggal..x tau penyakit apa..doktor x blh detect apa sakitnya..pernah beberapa kali masuk darah tapi darah yang di masukkan tu ilang dalam bdan..jadi hampas..kan ker pelik tuh..??kann...dan beberapa kali jugak lah mesin hospital tuh rosak time check up makcik..pelik lagi kan..dan akhirnya tanggal 25 Feb yang lepas jam 7 pagi makcik MIH meninggal..time dapat panggilan tuh kami dah bersiap2 nak g keja dah....alih2 MIH cakap makcik dah meninggal..so, g Taman Medan amik parent MIH dan trus bertolak..ponteng EL keja lg..

Kiranya baru 41 hari arwah atok meninggal dan sekarang makcik plak..mmg masa atok meninggal makcik dah terlantar dah..yang musykilnya x tau apa sakitnya..

Allah Maha Mengetahui..Moga arwah di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman..Amin

jenazah di bawa turun dari van ke tanah perkuburan..

semoga rohnya di cucuri rahmat..amin..
 
memori 4 tahun yg lalu..arwah sedang menepung tawar di majlis persandinganku..
 p/s:..tp ada sesuatu yang membuatkan bulu roma aku meremang semasa di kampung..ermmm...nak citer ker x yer..seram arr...nnt la aku citer..nak kumpulkan semangat..huhuhu



24 Februari 2011

Contest Senyum tak nampak gigi

Ini Muas..dia la yang membuat acara ini..x pasti contest ker..GA ker..segmen ker..aku tgk yg lain tulis contest aku tiru ikut la...nak join klik sini yer..

just upload gambar korunk SENYUM tanpa GIGI.
buat satu ENTRY. (simple sudeh) n antar kat comment entry ini.
HADIAH (rahsia!!) nanti MUAS bgtaw k,.=)

weiii..ini segmen x nampak gigi la..coba tutp mulut mu leh x??dan jgn lupa senyum...

Tuh...masih nampak menda kuning putih di situ..ingat muas rabun...haaa......mestilah nampak sebab ku mmg masih ada gg..bukannya rogak x der gigi..kihkih...

Alaaaa..camner nih muas..ku nak join jugak..tp klu senyum sure nampak gg yang x berapa tersusun tuh..ehehh..ada satu gg tenggelam di situ..ada nampakkah???

Akhirnya..itu pun setelah meletakkan kedua jari membentuk V di dagu..adakah susah utk senyum tanpa menampakkan gigi...??? jawabnya..YA...!!!!

ku nak tag mereka2 ini utk joinkan diri..

izwa,
dyahaha
farah shamsudin
mimie
tomatokering
bambam
hasrisa
dan sesiapa yg baca n3 nih


dateline 27.2.2011



Contest Bergaya Dengan Dress

Contest ni Dianjurkan oleh Beautiful Bundle Dress
klik banner

Actually cik siti nie kagum coz ramai customer sangat pandai bergaya dan berfashion belaka maka beliau for the first time menganjurkan contest terbuka pada sesiapa sahaja yang nak share gaya korang. Ini open tau kalau ada gambar dinner lama-lama ke , gambar wedding pakai dress ke or just gambar santai-santai pun boleh join :)..nak2 lagi dress Beautiful Bundle Dress laku macam Pisang Goreng Panas selain harga yg ditawarkan sangat berpatutan! Semua pun boleh cantik..


Antara syaratnya~
Anda hanya perlu upload gambar (satu/lebih) bergaya memakai dress dan letak kan tema untuk gambar contoh vintage,retro,wedding, stylo,santai ,dinner ,princess , kiut, suka-suki dll .

Aku pun tak nak ketinggalan okey!

ini tema~Princess..hikhik..perasaan..kihkih...princesskan slalu pakai gaun..

ini tema~ermm..apa yek..wedding korea kot..
  
ini tema~vintage
 
Ini tema~Dinner..sempoikan..

Ini tema~santai bersama belon


Ini tema~suka suki bersama anak..


Ok ke x nih cik siti..hikhik..over plak cam dalam album gambo..nak tempek byk2 gambo...argghhhh..lantak la kan..dah kata leh letak lebih dari satu gambo...

Tarikh tutup 28 Feb 2011


Indahnya malam pertama kita

Saat aku berBW tadi aku tertarik pada satu naskah ini..x pasti sama ada ia puisi atau sajak..tapi cukup2 membuatkan bulu roma aku meremang..insaf pon ada gak nih..cam sikit nak nangis..

dari incik google


tipsnya..sila baca dgn membayangkan pengantin itu adalah diri si pembaca..
I
I
I
I

Satu hal sebagai bahan renungan Kita...
Tuk merenungkan indahnya malam pertama
Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata
Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa

Justru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut
Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara
Hari itu...mempelai sangat dimanjakan

Mandipun...harus dimandikan
Seluruh badan Kita terbuka....
Tak ada sehelai benangpun menutupinya. .
Tak ada sedikitpun rasa malu...
Seluruh badan digosok dan dibersihkan
Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan
Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih...

Itulah sosok Kita....
Itulah jasad Kita waktu itu

Setelah dimandikan.. ,
Kitapun kan dipakaikan gaun cantik berwarna putih
Kain itu ...jarang orang memakainya..
Karena sangat terkenal bernama Kafan
Wewangian ditaburkan kebaju Kita...
Bagian kepala..,badan. .., dan kaki diikatkan

Tataplah.... tataplah. ..itulah wajah Kita
Keranda pelaminan... langsung disiapkan
Pengantin bersanding sendirian...

Mempelai diarak keliling kampung yang dihadiri tetangga
Menuju istana keabadian sebagai simbol asal usul
Kita diiringi langkah gontai seluruh keluarga
Serta rasa haru para handai taulan
Gamelan syahdu bersyairkan adzan dan kalimah Dzikir
Akad nikahnya bacaan talkin....
Berwalikan liang lahat..
Saksi-saksinya nisan-nisan. . yang tlah tiba duluan
Siraman air mawar.. pengantar akhir kerinduan

Dan akhirnya.... tiba masa pengantin..
Menunggu dan ditinggal sendirian,
Tuk mempertanggungjawab kan seluruh langkah kehidupan
Malam pertama yang indah atau meresahkan..
Ditemani rayap-rayap dan cacing tanah
Di kamar bertilamkan tanah..
Dan ketika 7 langkah tlah pergi....

Sang Malaikat lalu bertanya.
Kita tak tahu apakah akan memperoleh Nikmat Kubur...
Ataukah Kita kan memperoleh Siksa Kubur.....
Kita tak tahu...Dan tak seorangpun yang tahu....
 

*kredit pada :Eka Setyawati




Petua untuk murah rezeki dan dijauhkan kesulitan

Jomm..sesekali kita tambah pengisian rohani..sila la baca yer..yang pasti tambahkan manis dalam senyuman dan kurangkan manis dalam minuman..i'm right???...

Abu Yazid Al Busthami, pelopor sufi, pada suatu hari pernah didatangi seorang lelaki yang wajahnya kusam dan keningnya selalu berkerut. Denganmurung lelaki itu mengadu,'Tuan Guru, sepanjang hidup saya, rasanya tak pernah lepas saya beribadah kepada Allah. Orang lain sudah lelap, saya masih bermunajat. Isteri saya belum bangun, saya sudah mengaji. Saya juga bukan pemalas yang enggan mencari rezeki. Tetapi mengapa saya selalu malang dan kehidupan saya penuh kesulitan?'

Sang Guru menjawab sederhana, 'Perbaiki penampilanmu dan ubahlah riak mukamu. Kau tahu, Rasulullah SAW adalah penduduk dunia yang miskin namun wajahnya tak pernah keruh dan selalu ceria. Sebab menurut Rasulullah SAW, salah satu tanda penghuni neraka ialah muka masam yang membuat orang curiga kepadanya.' Lelaki itu tertunduk. Ia pun berjanji akan memperbaiki penampilannya.

Mulai hari itu, wajahnya sentiasa berseri. Setiap kesedihan diterima dengan sabar, tanpa mengeluh. Alhamdullilah sesudah itu ia tak pernah datang lagi untuk berkeluh kesah. Keserasian selalu dijaga. Sikapnya
ramah,wajahnya sentiasa menguntum senyum bersahabat. Riak mukanya berseri.

Tak heran jika Imam Hasan Al Basri berpendapat, awal keberhasilan suatu pekerjaan adalah air muka yang ramah dan penuh senyum.Bahkan Rasulullah SAW menegaskan, senyum adalah sedekah paling murah tetapi paling besar pahalanya.

Demikian pula seorang suami atau seorang isteri. Alangkah celakanya rumah tangga jika suami isteri selalu berwajah tegang. Sebab tak ada persoalan yang diselesaikan dengan mudah melalui kekeruhan dan ketegangan. Dalam hati yang tenang, fikiran yang dingin dan wajah cerah, Insya Allah, apapunpersoalannya nescaya dapat di atasi. Inilah yang dinamakan keluarga sakinah, yang didalamnya penuh dengan cinta dan kasih sayang.


x dak gambo x sah..hiiii


23 Februari 2011

Kawaii Handmade Colourfull Joy Giveway!

create your own banner at mybannermaker.com!

Klik Banner Untuk Join..

Sempena pembukaan blog Kawaii Handmade dan pengenalan kepada produk-produk di blog tersebut, penganjur berbesar hati mahu memberi bag trendy yang cantik2 dan coupon makan-makan kepada sesapa yang sudi join GA beliau..utk membeli produk yang cantik2 tu sila contact ~

Email : kawaiihandmade@yahoo.com
SMS : 014-5445 951 (Celcom)

Ku nak jemput:
nurkima
Izwa
Aras 10
Auni miyukie
cik bunga
dan sesiapa yang baca n3 ini..

Sebelom membeli mesti nak usyha2 dulukan..ada macam2 produk yang yang mampu memikat hati korang..
Ada :: Back Pack :: ,:: Hand Bag :: ,:: Pouch :: ,:: Sling Bag :: ,:: Small Case ::dan :: Tas Serut ::

Meh kita jamu mata jap..





So colorfull kan..that way aku letak tajuknya camgitu..*jgn ada yg ciplak plak..hahahah


Pic kat atas tu baru skit..nak tgk lagi yang lain klik

Close Date: 15 March 2011



Welcome Friends Giveaway!!!

Klik Banner Untuk join..

Sempena nama blog baru, penganjur si Halen akan mengadakan satu giveaway kepada blogger yang bertuah. Untung sabut timbul untuk kalian dapat hadiah hehe..

Jom ler join..

Tarikh Tutup:

28 Februari 2011
 
 

22 Februari 2011

CONTEST KUCING PALING COMEL

http://apisv3.blogspot.com/
 Antara syarat
~letakkan/tangkap gambar kucing anda atau kucing jiran anda atau kucing di kedai pakmat mahupun kedai rostam tukang jahit.

Di sebabkan aku x membela kucing tp hanya membela hamster..jiran aku pon x dak kucing tp ada kedai jual baju manakala aku x kenal sapa pakmat dan rostam tukang jahit maka aku mengexposekan pic farisha bersama Putih semasa di kampung..

Actually, Putih adalah kucing kepada Atok My Incik Hubby (MIH) * masa pic nie di snap atok masih adalagi..now atok dh meninggal last month ;( ..

Perasan x kat dahi kucing tu ada nandek..cam india..tu kerja bibik Indon la tu..dh x dak keja lain..kucing pon nak di inaikan..dia kata senang nak cam klu Putih ilang..


Farisha sgt suke pd kucing ini dan berhajat utk memasukkan Putih ke dalam beg pakaian utk di kidnap..no way kakak..tu binatang..bukan baju..

tag:
nurkima
Izwa
Aras 10
Auni miyukie
   

tarikh tutup: 30 April 2011



'Cute Baby Style Contest'

Sila klik link ini yer..Purple Light atau Huda @ Contest & Giveaway

Ini pic Filzah dan bunga merah tanpa memandang kamera..tangan mama x masuk kontest yer..


 Nama anak: Filzah Qasrina bt Md Fazly
 Umur : 1 thn 7 bln
Tarikh lahir : 12 Julai 2009
 Nama ibu : Fara 




Gunting n tampal

Hehheh...last week x g mana2..just dok umah jer..melayan kerenah anak yg semakin nakal bijak mengusik sesama sendiri..wahh..ayat nak menyedapkan hati nih..MIH plak x dak kat umah..keja..so bertiga ler kat umah ngan putera puteri2 ku..so aku memikirkan apa la nak wat ngan dorg nih..asik ler menangis jer..klu x adik yang nangis..kakak..klu x kakak yang nangis..adik..klu x dorg yang nangis..aku..kihkih...aku pon dah cam raksasa dh kat umah tu asik terjerit2 kat dapur bila salah sorg menangis..yang si kenit tu pon x padan yang kecik (kecik pd usia jer..tp badannya semangat)..kakak elok menconteng mengkaler buku..dia tarik buku tu..dah melalak..so mesti nak balas balikkan..eeeee......

So..aktiviti yang satu nih mesti kakak suka sbb boleh sepahkan umah meningkatkan kreativitinya..perlu guna gunting, gam dah majalah lama..

tgk tu majalah IKEA..ada banyak pic furniture..megazine tu ler yg jd mangsa..

Ini budak sgt suke wat aktiviti ini..well done..!!!
 
Budak yg nyibokk..si pengacau..sayang adikk...*sila abaikan menda yg kaler biru kat tepi tuh yer..
 
Fun activities..

Taraaaa..dah siap...so simple..but it's fun..sumer pic kat paper tu dia yang pilih sdiri utk ditampal..eehhh..terselit plak upin n ipin..


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)