Halaman

Pengikut

30 November 2010

Chocolate Giveaway

Menarikkan cekelat kat atas nih...nak x nih...???

Jom sertai GA nih coz hadiah dia chocolate...
sape yg nak join cepat cepat tau...
Tarikh Tutup
25-12-2010

Anniversary Perkahwinan

zwani.com myspace graphic comments
Graphics for Marriage Comments


Alhamdulilah...2 Disember 2010 yang akan datang dalam beberapa hari lagi merupakan tarikh ulangtahun perkahwinan aku yang ke 4..sekejap jek masa berlalu..tahun depan, anak aku yang sulong akan ke pre school..4 tahun..Pada tarikh 2 Disember 2006, tanggungjawab my parent telah bertukar tangan kepada my hubby..

Pada mulanya mmg aku x yakin (maybe u'olls juga ada perasaan mcm tu)..boleh ker aku jadi isteri dan ada famili sendiri??..mcm x boleh jer sbb aku nie jenis pompuan yg x berapa nk rajin...hehe terus terang g tau nie... nk kata reti masak..hampehh..nasi goreng jer ler yg aku rasa masakan paling mencabar pernah aku buat zaman anak dara dulu..terukkan..??..mengemas umah amat jarang2 sbb mak aku jer yg rajin wat menda nih..apa ntah lagi wat menda2 kreatif..x tahu..huhuh..

Saat yang paling bahagia dalam hidup 2/12/2006


Belajar menjahit tu pon x tahu napa..nak kata minat...x jugak..tapi x sia2 la mak aku suh aku amik kursus menjahit tu sekurang2nya aku boleh la menjahit baju anak2 dara ku itu..

Tapi...itu 4 tahun dahulu..kini sedikit demi sedikit aku cuba belajar untuk jadi isteri yang di senangi suami dan mama yang baik serta menjadi tauladan kepada anak2..insya'allah.

Nyawa kami- Farisha & Filzah
Cuma apa yang aku harapkan, biarlah usia perkahwinan aku kekal untuk selama-lamanya..Aku amat menyayangi orang2 yang ada di sekeliling kehidupan aku terutamanya my famili..Sebagai mana parent aku memberikan sepenuh kasih sayang dan menatang aku bagai minyak yang penuh, insyaƔllah sebegitu juga lah yang aku akan lakukan kepada masa depan aku iaitu anak-anak aku..Mereka ini tanggungjawab yang di amanahkan oleh Allah kepada kami untuk membesarkannya menjadi orang yang berguna dan bukan untuk dipergunakan...amin



zwani.com myspace graphic comments
Myspace Showin Love Comments & Graphics

29 November 2010

Tudung Express

Tajuknya seperti drama bersiri di ASTRO..salah seorang pelakonnya Lisa Surihani..mmg x pernah layan pon citer tu..bila x layan of coz ler x tau apa isi citer tu..ye x..???

Okeh..ku mau kongsikan serba sedikit mengenai tudung express a.k.a tudung instant nih..amat2 mudah je nak menggayakannya..klu pagi tu dah lambat dan terkejar2 nak g opis..mmg aku x pikir panjang..sarung jer tudung express nie..ku ingat lagi masa memula tudung nih diperkenalkan..org ramai panggil ia tudung Arini..maybe sbb masa tu mmg top giler citer indon tiap2 petang yang dipakai oleh pelakon watak Arini anak tirinya bernama Nabila..ingat x citer nih..ntah apa ke nama tajuk drama nih..aku dah lupa..

Tudungnya berawning..start dari situ mmg glam habis ler tudung cam gini..dan mahal yg amat..tapi sekarang RM 10 pon dah blh dapat sehelai..Actually masa aku di sekolah pon aku mmg dah start sarung tudung yg berawning..haaa..jgn x tau..kiranya aku ler pemangkin tudung nih..hahahah (perasan sehh!!!)

Lihat pic dibawah..aku tengah pegang belon duduk dihadapan sebelah kiri..Aku dan memberku di sebelah- Anna..tudung kami mmg special..sbb apa..?? sbb tudung kitaorg kat belah dalamnya ada kertas keras..kertas keras tu kitaorg letak dalam tudung 4 segi dan pakai cam nih.. (tp cuba bayangkan bhgn depan yg leper tu letak kertas keras yer..)


pas tu terus sarung ngan tudung sekolah..kiranya pakai 3 lapis sekali gus..1 anak tudung..2 tudung keras kat dlm dan 3 tudung sekolah..wahh..mmg berat tol la pala aku time g sekolah..tp utk mendapatkan tudung yg ikut bentuk..mak x kesah..hahahha

pas tu bermula la era tudung bawal..


ku amat malas nk iron..lain la zaman anak dara dulu..zaman x dak anak..nk iron berjam2 pon x per..tp klu skrg nk iron lelama alamatnya mmg kena bebel ngan huby..huhuhu


kemudian era shawl a.k.a selendang..


satu masa dulu mmg aku giler shawl..sampaikan terpikir nak beli 'spray fabric starch' untuk membentuk shawl supaya tidak leper..tp aku rasa itu trend budak2 remaja zaman sekarang..coz aku tgk ada plak accesories cam klip ler, ribbon ler utk cantik bila pakai shawl nie..lagipon kena berani actually sbb ia akan ikut bentuk muka..klu bentuk muka yg bolatt lupakan aje la..

and now..tudung syria


tapi anak tudung syria nie ada yg saiz kecik tau..yg kecik nie akan melekap kat dahi..tp tudung syria adalah antara tudung favorite aku..walaupon kena pakai 2 lapis...dan ia boleh 'mix n match'

updated tudung express a.k.a tudung instant

mmg diakui tudung2 nih agak famous masa kini..aku rasa ilham penciptanya dari negara indon sbb klu tgk sinetron2 indon kat malaysia nih mmg mcm2 fesyen dah tudung instant nih..ada yg bertali di belakang, ada yg berbutang, ada ropol2..ntah mcm2 lagi la..dan pengusaha tudung seolah2 berlumba2 untuk menghasilkan tudung yang terbaik hasil rekaan mereka..Bila dah banyak pesaing maka wujud lah tudung2 yang berkualiti..bukan hanya setakat cantik sahaja tetapi jahitannya cam hampehh..huhuu

kesimpulannya....tidak kira la tudung yang kita pakai itu murah atau mahal yang penting terpulang pada anda untuk membelinya..kuasa membelikan di tanggan pengguna dan seharusnya menutup aurat..walaupon tudung saya tidak selabuh ustazah tapi insyallah saya akan ke arah itu..tapi bila yer Puan Fara..???


Cik Warnida Giveaway

Untuk Julung-julung kalinya pihak penganjur iaitu Cik Warnida menganjurkn GA sempena
anniversary ke 3 tahun blog cik warnida ni...ku ingatkan sempena anniversary perkahwinan tadi..(untuk makluman beliau masih lagi single mingle..)

Pemenang yg bertuah akan di pilih oleh cik warnida sndri secara rawak!!!mari mari ada hadiah yg sngt cute pada yg bertuah...
GA berakhr pada 1.12.2010
Sudi2kan ler join..sila klik di sini...
seperti biasa mau tag..

teppei
izwa
enna banana

AWARD BOOMBASTIC BLOG

Jalan2 cari makan..wahhh..pagi td sempat seround aku BW ke blog teman2..n salah satunya blog atiqah dan aku pon ternampak ler contest ini..anjuran pak USTAZ.....cam dh tua sgt jer bila di gelarkan pak..


Ini ler dia Pak Ustaz yg menjadi kegilaan ramai...kuikui


ehh..bukan pic yg atas nih tapi hat yg bawah nih ler...nampak ker pic kecik kat banner beliau nih.. agak rupawan jugak ler...




Syarat penyertaan adalah seperti berikut:


~Mestilah berumur 18 tahun ke atas dan sihat tubuh badan, mempunyai laptop sendiri.. tidak
boleh menggunakan komputer...



bukan ler..itu syarat cobaan..yg ini betul2..

~♥Jadi follower blog USTAZ..klu x nak pon x per..tiada paksaan dalam Islam..tp klu nak
menang follow ler..
~♥Copy banner kat atas ni n linkkan dengan (http://www.mencariisteri.blogspot.com)....bt satu N3 yang MELETOP..(letak kat side BAR JGK)
~♥Kemudian klu dh bt 2 perkra d atas ni...g komen ke N3 beliau..tngl kn link ..supaya sng kerja
USTAZ dan tag 3 kwan...untk N3 BOOMBASTIC ni!!!....tu jer!!!


katanya tag 3 kawan..

Pinkygirl


mamarifqy



teppei




dan sesapa yg baca dan nk menjebakkan diri dalam ini contest...mari..mari..jgn segan2..jgn malu2..jom join!!!

PESANAN PENAJA .... (kat bawah nih antara judge yg pelbagai kerjaya)

Pemenang yang bertuah akan di pilih oleh juri PROFESSIONAL (level master) !! mari-mari ada hadiah yang sangat cute pada yang bertuah ... hadiah ape ... tunggu !! USTAZ akan bagi tau dalam jangka masa sebulan nih .. jeng jeng jeng !!! good luck semua !!!


TARIKH PENYERTAAN !!!!
13 OKTOBER 2010 ~ 31 DISEMBER 2010


p/s:pic cartoons kat atas sekadar gurauan yer kengkawan..hehehhe..jgn amik ati..♥


26 November 2010

1st Giveaway~The Chronicles of Yaya


Jom Join Giveaway Pertama Yaya!!Giveaway nie dibuat sempena Hari Jadi Yaya 1 Disember nanti
tarikh tutup: 1 Disember 2010@12 tengah malam..
keterangan lanjut boleh layari laman web kat bawah
Hadiahnya: 2 tiket wayang THE CHRONICLES OF NARNIA-THE VOYAGE OF THE DOWN TRADER yang akan ditayangkan pada 9 Disember 2010!!Rugi kalau tak join!!!
So i wish u 'Happy Bufdey Cik Yaya (yg kebrp ntah..heheheh)'

25 November 2010

"kids & baby photo contest"

Salam..ku mau join GA lg...haaaa.....jgn jeles a.....ni contest dari cik safiyyah....wahh..tgh darah manis nih..sure semut sukeee hurung..hiiii ..sila beri tepukan kepada tunangan mohd noradli yusop (sumpah ku x kenal) krn telah menganjurkan kontest ini..hehehehe........


Antara syaratnya:
~Mesti sertakan satu gambar.Tidak kisah gambar anda zaman baby, zaman anda budak budak, gambar adik anda, gambar anak anda, gambar anak saudara anda..
Ini bermakna sila tempek pic budak2 ..pic dah tua bangka sila ketepi..hiiii

ermm..asik letak picas anak jer..apa kata aku nak exposekan pic aku zaman purbakala dolu2...wahh..ada berani??...ini la dia budak debab..kihkih...ini bukan Farisha atau Filzah..but It's Me...31 tahun yg lalu...
Ini ler pic contest...


dan kat bawah nie 2 budak botakk..eeheh..2 gambo tapi org yang sama..maybe time nie aku baru 2/3 month kot..sweet kan..???cehceh..bestnyer sesekali tgk gambo2 lama nih...


dan sekarang ini ler aku...

ku nak tag..

teppei
hasrisa
enna banana
jaijina

izwa
pinkygirl
arisyanaziq
wmaziati

tarikh tutup sehingga 30 november 2010 .

Nak tau apa hadiahnya...lumayan sehhhh....

' earring dari lazo diamond jewellery...white gold'



23 November 2010

Alhamdulilah..

Bumble Bee PP Breastmilk Storage Bottles (5oz) 8 pcs + FREE 2 bottles


Ingat x ari tu aku pernah join contest nih...Peraduan Dunia Susu Ibu (siri 1) ..walaupon x menang tapi Dunia Susu Ibu.com dgn murah atinya memberi diskaun sebanyak 25% bagi produk Bumble Bee PP Breastmilk Storage Bottles (FREE 2 bottles) kepada semua peserta! Ini bermakna layak membeli produk berharga RM38.90 ini pada harga RM 29.18 sahaja!..So..makin bertambah la koleksi botol susu adik...

22 November 2010

PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10

Salam..dh lama gak aku x jeguk blog aku nih..cuti lama la katakan..best wooo cuti..so ada skit monday blues ler pagi td..aku ingat nak EL jer..kuikui..sudahnya dalam malas2 nak g keja tu, akhirnya sampai gak aku kat opis..tu pon lambat..apa nak jadi ler aku nih...hahahh..sila padankan muka aku...


Okeh..straight 2 the point..aku nak join contest nih..aku x kira walaupon due datenya ari nih..tp x dinyatakan jam brpa nk close..so dgn rasa degilnya aku pon nk menjebakkan diri jugak..bolehkan Nor Hidayah...(tol ker nama dia nih..ntah memandai jerk aku nih)



Actually, duedate contest nih adalah tarikh anniversary beliau..so aku nk ucapkan..

'Semoga Berbahagia Hingga Ke akhir Hayat..Amin'...



Antara syarat contest beliau adalah..


~letak gambar u all tgh pregnant (xde had, bebas, tp jgn la byk sgt)
~buat skit summary cterkan pengalaman u all dr 1st dpt tau pregnant n smpai la deliver
baby (xde had perkataan, bebas, tp jgn jd buku cerita/novel dah la)
~tag 3 org kawan utk same2 join contest ni
~send blog address u all ke emel
idaman3s@yahoo.com

Sumer pic nih masa aku preggy 2nd dotter..1st dotter seingat aku x dak pic preggy kot..klu ada pon x nmpk perut..huhuhu


Ok..nak gambo yer..meh aku citer satu persatu pic nie yer..


1)Pic belah kiri tu, semasa aku preggy 2 bulan..sebenarnya aku mmg dah ready utk pregnant yg kedua kalinya..di sbbkan sgt taksub nak preggy wpon lewat 1 hari peyod..aku dah beli upt utk test sdiri..alhamdulilah..result +ve..tentu ler happy..aku bg tau hubby..dan kami sama2 happy...yess...!!!..tp ada skit sedih dlm hati sbb anak sulong aku belom 2 tahun lagi..masa tau preggy tu , umur dia baru 1 tahun 2 bulan..pic di ambil pada bulan Disember 2008..n firstly bawa farisha g zoo..nampak x unta kat belakang tu..mmg penat giler menapak kat situ..aku risau gak ner tau apa2 jadi ngan kandungan aku tu sbb masih 2 bulan..
2)Pic belah kanan yg ramai org tgh duduk tu actually kandungan aku hampir masuk 4 bulan..jgn x tau kejadian tu di Hutan Simpan Air Hitam, Puchong..aku conduct slot suai kenal student perkhemahan..aku wearing baju pink kaler..wpon preggy mak ttp masuk hutan u..tawakal je la masa nih..giler ker apa preggy masuk hutan..mlm plak tu..tp aku x tido sana ..ada alasan tersendiri..hiii...what 2 do..???

3)Pic kat atas nih usia kandunganku telah mencecah 5 bulan..masa nih acara makan2 sampai kenyang..kuikui..heheh x dak la..meraikan kawan2 yg cemerlang di Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang..aku di apit oleh k.wati n k.ain..cun x..hihiiiii..masing2 melaram ngan baju ntah apa2 ntah..ye ler..pasang bdn ler katakan..ini ler masanyer..tp aku x yah sesusah pikir..dah sah2 pregnant...


4)Haa..nie plak kandungan aku 7 bulan rasanyer..arrrghhh..lupa laa..tapi yg aku ingat aku dah memboyot dah..kaki aku pon dah sembab..pic nih masa bertugas sempena Sambutan Hari Alam Sekitar JKP Zon 4..Booth kitaorg dapat sambutan..ner taknyer..siap wat game lagi kat situ..dapat hadiah free...sapa x mau..tol tak...???..Aku bawa farisha masa nih..kakak x byk ragam..dia tau, x lama lagi dh nk jadi kakak..

5)yang nih..mak buyong..makin sarat dah nih..dah 9 bulan berdasarkan tarikh yang tertera kat gambo tu..dah tak larat sangat dah aku rasa..dah sembab sana sini..mmg dah x sabar nk bersalin dah..ntah napa preggy yang ke dua nih..perut aku gatal sesgt berbanding preggy yg pertama..miang2 yg amat..asik kena sapu krim jer perut aku nih..sbb tu masa preggy nih aku suke wearing maxi berbnding pakai suar...huhuhuh

6)Akhirnya.. Alhamdulilah.. selamat sudaaa...bersalin jugak aku akhirnya..walaupon di 'induce' tanggal 12 Julai 2009 jam 3.41 ptg di DEMC, Shah Alam..berat baby 2.8kg yang kami beri nama Filzah Qasrina..bermaksud Istana Belahan Jiwa..perrghhh...klu di bezakan mmg Farisha mudah sesgt masa bersalin wpon itu adalah pengalaman pertama..adik nih..ntah brp kali seluk..brp kali CTG..fuhhh..so bermula la episod berpantang buat kali ke-2..kali nie lebih mencabar sbb anak sulong pon kena bg perhatian jugak..tu..tengok..farisha sibokkk kacau adik tido..
7)Pic kanan tu, selepas 60 hari habis berpantang..terus berhari raya..tu beraya ngan bby baru la tu..tahun 2009..besttt..family pon dah bertambah..dan sekarang dah ready nak menambah lagi..kuikui..hiiiii..ke situ pulak...!!!
tag:
Teppei
Izwa
Nuyue
sila la join..jika masih ada kesempatan...

15 November 2010

Bulan buzy

Dengan ini aku istiharkan bulan Oktober - November adalah di antara bulan paling bizi pada tahun 2010...boleh ker cam tu???..Bz dlm idup aku..dgn keja2 luar..termasuk last week telah 4 kali berturut2 aku keja ari sabtu atau ahad..Start dari MASM di Putrajaya. Sib baik MPSJ menang Anugerah Bandar Lestari..kira berbaloi ler sbb unit aku major untuk anugerah yg di idamkan oleh semua PBT nih..

Tu nampak tak..Dato' YDP kat tengah2 tu..yg pegang piala tu ler bos aku, En Hafiz..

Minggu berikutnya Majlis Perlancaran Zon Bersih di Batu 3, Shah Alam..Berkaitan ngan Unit Alam Sekitar gak lagi..

Dirasmikan oleh YB Ronnie Liu

Possing itu wajib..hahah

Masa majlis ni, ada jugak kempen derma darah..aku lom pernah derma darah sbb aku pon x cukup darah...kuikui...



Ahad semalam..Green Day kat Tanamera, Subang Jaya..Aku plak kena bagi talk berkaitan kompos komuniti..

Serah tong komuniti kepada penduduk..

Antara bunga Unit Alam Sekitar..hahahha

This week off sbb cuti raya haji..direct aku cuti khamis n jumaat..Next week keja gak lagi regarding pembersihan tasik wawasan di puchong..

Wahhh..dah lebih kurang diari dah blog aku nih..update segala macam mak nenek koje..




Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)