Halaman

Pengikut

20 Disember 2012

android tablet pc


Salam..akhirnya tercapai jgk hasrat belikan farisha tablet pc..ala murah je..rm 250..haha..asik berebut sony tablet je ngan si filzah..dh tu klu dpt tablet tu kat tangan farisha,alamatnya x dak change la adik nya nk main..bila dh dpt sorg satu..dh x yah nak bising2 lg..

16 Disember 2012

holiday..

Salam..ari nie aku anak beranak bermalam di rumah parent..MIH ke Kedah konvoi membernya kawin di sana. Esok br MIH balik.Ari nie buat pertama kalinya stelah berkahwin aku bwk mak n abah g pasar..haha..just pasar je..angkut skali anak2 aku..Mmg sejak aku berkahwin nie amt jarang drive sdiri..Apa2 hal nk ke mana asik MIH je la yg jd supirnya..Alkisahnya aku bwk mak g pasar sbb kereta abah aku masuk bengkel coz last week accident..sib baik abah x apa2..kereta je la yg teruk skit..Dan kebetulan aku plak kat umah mak n MIH tinggalkan kereta so blh la aku bwk dorg..

Nak citer skit last week kami skeluarga, parent n family kakak aku g holiday di Gold Coast Resort Morib..Sgt best..tp x puas la sbb g 2 hari 1 mlm je..yang pasti paling gumbira anak2 aku..bab mandi manda mmg dorg
suka..klu blh berendam lelama smpi x nk masuk bilik..lain kali blh g lg..pic kendian upload..ntah napa x blh nk attach ...plak






07 Disember 2012

story yang tertinggal

Salam Jumaat..Sure u olls x sabar2 nak cuti sok kan..termasuk la aku..ntah napa aku rasa minggu nie cm lama jer..dari hari Isnin ari tu lama toll nak tiba hari Jumaat..dan hari nie ler hari Jumaatnya..x sabar2nya nk tgu ptg dan balik keja..sok leh rehat sampai lebam kat umah..

Farisha sejak cuti sekolah nie, x di hantar ke taska..bas ke taska x dak..MIH malas nk hantar sbb nk tempuh jem semata nak mengantar farisha yang hanya main2 je kat taska..kan cuti sekolah mana ada belajar..Jadi dia dgn suka hatinya ku hantar ke umah nenek..selang 2 hari aku amik dia..sbb dia suka tido umah nenek..katanya 'kat umah mama asik suruh along tolong je...'..ewah2 dh pandai komplen yer..tolong pon setakat tengok2an adik jer..mana la nak dan wat keja sorang..adik plak dah makin lasak..asik nak ke dapur je ngan meniarap ala askarnya tu..ke main laju lagi..MIH plak klu x kuar mlepak malam x sah..

Filzah plak mmg anak manja aku..dia mana nak tido umah atok neneknya tu, melainkan aku pon tido sana sekali..so, klu pagi sebelum g keja harus aku hantar Farisha dulu pastu baru antar budak kenit 2 orang tu ke taska dan baru aku dan MIH g kerja..

Adik bulan nie pada 12 Dis genap 9 bulan usianya..x sangka budak yang dilahirkan hanya 2.10 kg dh berat hampr 9kg dlm usia sembilan bulan.Fazril x macam angahnya (Filzah)..cuma mampu Bfeed setakat 6 bulan je..bila tujuh bulan je susu badan aku dah x dak..kering..maybe faktor pemakanan n keja aku kot. Tak macam angah dulu..Sampai hampir 2 tahun aku full Bfeed..bila tau je aku preggy, baru stop kan dia..itu pon payah jugak la..Sbb tu bonding antara aku n angah kuat..angah mmg manja ngan aku..Tapi biasa la anak no.2 nie terlebih angresif kannn....






Semua pic di atas diambil masa family day jabatan aku di Laman Bestari, Ulu Yam..Ok la tempat dia..just fun mandi manda jer..

Pic bawah nie semasa majlis pertunangan sepupu aku, Hisham di Johor Bahru..Al maklum MIH aku mmg Johorian so dia lah pemandu pelancong di rombongan tersebut. Family along aku pon ikut sekali. Kami dok umah Mak Usu MIH. Mak ayah aku tak pernah g JB so ke sana sambil menyelam minum air..apa lagi shopping kat Air Hitam..



 Si baju pink tu la Hisham..dh nak kawin ko sham..hiii...Tahniah...

 peace along...

Adik yang debab..nie kat Air Hitam, Johor..kedai jual barangan rotan..just possing jer..idak ler beli pon..hiiii

Masing2 siap bermake up..dh macam opera cina..2 orang tu anak along aku..hiii

Ok..tu je la kot..nnt update lg sbb hujung minggu nie g jalan2 ngan family..ke mana..???nnt aku updated dlm blog yer..see yaa..bye...


03 Disember 2012

Hujung tahun..hp baru..

Salam..peepsss..lamakan x update blog..mcm dh lupa je yg aku ada blog..nyway..n3 nie x dk menda pn nk citer..psl ank2 kendian la..just nk mnunjuk skit akhurnya dpt bgaya dgn hp samsung note 2 yg mjadi kegilaan masa kini..so aku dpt rembat 1..alhamdulilah..ini ada la n3 yg di update dlm note 2..sgt syiokkk

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)