Halaman

Pengikut

29 Jun 2011

Contest Aksi Si Cilik


tag
cik misi
izwa


Dua orang budak yang sesat..hheheh
Tgk ler perangai kakak..asal possing jer sure cam gitu..letak jari kat dahi..bukannya nak pandang kamera..bikin hot saje...adik plak bakal jadi model MILO..skrg masih x blh sbb x cukup rambut..

Boleh la Atieyz erkk...


Tarikh tutup
22 Julai 2011

“HELLO KITTY CONTEST”

HKC

tag
nurkima
ezan idma

Ini bukan kucing peliharaan aku..kat umah aku cuma bela hamster jer..tu pon baru bbrpa hari jadi arwah..so skrg nie dh x bela apa2 dh..binatang yg x di undang tu byk la like cicak, lipas n semut..tp di sbbkan kontest nie suh bergambor seangkatan dengan kucing jadi perlu ikut syarat. x berani la plak nak bergambor ngan harimau atau singa..gilerrr ker hapa!!!..kitaorg bukan penjaga zoo.

Apa yg aku melalut nie..merujuk kepada gambor yg tertera di atas. Itu si budak notty bersama kucing putih. Actually kucing tu adalah kucing peliharaan atok MIH kat Batu Pahat, Johor. Namanya Putih..simple n sweet..sbb apa panggil putih..dh tentu2 kaler bulunya Putih. Si Putih nie kucing jantan. Masa balik kampung, kakak sgt suka dan berkenan ngan kucing. Sampaikan nak tido pon bersama kucing..aahhh..!!!..x nak ler haku bagi..kang semput ngan bulu kucing plak. Kakak sgt2 berani. Last day nak balik ke Selangor, kakak nangis2 nak angkut Putih suh bawak balik umah. Leceh la..aku ngan MIH bg mcm2 alasan sbb x mo angkut Putih nie. Kakak siap bg idea suh masukkan Putih dlm beg kalau x mo putih merayau2 dlm keta..mamposs la Putih x bernafas kakak oiii...  

Tgk gambor tu..kakak mmg action..suh pandang kamera pon x nak..di ulitnya Putih sampai terdiam putih, dh x gerak ke mana2 dh..nak tau kerja bibik kat umah atok tuh wat apa kat si Putih??..Dia letaknya inai kat kepala Putih..dh mcm nandek India dh...ntah apa2 ntah bibik indon tuh..alasanya senang nak beza ngan kucing putih yg lain kat kampung tu.

Okey..setakat tu je aku menceceh..skrg aku x tau naper kakak dh jadi takut ngan kucing..klu nampak kucing liar kat kedai mkn atau merayap kat kawasan umah..dia lari..naper ntah..



Tarukh tutup
27 Julai 2011

Mood rajin

Aktiviti hari Ahad yang lepas..bersantai2an..x g mana2 pon..cuma ptg g umah mak mertua di Taman Medan. Sebelum tu dlm kul 2 ptg mood rajin sudah mari..al maklum ler mesin pembuat kuih dah beli baru2 nie..bahan2 buat kuih pon dh beli ..cuma nak membuat je agak2 malas gitu..tapi ari Ahad ari tu tetiba je terasa rajin nak buat donat..mmg favourite kakak n adik..

 
 Ini ler mesin yang dibeli tu..time nie tgh uli tepung donat..leh wat kuih raya gak..

Ini ler donat yang dh di goreng..tapi x berapa cantik..napa ntah..

 walaupon x cantik tapi lembut bagai span..

 kakak mkn kuih yg dia bentukkan sendiri.

bentuk apa ntah..abis dia mkn..

Jumaat ptg ari tu try wat roti canai..uli guna mesin tu jugak

 ini dohnya. buat sikit jer

 ini hasilnya..x tau nk canai cam kat kedai mamak..aku cuma leperkan jer doh tu..

boleh la..tp nampak huduhkan..rasanya not bad..hehehe

next..nak try wat biskut plak..

wonderpets adik plak mati..huhuu

Sampai di sini saja riwayat mu wonderpets..sob..sob..uwaaaa...kali nie, wonderpets adik plak menemui ajal..x tau la apa sakitnyer..sakit kesepian kot..hahaha..ishhkk x baik la gelakkan wonderpets tu..tapi mmg wonderpets tu mati depan mata aku..pagi sblom g kerja cam biasa MIH akan letak kuaci kat bekas wonderpets..bagi dia mkn kenyang2..tp pagi Jumaat tu MIH tgk wonderpets adik tu dh terbaring cam mgigil2..kaki terangkat kat atas..MIH panggil aku..mmg sah wonderpetsr tu dh nak mati..cam nyawa2 ikan hamster dh..so aku panggil kakak ngan adik..aku cakap 'wonderpets adik nak ikut wonderpets kakak la..camner nie dik??'. adik diam buat2 x tau..padahal mmg adik x tau apa maksud aku..'mama, wonderpets adik nak mati jugak eh..sian kita dh x dak wonderpets kan'..budak berdua tu menghadap ler sangkar hamster tu..'mama, nnt kita beli wonderpets baru ye..' 'ermm..ye la..'..aku pon x tau nak bela lagi ker idak..apa2 pon biar MIH yg buat keputusan sbb dia yg rajin tukar habuk hamster tu..

Petang tu balik kerja trus aku g ke sangkar wonderpets..tgk dia dh keras dh..dh x gigil2 cam pagi tadi..dh inalillah..aku panggil kakak n adik suh tgk jenazah bangkai wonderpets adik..kakak cakap kat adik 'sian adik dh x der wonderpets lagi..nnt kita tanam kat wonderpets kakak tau' adik cuma angguk jer..agaknya dlm hati adik berkata2  'ada aku kesahhh'...huhuhu..


Sok ptgnya ari Sabtu bawa anak2 beriadah..siap bawa turun basikal sbb kakak mmg dh lama nak naik basikal di tempat luas ..selama nie main basikal kat dlm umah jer..al maklum ler kakak dh tau kayuh basikal sdiri..sblom nie main tolak2 ngan kaki jer..beli basikal tu skit pye lama, masa birthday dia 2 tahun. 


Aku bertiga beranak turun dulu..kakak cakap 'best la mama..besok kita main basikal lagi ye'..mmg dia xcited..adik takut nak naik basikal..klu naik pon menghadap ke belakang sbb x dak penyandar..ntah apa2 ntah adik..

 
stail adik naik basikal..penyandar x dak jd dia sandar kat tempat pemegang.. 

Ayah turun bawa bangkai hamster utk di semadikan di sebelah pusara wonderpets kakak..rupa2nya tempat hamster kakak ari tu ayah tanda ngan batu..cam kelakar plak..untuk tgk n3 wonderpets kakak klik sini..  

 kakak ngan member india dia ishwari..sib baik suar dlm ishwari x nampak..tu kubur wonderpets kakak yg telah di tanda ngan batu..

 si penggali kubur..kihkih..

bangkai hamster

So dh x dak ler binatang peliharaan kat umah tu..

Pesta Buku

Salam..peepss...lama dh x bersiaran..x sempat la..so ari nie ada masa terluang nak updated entry yang tertunggak..citernya gini.. Sabtu lepas ku sekeluarga g Pesta Buku Negeri Selangor..biasa ler dh nama pesta buku sure ler banyak buku kat sana..actually aku nak belikan buku tambahan untuk anak dara aku yang sulung..tapi masih tercari2 buku apa yang sesuai. Jadi beli buku latihan yang biasa2 je ikut usia dia 4 tahun...Masa memula sampai tu mmg nampak ada banner Upin & Ipin kat bangunan SSAC Konvensyen..Terjerit2 la dorg ke'xcited'an..ku pun ingat ada maskot geng upin & ipin..tapi x dak..sian dorg..g masuk butik kartun tu..ermmm..x dak yang menarik plak..so pulang hanya bawa buku..

Kitaorg lunch kat Kompleks PKNS..western food..so masa nak balik tu mmg angin sikit pye kuat..x pasal2 belon Ben10 kakak terbang di tiup angin..menghala ke jln..sib baik kereta x laju sbb kebanyakan kereta slow nak cari parking kosong..kakak dh jerit2 dh sbb belon harga 5 hinggit tu jatuh kat jalan..makin lama makin jauh plak belon tu g sbb angin tiup..sian MIH aku lari2 kejar..memula dekat je belon tu..hampehhh..MIH plak rajin nak kejar belon..kereta siap hon sbb tgk mamat lari g kejar belon..kihkih..bahaya siyottt....

Belon berjaya dapat tapi dh kempis sbb bergesel2 ngan batu2 jln wpon x kena lenyek ngan tayar kereta..kakak dh nangis2 dh..sbb mmg dia terloncat2 dpt belon tu..aku mmg malas nak beli menda tu sbb dh tau klu beli sure jadi tukun je kat umah..nyemak..xcited masa memula beli jer..MIH yg belikan belon tu supaya kitaorg leh lunch ngan tenang. MIH pujuk kakak, cakap nnt kat umah ayah tiup yer..baru ler kakak cool..sampai kat umah x dak pon dia teringat ngan belon kempis tu..ku buangkan aje ke tong sampah..beli utk di buang..

Rupa2nya bila kat opis time borak2 ngan opismate dia cakap maskot Upin & Ipin ada hari Sabtu, hari yg sama aku g..tapi dia pergi ptg..ler...klu ku tahu ada waktu ptg tu..mmg ku g sana..utk tgk keterujaan anak2 aku tuh..sbb dorg mmg suke giler ngan geng upin ipin especially adik..

p/s: n3 mmg tidak bergambar sbb x xcited nk bergambar kat sini..malu ler ramai org..

      

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)