Halaman

Pengikut

21 Jun 2011

Wonderpet kakak dh mati..huhuh

Salam..kesian kakak..wonderpetnya kaler hitam mati..last week, hari Sabtu aku perasan cuma bangkai jer kat dlm sangkar tuh..Wonderpet adik ok jer yang kaler putih tu..Sian kakak..Mmg aku dh perasan dh hari Selasa hari tuh, MIH aku tukar habuk n bersihkan sangkar hamster tuh * ler baru tau wonderpet tuh hamster rupanya* wonderpet itam tuh dok diam jer..x moh kuar..MIH aku letak tangan pon dia x moh naik kat tangan MIH cam biasa..cam x aktif jer..x terpikir plak aku yg dia sakit..yg aku dok pikir maybe dia preggy kot..aku ckp cam tuh kat MIH..klu preggy best ler sbb pas jer dia beranak bbrp bulan yg lepas trus dh x beranak2 lagi dh..dh la anaknya missing..x tau mana peginya..laki bini hamster tuh makan kot..citernya di sini..


tue..nampak x..bangkai hamster kat bawah tu...

Wonderpet kakak tu betina..yang adik punye jantan..masa aku ckp kat kakak, wonderpet kakak dh mati..dan dan tuh jugak dia g kat ayahnya..kakak ckp "ayah nnt bawak wonderpet kakak pegi klinik tau sbb wonderpet kakak dh mati" MIH pon balas la balik "dh mati buat apa nk bawa g klinik..nnt ayah tanam yer"..kakak terus meluru kat aku di dapur sambil nangis..mengadu la tuh konon "mama, ayah x nak bawak wonderpet kakak pegi klinik"..sian plak aku tgk..cam aku pon nak nangis skali..time nie ler aku sbgai mama yang baik terangkan kat dia.. "klu dh mati kena tanam nnt bersemut lagi kesian kat wonderpet..klu sakit je kita bawa jumpa doktor ye sayang"..baru la kakak tenang.

Petang tu ayah ngan kakak g tanam kat depan umah yang berpasir..kakak bawa scoop mainan pasir dia utk korek tanah..utk kebumikan wonderpetnya..aku x g tgk..cam  malas jer semata- mata nak tanam hamster je pon..aku siap pesan kat kakak..nnt bila dh tanam wonderpet, baca doa tau..sbb wonderpet sorg2 je kat situ.."okey mama"..kakak jawab..*gambar kakak tanam x dak sbb tukang amik gambar tue x turun tgk..aku ler tu*

Bila kakak dh settle tanamkan jenazah bangkai hamster tu, aku ty dia.."kakak baca x doa utk wonderpet..??".."baca".."kakak baca doa apa??"aku saje je tanya..dia pon baca doa yg dia tau..dan sperti yg di jangka, kakak baca doa makan, doa tido dan doa lepas makan..dh sah2 doa tuh je yg dia hafal wat masa nie...huhuhu...kakak..kakak...tp wat masa nie aku x bercadang nak gantikan wonderpet kakak utk teman kan wonderpet adik..


tinggal la wonderpet adik keseorangan keseekoran..huhuhuh


2 ulasan:

puan nina berkata...

ala kesian =(

hahahah..keseekoran?lol

Fara berkata...

ye la pn nina..keseekoran je..huhuh

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)