Halaman

Pengikut

29 Ogos 2011

kerja..kerja...

**MAHU DUIT RAYA ~KLIK SINI**



salam..hari nie last day kerja..tapi ramai opismate aku dah bercuti sempena raya adilfitri yang bakal  menjelma esok..wahhhh...bestnya dorg sbb dh balik kampung..aku jgk la masih di sini..almaklum ler aku x dak kampung..so sengaja menyerahkan diri utk kerja sebelum raya..bagi peluang rakan2 yang ada kampung utk bercuti dan berbuka puasa last day kat kampung halaman dorang..baik x aku..???hiiiii..ngehhhh...sebagai top up aku cuti hari Jumaat nnt (wajib0 dan sambung lagi Isnin (next week)..adil la kan...???mana aci mentang2 member lain ada kampung so dorg cuti 2@3 hari yang aku nie pon nak gak cuti lebih sehari...ahhahahha...tapi  x tau la raya nnt balik Batu Pahat, Johor ke idak sbb atok MIH dah x dak..umah arwah atok pon dah di sewakan kan orang lain..klu balik mana kami nak tido..dah sah2 umah makcik2 MIH penuh ngan familiy anak cucu dorg yang mmg big family tu...ermmm...baru je nak merasa ada kampung...huhuu..tp tgk la nnt..maybe 2 minggu pas raya akan balik Batu Pahat kot sbb saudara MIH kawin kat Muar...ku ikut jer..kampung orang bukannya kampung aku...

So di kesempatan ini aku memohon berjuta kemaafan sekirannya ada antara entry aku yang menyinggung mana2 pihak..

Selamat Menyambut Hari raya Aidilfitri..Maaf Zahir & Batin..


Pada sesapa yang berdiet tu..pepaham je la yer..jgan lupa diri plak bila tgk byk juadah di meja...(ingatkan diri aku yg dh makin muncit nih)

28 Ogos 2011

"Saya Join Cabutan Bertuah Kaspersky 2012"

**MAHU DUIT RAYA ~KLIK SINI**




Kesemua hadiah bernilai rm100!!
HADIAH
1st : KIS 3 USER / 1 YEAR
2nd :  KIS 1 USER/1 YEAR
3rd : KAV 1 USER / 1YEAR

 SYARAT2 :
1.Mestilah blogger 

2.Copy gambar kat atas ni kemudian Post kat blog tulis "Saya Join Cabutan Bertuah Kaspersky 2012"
3. Copy banner letak kat blog korang ye.




ads








4. Jangan lupa klik LIKE kat fanpage Kaspersky ni ye.. KLIK SINI

5. Lepas tu tag lagi 3 orang blogger ye :)
mamaishazah
huda
lala latif

6. Last.Komen kat bawah ni.tinggalkan link korang dah join contest ni.Mudah je kan?


Tarikh tutup :
9.9.2011


SAYA NAK MENANG PENANDA BUKU THE SMURFS

**MAHU DUIT RAYA ~KLIK SINI**




Hadiah eksklusif ni dibawakan oleh SONY PICTURES dan NEWSKAKI

Bookmark_actual size final 
3 penanda buku eksklusif The Smurfs yang bernilai RM50 setiap satu!



1) Buat entry ringkas yang bertajuk SAYA NAK MENANG PENANDA BUKU THE SMURFS. Dalam entry tu, kenalah letak gambar penanda buku di atas.


2) LIKE Facebook page Sony Pictures
41605_7695091930_7389478_n


3) LIKE facebook page NewsKaki.com
newskaki logo baru


4) Letakkan code di sidebar anda :



 Tag:
mamaishazah
huda
lala latif

Pemenang akan diumumkan pada 7 September 2011

26 Ogos 2011

JOM PHOTOBOOK Giveaway by KedaiGambarKami!

**Ingin tahu bagaimana mendapatkan RM 500 secara mudah~klik sini**
**MAHU DUIT RAYA ~KLIK SINI**



 
Sepasang suami isteri yang suka ambil gambar...mulanya sebagai hobi dan suka - suka.Kemudian tercetus idea untuk membuat photography sambilan......kami mahu mengabadikan detik-detik terindah anda. We are a pair of self-taught photographers in

 Antara hasil kerja dari KedaiGambarKami yang sangat kemas dan menarik
 
Ku memang layak memenangi photobook atau e-voucher KedaiGambarKami sbb ku belom pernah ada photobook keluarga. Kebanyakkan gambar ku snap semuanya masih dalam laptop. Jika ada photobook nie sekurang2nya boleh abadikan gambar2 yang menggamit memori di dalamnya.
Apatah lagi anak2ku dh makin besar. Asik tertangguh je aku nak print gambar2 dorang masa baby. Lagipon aku tgk hasil photobook dari KedaiGambarKami sangat menarik dan berkualiti. Di sebabkan itu juga lah aku sangat teringin utk mendapatkan photobook atau evoucher dari KedaiGambarKami. 
Lagipon anak dara aku tu sangat suka bergambar. Klu nampak je kamera sure dia akan berpossing. Gambar2 camnie ler yang aku akan masukkan dalam photobook itu nanti. 
Jadi kepada rakan2 yang belom pernah menjadi client atau pelanggan dari KedaiGambarKami apa tunggu lagi..

"Jom photobook agar memori terindah dalam hidup anda kekal selamanya dalam hanya 1 naskah."  


 
 services/products dari KedaiGambarKami
Wedding Photography
Family Photography
Mockup albums
Custom albums

First Prize:



1 x photobook bersaiz 8.5 x 6 inci softcover, 20 pages bernilai RM129.00!

2nd prize:

2 x e-voucher KedaiGambarKami bernilai RM20.00 setiap satu

Bila nak umum pemenang?
Pengumuman pemenang adalah pada 6 atau 7 September 2011.



Tarikh tutup:
25 Ogos 2011


Giveaway Beg Comel daripada kukutanganku


Giveaway Beg Comel daripada kukutanganku

  Penganjurnya ialah Mira Syira (comeyynya nama) secomey orangnya nie bkn ayat bodek yer..plak tu hadiah yang si Mira nie nak bagi pon comey2 belaka..so sila la bagi pada peserta yang comey nie jgk yer..hahahah

 tag

mamaishazah
huda
lala latif

Tarikh tutup berakhir sebelum raya
Jom join Ramai-ramai

 

Kontest Menang Duit Raya

**Ingin tahu bagaimana mendapatkan RM 500 secara mudah~klik sini**



Nak dapat duit raya tak?
kalau nak meh ramai-ramai join Kontest Menang Duit Raya oleh Puanbee.com 
Kalau join dan tahu kontest nie dari saya jangan lupa letak ''Fara'' sebagai refferal.

klik banner untuk join

Di blog PuanBee.com ada jual PRODUK VCO..




Oppss..sebelum terlupa, Puanbee ni juga merupakan agen VCO – Virgin Oil Coconut (Minyak Kelapa Dara). Kalau berminat nak beli, bolehlah berhubung terus dengannya. Banyak kelebihan dan khasiat VCO ni untuk kesihatan kita. Nak tahu lebih lanjut? [KLIK SINI].
*************************

Antara hadiah dan Duit Raya yang ditawarkan..
  • RM 500 (wang tunai atau barang, belum ditentukan dari MyGlobalNetworks)
  • 3 x RM 10 top up untuk peserta dari upprofits blog
  • Pakej Agent (A) topup yang bernilai RM100 dari Agent topup azrijohan blog
  • Barang kecantikan – Injection Vitamin C + Collagen yang bernilai RM250..dan injection vitamin C Mita C daripada Japan bernilai RM150 dari Adamhaiqal blog
  • 3 license keys kaspersky internet security 1 user 1 year ( 2011 version ) dari blog oraitlah.com
  • Sebuah Hosting dari JOMhosting..100MB space ..5G Bandwidth dari blogchips
  • Wang tunai RM50 dari esempoi
  • Mary Kay Eau De Parfum 50ML bernilai RM125 dari juenieta tetikus rosak
  • Produk kesihatan Bernilai RM30 dari kak pah
  • 3 x rm10 top up dari minda sasterabahasa
  • dan banyak lagi (hadiah akan bertambah jika ada sponsor berminat)
Menarik dan lumayan bukan? Kalau teringin nak hadiah dan Duit Raya seperti yang tersebut di atas, jangan lepaskan peluang untuk Join Kontest Menang Duit Raya dari PuanbeeDOTcom sekarang!




Kontest Menang Duit Raya akan tamat pada 25 ogos 2011


25 Ogos 2011

CONTEST DUIT RAYA DELICIOUS-CUPPIES!

**Ingin dapat kan VCO Catalyst percuma~dapatkan di sini**

STICKY POST
[sehingga 25.8.2011]
SCROLL KE BAWAH UNTUK NEW POST



CONTEST DUIT RAYA DELICIOUS-CUPPIES!
PROMO RAMADHAN-SYAWAL


klik banner untuk lihat promo ramadhan & syawal
BESTNYAAAAA!!!!
OFFER SEMPENA RAMADHAN & SYAWAL NI..

Mini Cake @ RM15
(Bekas aluminium 8X4 wt cover)
Choc Moist / Butter Cake / Choc Sponge / Red Velvet
Topping: Choc Gnch / Creamcheese / Choc Fresh Cream


Biskut Lapis Cheese @ RM25
Bekas plastik 6"X6"


Cheese Tarts & Almond Choc Tarts
(mini size - diameter 1.5inch)
min order 25pcs @ RM23
kena baca T&C kat SINI ye~ 


Dan kalau nak menang duit raya dari DELICIOUS CUPPIES..
JANGAN LUPA KLIK SINI!

Hadiah duit raya..
RM50
RM30
RM20
Tarikh tutup
25 OGOS 2011


24 Ogos 2011

FIRST GIVEAWAY BY AMALINA ATHMAN

**Ingin tahu bagaimana mendapatkan RM 500 secara mudah~klik sini**
**MAHU BERHUBUNG DENGAN SAUDARA SEMPENA RAYA ~KLIK SINI**






Senarai sponsor untuk FIRST GIVEAWAY BY AMALINA ATHMAN :
Follow blog sponsor di atas(wajib).Bagi shawl's gallery, sila like page shawl's gallery kat facebook.(wajib)
tag
Mamaishazah


Tarikh tutup
14 September 2011


CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS?

**MAHU DUIT RAYA DENGAN CARA MUDAH ~KLIK SINI**

** 3  license keys kaspersky internet security 1 user 1 year ( 2011 version )**~dapatkan di sini






tag
mamaishazah
nureen
lala latif

Apa tema outdoor anda?
Klu diberi peluang utk bergambar outdoor mmg x kan ku lepaskan..Maklum ler sblm nie lom pernah lagi bergambar utk sesi fotografi outdoor semenjak dh berfamili nie..ada pon masa kawen 4 thn dulu..lamakan..??

So, di sbbkan pernah merasa bergambar outdoor masa kawen jadi aku memilih Outdoor Maternity Foto Shoot ala2 santai tepi tasik atau taman bersama Dokumentasi Proses Kelahiran utk kontest nie..hehheh..cer bayangkan..camner tu ehh..???..of coz ler utk bakal 3rd baby sbb masa aku preggy utk kedua2 anak aku yang lepas, x dak pon pic maternity..huhuhuh..

Ku akan abadikan pic perut ku yang sudah membesar itu utk gambar2 yg cantik..for the best memories..


 tapi x dak la dedah perut..possing dia camgini la lebih kurang..

 Pas tu possing ngan anak2 n MIH..itu wajib..yang penting tayang perut..hehehe...

 

Possing camnie wajib aku rasa..kan ker kata nak tayang perut kedepan..so aku bayangkan sesi fotografi tu cam dlm 8/9 bulan kehamilan..perut mmg dh nampak matang sungguh..sembab x hingat..kihkih...pas tu bila duedate nak bersalin kira continue sesi bergambar maternity tadi..terus suh fotografer tu g Hospital utk amik pic aku tgh nak bersalin..tapi harus fotografer PEREMPUAN yer..kat labour room nie x yah la byk snap..cukup utk snap wajah aku tgh menahan kesakitan, wajah baby baru kuar (fresh from oven) bbrp keping..pic MIH aku tgh panik (dh anak ke3, panik lagi ker agaknyer yer..)..n pic MIH tgh azankan baby..selebihnya pic baby ngan kakak2 dia la..Bestnya...tapi insyallah, klu 3rd baby nnt adalah baby boy mmg niat aku nak snap Outdoor Maternity Foto Shoot..lain skit dari kakak2nya..







 prop's yg akan anda bawak?

Apa yer aku nak bawak..ermmm..di sebabkan possing ala2 bersantai tepi tasik sure la bawak tikar yg mcm comforter utk duduk..makanan dan minuman especially susu..bawak payung pon wajib gak..cam pic kat atas tu..ner tau cuaca panas..pas tu bawa megazine PA&MA..konon2 cam aku sedang membaca ler..kihkih..kasut baby..or baju dia ker..talitape konon2 possing aku tgh ukur pinggang aku yang besau tu dan juga penimbang berat badan..kahkah..  

lain-lain menda yg u'olls nak tambah...

Lain2 yg aku rasa perlu ialah anak2 dara aku yang dua orang tu akan pakai gaun dgn fesyen yang sama..kami sekeluarga akan pakai baju warna sedondon..aku akan bawa mainan Farisha n Filzah..dan beberapa helai baju maternity yang cantik2..begitu la adanya...(berangan lebih je aku nie kan...) 



Ok sampai situ je la anganan aku tu..aku harap akan jadi kenyataan sbb hadiahnya sangat2 best..sapa x mau, x yah sibukkk nak join yer..hiiiiiii

HADIAH NYER : 

    1) Sesi Fotografi Outdoor
2) 1x Makeup 

 

3) 50 biji Apam Polka Dot
4) Set Minuman  Kesihatan Cocoa Collagen dan Stoo Tey Cafe

Sapa mau itu hadiah, apa tgu lagi jom ler menjebakkan diri dan cipta la angan2 sendiri...


Tarikh tutup
31 Ogos 2011


"Sweet Moment With My Love-By MamaMikael"

**MAHU DUIT RAYA ~KLIK SINI**
** 3  license keys kaspersky internet security 1 user 1 year ( 2011 version )**~dapatkan di sini










NAMA ANAK: Filzah Qasrina Bt Md. Fazly
UMUR ANAK: 2 Tahun 
 NAMA AYAH: Md Fazly B. Naiman 

Gambar nie menunjukkan wajah yang ceria antara anak dan ayah. Actually adik nak wat jari 'peace' tapi napa ntah asik2 jari tiga gak yang keluar..hiiii


Tarikh tutup
29/08/2011



22 Ogos 2011

Aksi Nurul dalam sebuah poster iklan raya berlatarkan masjid

**MAHU DUIT RAYA ~KLIK SINI**
** 3  license keys kaspersky internet security 1 user 1 year ( 2011 version )**~dapatkan di sini






Ini ler iklan tu..ermmm..mmg sexy n hot..klu x sexy cmner nak nampak tulang temulang tu..kan ker produk pelangsingan..sure ler kena pakai ketat2 n dedah2 walaupon x dak kena mengena langsung pon dgn hari raya..Designer tu pon x blh pikir..main tempek jer masjid buat background..macam2 hal ler



Anjing ker patung tu...???

**MAHU DUIT RAYA ~KLIK SINI**

** 3  license keys kaspersky internet security 1 user 1 year ( 2011 version )**~dapatkan di sini

Ntah apa2 la minah nie..berubah la..Selamba seolah2 tiada rasa bersalah..Binatang tu mmg la nampak cute tp bila terbayangkan salakkannya trus ilang ke'cute'an nya...

kuih raya

** 3  license keys kaspersky internet security 1 user 1 year ( 2011 version )**~dapatkan di sini



Tahun ini merupakan tahun rajin aku..sila beri aku hadiah sem..hahhha..mana taknya tanpa di sangka2 aku boleh rajin membuat biskut raya sendiri...sangat luar biasa..kihkih..slalu main tunjuk2 jer..siapa sangka..aku yang mmg x tau buat kuih raya blh jadi rajin dan xcited membuat dengan jayanya walaupon hanya cubaan yang pertama.. 

Apa guna beli oven, mixer dan mesin pembancuh doh klu beli hanya dijadikan perhiasan..tol x??..MIH yg pada mulanya x yakin aku leh wat kuih raya terus diam bila hasilnya menjadi..Ada ker dia ngusik n cakap kat anak dara aku "kakak mama nak buat kuih tart nnt jadi kuih samperit"...elehhh..itu kata2 org yg x yakin ngan aku..Meh sini aku upkan pic klu x caya..

 Ini mesin pembancuh doh..mcm2 leh guna dgn mesin nie..leh wat doh pizza, roti, kuih..tp kek x blh..hiii..stakat nie dh wat kuih donat dan mee kuning..Nnt bila dtg mood rajin nak wat doh pizza plak..
 
 Tgk..jadikan..biskut jem tart nenas yg gebu dan montok...

 Dah siap, masuk dalam bekas ler utk di ngap..

 Ini plak buat biskut yang ke dua, Almond London you...

 Biskut yang dah di salut dgn badam

 Separuh dh salut, tgal separuh je blom..
Nampak x??Jadikan..Sorry x menerima tempahan yer..hahahhaa

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)