Halaman

Pengikut

31 Disember 2008

Cuti lagi...

Cuti awal Muharam planning nk g bercuti tapi x tau nk kemana..kebetulan kawan hubby ajak g Taman Negeri Selangor kat Sungai Tua, Ulu Yam lak..Okay gak tu..kebetulan pelampung Farisha beli kat TESCO sejak umur dia 9 bulan lum rasmi lagi..masih tersimpan dalam plastik..so apa lagi hubby pun tiup la...



Tengah tiup sikenit lak datang kacau...hubby ku itu berlenggeng x pakai baju..



Tadaaa..empunya diri la rasmi kan...



Tiba la ari yang dinanti..pakaikan swimming suite..Sebenarnya gambar nie aku amik sebelum Farisha jatuh tergolek..kan licin lantai tu..aku sibookk sggatt nak amik gambar, hubby lak tgh tukar baju..sikenit nie dok mrayap kat situ..apa lagi licin dan tergolek la jatuh..sib baik mama x snap gambar farisha tgh jatuh..hikhik*sempat pandang hubby dijelingnya kat aku...takott..soweyy..


Bila letak dalam air..nangis lagi..maybe coz airnyer seeejukkk sangaattt...


Sempat la jugak kami pun berposing ler anak beranak..



Nie la famili kawan hubby aku..



ewaahh..releks nampak..Maknya berborak la dalam air yang sejuk tu..



Dah selesai berkelah, dalam 2.30 ptang kami pun bertolak pulang..



Tengok tu disebabkan kepenatan, tak sampai 15 minit dalam kereta Farisha pun tertido...



So memang happy bila sesekali g berkelah nie..pulak tu tempat yang tenang dan redup cam nie..terasa tenang jiwa...
Graphics for Smiley zwani.com myspace graphic comments
Graphics for Smiley Moods Comments

30 Disember 2008

Beriadah..

Ahad- 28 Dis 2008 yang lepas pertama kali bawak Farisha g berjogging...hahaha..joging..x dk maknanyer..actually g Taman Subang Ria di Subang Jaya..Tempat tu untuk orang memancing dan berjogging..So saja bawak anak g sana..tawaf satu tasik..seronok gak sesekali g tempat2 cam tu..


warm up sayang mama..


memang seronok anak dara ku ini..pulak tu ayah dia suka ngusik..terkekeh2 ketawa..

Tengok tu..angin lak sepoi-sepoi bahasa..mengerbang rambut anakku yang tak seberapa tu..


Tawaf satu kali jer cukup..x larat la..lenguh kaki..Next time leh pegi lagi..

26 Disember 2008

Preggy...

Diam tak diam dah 10 minggu aku preggy..memang kerap mual2 dan loya2 sekarang nie..Bukan 'morning sickness' jer kekadang 'evening' pun..makan makin berselera..Aku dijangka bersalin pada penghujung bulan Julai 2009..bersamaan 25 Julai 2009. Hari itu juga ulangtahun kelahiran ku sendiri..Moga Allah permudahkan segalanya..Sama ada urusan bersalin dan panjang usiaku..
Nampaknya tak lama lagi Farisha Qasdina akan jadi kakak ler..Klu boleh nak la 'boy' tapi klu dapat 'gurl' gak apa leh wat..yang penting sihat dan selamat..insyallah..

G Zoo Negara

Nie la kali pertama bawak anak g Zoo Negara..Sebelum nie pernah gak g tapi dah lama dah..masa sekolah rendah kalau tak silap..Hari tu hubby dukung farisha sebab kalau suruh dia berjalan memang lambat ler..

Masa nie rusa tu tengah berehat kat tepi pagar..memang senang la nak amik gambar..


Dah penat berjalan ,



ambil gambar duduk pulak...



Payah betul nak ambil gambar sikenit nie..tak nak duduk diam..Tengok tu kijang kat belakang tu baik punya 'landing'..tapi leh katakan binatang kat sini sumernyer tengah dok rehat2..Nampak cam tak bersemangat jerk...



Ada brani...???..Hehehe..patung leh laaa...



Tapi dalam banyak-banyak binatang, gajah la anak aku paling excited..menjerit2 bila tengok secara 'live'. Selama nie asik tengok kat Animal Planet kat ASTRO..



Tengok tu bukannyer nak pandang kamera..terpegung tengok gajah yang besar tu...



Penat berjalan..naik lenguh kaki aku..hubby lak lenguh lengan dukung Farisha..apa lagi cari kedai kat dalam Zoo tu untuk hilangkan dahaga dan isi perut skit..



Sambung balik..tawaf satu Zoo..sempat bagi anak kuda makan sayur kangkung..

Tapi memang hari tu Farisha happy sesangat..masuk dalam kereta Farisha terus tido..mengantuk sangat la tu..

24 Disember 2008

Akhirnya dpt gak masukkan gambar glitter kat blog nie..maklum ler baru nk blaja2 wat blog..tq pada mama comel one of members Ratuhati.Com..coz ajarkan..hehehhe


Glitterfy.com - Glitter Graphics

23 Disember 2008

Ratuhati.Com wat Gathering...

Salam..Akhirnya tiba gk masa utk perjumpaan ahli2 web Ratuhati.Com..Actually web nie untuk ibu-ibu berkongsi ilmu tentang kehamilan, keibubapaan, hobi, resipi dan lain-lain topik berkaitan wanita. So aku kiranyer aktif gak ler join web nie..Diam tak diam dah 1 thn aku mengenali Ratuhati..Tapi ini la pertama kalinya aku bertentang mata ngan mama2 merangkap member2 alam maya nie..yer la sblm nie tgk gambor atau baca info yang ditaip oleh dorg jer..So kat bawah nie antara kenalan atau ahli web yang sempat menghadirkan di Zoo Negara pada 21 Dis 2008 yang lepas..hehhehe

Antara rakan taulan ahli2 RH yang hadir adalah duduk kiri depan Ummi a.k.a Pentadbir, Sya, Pu3 a.k.a mak mertua..hikhik..jgn mare..,ann,ellanie.Berdiri dari kiri Isya, kak Shais, Aku ler, Nuyue, Ain dan Idayu..Walaupun agak malu2 tapi control..


Aktiviti pada hari tu selain borak dan makan2 adalah demo untuk baby sling..Bagus gk klu pakai menda nie wat dukung anak..dari bawak stroller..Untuk second baby nnt nak guna ler..Cam best jer..x dk lak nampak cam bibik2..



Tengok tu kak Shais tgh wat demo pada si model kecik anak ain..bagus, memberikan kerjasama yang baik sikecik ain tu..Steady la kak shais..

05 Disember 2008

Birthday Party

4 Dis 2008 ari tu taska farisha wat celebrate birthday untuk budak2 yang lahir dari bulan Julai -Dis..so termasuk ler anak aku..masa aku datang kat taska tghari tu anak aku tgh tido..so sia2 jer datang klu birthday girlnyer tido..so aku kejutkan dia bawak turun utk posing depan kek..ramai gk budak2 yg celebrate dalam 67 orang..so muka dia tgh mamai ler tu..sian anak aku..Date kat pic tu aku 'nyah'kan sbb x sempat set..


04 Disember 2008

Mesra Rakyat di Shah Alam

Aku kena kerja hari Mesra Rakyat nie..buka booth Alam Sekitar PBT..Selalunya klu aku kerja, aku akan antar Farisha kat umah mak..minta tolong mak jaga..tapi disebabkan mak n abah aku x dak..so terpaksa la aku angkut sekali sikenit nie..Dengan panasnyer kat booth tu..nasib baik ada mainan..x ler dia meragam..lagi pun masa tu dia tgah x berapa sihat..
Ada burung kakak tua kat situ..sbb burung kakak tua tu maskot PBT tempat aku bekerja..kemain xcited bila nampak burung tu..




Saje letak kan dia kat sudut Mari Bercerita..Memang dia suka la tu..


Pulak tu dah x nk lepas dah toys tu..

Kat situ ada gak pakaian animal..aku pilih duck utuk farisha..heheh..lagipun kostium tu tebal dan panas..


heheh..comey nyer anak mama...


Sebelum G Mekkah

Mak n abah aku sebelum bertolak g Tabung Haji..time nie dorg dh bersiap tapi masih lagi dalam bilik..amik gambar jap...lagi pun tgu tok imam lum sampai lagi..bertolak g Tabung Haji kul 11.30 mlm..
Suasana masa nie mmg sedih sgt..huhuhu..x dpt jumpa mak dan abah sebulan lebihhh...


zwani.com myspace graphic comments
Graphics for Smiley Moods Comments

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)