Halaman

Pengikut

29 November 2010

Tudung Express

Tajuknya seperti drama bersiri di ASTRO..salah seorang pelakonnya Lisa Surihani..mmg x pernah layan pon citer tu..bila x layan of coz ler x tau apa isi citer tu..ye x..???

Okeh..ku mau kongsikan serba sedikit mengenai tudung express a.k.a tudung instant nih..amat2 mudah je nak menggayakannya..klu pagi tu dah lambat dan terkejar2 nak g opis..mmg aku x pikir panjang..sarung jer tudung express nie..ku ingat lagi masa memula tudung nih diperkenalkan..org ramai panggil ia tudung Arini..maybe sbb masa tu mmg top giler citer indon tiap2 petang yang dipakai oleh pelakon watak Arini anak tirinya bernama Nabila..ingat x citer nih..ntah apa ke nama tajuk drama nih..aku dah lupa..

Tudungnya berawning..start dari situ mmg glam habis ler tudung cam gini..dan mahal yg amat..tapi sekarang RM 10 pon dah blh dapat sehelai..Actually masa aku di sekolah pon aku mmg dah start sarung tudung yg berawning..haaa..jgn x tau..kiranya aku ler pemangkin tudung nih..hahahah (perasan sehh!!!)

Lihat pic dibawah..aku tengah pegang belon duduk dihadapan sebelah kiri..Aku dan memberku di sebelah- Anna..tudung kami mmg special..sbb apa..?? sbb tudung kitaorg kat belah dalamnya ada kertas keras..kertas keras tu kitaorg letak dalam tudung 4 segi dan pakai cam nih.. (tp cuba bayangkan bhgn depan yg leper tu letak kertas keras yer..)


pas tu terus sarung ngan tudung sekolah..kiranya pakai 3 lapis sekali gus..1 anak tudung..2 tudung keras kat dlm dan 3 tudung sekolah..wahh..mmg berat tol la pala aku time g sekolah..tp utk mendapatkan tudung yg ikut bentuk..mak x kesah..hahahha

pas tu bermula la era tudung bawal..


ku amat malas nk iron..lain la zaman anak dara dulu..zaman x dak anak..nk iron berjam2 pon x per..tp klu skrg nk iron lelama alamatnya mmg kena bebel ngan huby..huhuhu


kemudian era shawl a.k.a selendang..


satu masa dulu mmg aku giler shawl..sampaikan terpikir nak beli 'spray fabric starch' untuk membentuk shawl supaya tidak leper..tp aku rasa itu trend budak2 remaja zaman sekarang..coz aku tgk ada plak accesories cam klip ler, ribbon ler utk cantik bila pakai shawl nie..lagipon kena berani actually sbb ia akan ikut bentuk muka..klu bentuk muka yg bolatt lupakan aje la..

and now..tudung syria


tapi anak tudung syria nie ada yg saiz kecik tau..yg kecik nie akan melekap kat dahi..tp tudung syria adalah antara tudung favorite aku..walaupon kena pakai 2 lapis...dan ia boleh 'mix n match'

updated tudung express a.k.a tudung instant

mmg diakui tudung2 nih agak famous masa kini..aku rasa ilham penciptanya dari negara indon sbb klu tgk sinetron2 indon kat malaysia nih mmg mcm2 fesyen dah tudung instant nih..ada yg bertali di belakang, ada yg berbutang, ada ropol2..ntah mcm2 lagi la..dan pengusaha tudung seolah2 berlumba2 untuk menghasilkan tudung yang terbaik hasil rekaan mereka..Bila dah banyak pesaing maka wujud lah tudung2 yang berkualiti..bukan hanya setakat cantik sahaja tetapi jahitannya cam hampehh..huhuu

kesimpulannya....tidak kira la tudung yang kita pakai itu murah atau mahal yang penting terpulang pada anda untuk membelinya..kuasa membelikan di tanggan pengguna dan seharusnya menutup aurat..walaupon tudung saya tidak selabuh ustazah tapi insyallah saya akan ke arah itu..tapi bila yer Puan Fara..???


Cik Warnida Giveaway

Untuk Julung-julung kalinya pihak penganjur iaitu Cik Warnida menganjurkn GA sempena
anniversary ke 3 tahun blog cik warnida ni...ku ingatkan sempena anniversary perkahwinan tadi..(untuk makluman beliau masih lagi single mingle..)

Pemenang yg bertuah akan di pilih oleh cik warnida sndri secara rawak!!!mari mari ada hadiah yg sngt cute pada yg bertuah...
GA berakhr pada 1.12.2010
Sudi2kan ler join..sila klik di sini...
seperti biasa mau tag..

teppei
izwa
enna banana

AWARD BOOMBASTIC BLOG

Jalan2 cari makan..wahhh..pagi td sempat seround aku BW ke blog teman2..n salah satunya blog atiqah dan aku pon ternampak ler contest ini..anjuran pak USTAZ.....cam dh tua sgt jer bila di gelarkan pak..


Ini ler dia Pak Ustaz yg menjadi kegilaan ramai...kuikui


ehh..bukan pic yg atas nih tapi hat yg bawah nih ler...nampak ker pic kecik kat banner beliau nih.. agak rupawan jugak ler...




Syarat penyertaan adalah seperti berikut:


~Mestilah berumur 18 tahun ke atas dan sihat tubuh badan, mempunyai laptop sendiri.. tidak
boleh menggunakan komputer...



bukan ler..itu syarat cobaan..yg ini betul2..

~♥Jadi follower blog USTAZ..klu x nak pon x per..tiada paksaan dalam Islam..tp klu nak
menang follow ler..
~♥Copy banner kat atas ni n linkkan dengan (http://www.mencariisteri.blogspot.com)....bt satu N3 yang MELETOP..(letak kat side BAR JGK)
~♥Kemudian klu dh bt 2 perkra d atas ni...g komen ke N3 beliau..tngl kn link ..supaya sng kerja
USTAZ dan tag 3 kwan...untk N3 BOOMBASTIC ni!!!....tu jer!!!


katanya tag 3 kawan..

Pinkygirl


mamarifqy



teppei




dan sesapa yg baca dan nk menjebakkan diri dalam ini contest...mari..mari..jgn segan2..jgn malu2..jom join!!!

PESANAN PENAJA .... (kat bawah nih antara judge yg pelbagai kerjaya)

Pemenang yang bertuah akan di pilih oleh juri PROFESSIONAL (level master) !! mari-mari ada hadiah yang sangat cute pada yang bertuah ... hadiah ape ... tunggu !! USTAZ akan bagi tau dalam jangka masa sebulan nih .. jeng jeng jeng !!! good luck semua !!!


TARIKH PENYERTAAN !!!!
13 OKTOBER 2010 ~ 31 DISEMBER 2010


p/s:pic cartoons kat atas sekadar gurauan yer kengkawan..hehehhe..jgn amik ati..♥


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)