Halaman

Pengikut

29 Oktober 2011

This blog is open to invited readers only

Salam hujung minggu..Hari nie x dak plan nak g mana2..cuma pagi td hanya g function jabatan bagi Program Sehari Bersama Kanak-kanak dan Alam Sekitar..Tamat program kul 2.30 ptg..tp aku balik tengahari tadi sbb MIH jaga Filzah..kebetulan MIH pon keja jgak hari nie..jadi Farisha n Filzah terpaksa di asingkan..sorg ikut mama n sorg ikut ayah..adilkan???hiiii..nak suh MIH jaga Filzah lama2 agak tidak ada keyakinan di situ..Tapi masa MIH ambil aku utk balik, aku tgk ok je Filzah..x dak riak2 muka baru pas nangis atau mengamuk..maybe next time leh ler tinggalkan lama sikit Filzah ngan MIH..selalunya klu time aku keja hujung minggu. aku akan hantar budak2 nie ke umah mak..

So..ptg2 camnie x dak buat apa kat umah..budak berdua nie pon dah tido..MIH plak g sambung keja kat opis smpi petang..apa lagi blog walking la jawabnya...tenangnya...hahahha

Tapi napa ada sesetengah blog akan kuar camnie yer??dh jumpa byk kali time bw nie..nk suh sign up guna akaun apa plak..??..So somebody yg tau tu tolong habaq skit kat aku yg x paham tu..dan camner nk enter ke blog yg kuar sign cmgini..??..



nak kena permission bagai...

28 Oktober 2011

GA FOR MY LUCKY FOLLOWER..5 HARI SAHAJA...:)


0 Oct 2011 jam 11.59 malam (5 HARI SAHAJA)

' Contest DANIEL ADIE : SISPA '

http://danieldeadie.blogspot.com/2011/10/contest-daniel-adie-sispa.html


Kepada sesiapa yang berminat nk join sila letak sekeping gambar dalam keadaan  sedang membuat SENYUMAN IKHLAS dan sekeping lagi dalam keadaan SENYUMAN PALSU dan kedua-dua gambar perlulah diletakkan secara bersebelahan. 
 
tag
sayangkuzie
fieda
mamaishazah
 
ok..cer teka ner satu pic aku kat bawah nie senyuman palesu dan mana satu senyuman seikhlas mungkin..ermmm...



Of coz ler belah kanan tu senyuman ku ikhlas sampai tersepet2 mata aku..senyum pon hampir sampai ke telinga..ner taknya ..ada somebody bagi bunga..hahahah..pic belah kiri lak nak kata palesu tu..yer jgak kot..sbb pic ambik sendirik..hahaha..yang pasti walaupon senyumanku ikhlas atau tidak klu senyum sure nampak gigi...


'Terkadang, senyuman palsu terukir apabila......................'
ia sekadar menyembunyikan kesedihan, menjadi senyuman dusta yang dipaksa-paksa dan tiada keikhlasan dijiwa. Walaupun mudah dilakukan namun bukan MUDAH untuk melahirkan senyuman yang ikhlas'


cilok pakcik google


berakhir pada 30.10.2011.
 
 

Laksa Asam keping..

Sejak preggy 3rd baby nie..mcm2 mknan yg aku x brapa gemar sebelum nie tiba2 jadi nak mkn plak..mengarut tol..tp sib baik la lom mintak yg bkn2 lagi..yg x tercapai dek akal fikiran kewarasan aku nie..hahahah..durian belanda dah dapat dan rasa dh..ok..dh x mo mintak lagi..paham!!!..nyusahkan mak bapak je mintak carikan..MIH mmg x kuasa nk layan aku mintak buah nie ari tuh..dia kata aku ngegada..huhuu...sib baik mak tersayang makbulkan permintaan aku tuh..cayang mak..hehhehe

Pastu nak pekena kaki ayam plak..ntah hapa2 ntah..tuk korg yg dh biasa mkn kaki ayam, mmg x heran la kan..Aku nie mmg tersangat la x suka kaki ayam sbb x tau nak mkn cmner..mana ada isi..lagi pon geli arrr...akan tetapi..wahhh..di suatu hari nk makan soto kat kantin..ada plak kaki ayam dlm kuah soto tu..trus tangkap cintan plak ngan kaki ayam..sudahnya tiap kali nk lunch cari dulu ada tak lauk berunsurkan kaki ayam..klu x dak baru skip ke ikan keli...hahahah...sampaikan casher pun tegur 'anak tu nnt kuat berjalan..'hahah...

Satu lagi, tiap Jumaat sure x lepaskan peluang makan laksa kat kantin sbbnya ada asam keping..letak manyak2 sampai penuh kuah..hahaha..tamak ini olang...

Dipenuhi dgn asam keping yg berkeping2..

Pekena plak air asam boi limau ais
..mengancam

Pulun..jgn x pulun...hahaha

burrrrr...kenyang mak..sodap..leh la tido pas nie..rehat panjang...



"Contest Gambar Cool"

http://limelog.blogspot.com/2011/10/join-contest-amnidiary-dan-menangi.html

gambar cool ?? bukan bermaksud gambar tu sejuk kan ... ... 

aku rasa semua golongan blogger boleh fikir sendiri , 

semua cerdik pandai kaannn :)

Jadi apa kata kita ramai2 join contest nie..tayang gambar cool korang..klik link di atas atau banner yer..Nak tau apa hadiahnya..RM 100 you..klu x nak g main jauh2..hiiiii


Tarikh tutup 15 November 2011

24 Oktober 2011

kakak wat persembahan

Salam..
Sabtu lepas Farisha buat persembahan sempena Konsert dan Majlis Graduasi Kanak-kanak Kompleks 3C tempat dia belajar..sangat2 terhibur..farisha buat persembahan bersama rakan sekelasnya dan menari lagu Waka- Waka (Shakira)..Sib baik dia x kaku cam  patung  atas pentas tu sbb anak aku nie pemalu skit klu depan orang..nak2 lagi time tu ramai sangat parent yg tgk..tapi sebenarnya klu kat rumah aku saje suh dia menari lagu nie..dia buat lagi gedik dari di pentas ari tu..hiiii..
Tapi x dapat nak snap pic sbb farisha menari kat hujung pentas sebelah kiri sedangkan aku dok sebelah kanan dewan..cuma MIH aku rakam video je..1st time tgk anak sendiri wat persembahan..teringat zaman ku kecil2 dulu..camnie jugak la..sedih pon ada jgk sbb makin lama makin besar anak aku..dan makin byk cabaran yang akan dia tempuh..ku doakan Farisha berjaya dalam hidupnya agar menjadi manusia yang berdikari dan berjaya suatu hari nanti..mama akan sentiasa ada di sisi kakak..Love u so much sayang...

 Ini persembahan kanak2 3 tahun..sebelum persembahan ada tunjuk slide keletah budak2 nie..macam2 ragam..sure la byk main dari belajar..

 Ini persembahan kakak..tp kakak menari hujung nun..terlindung ngan budak lelaki tu..

 kakak ngan teacher Ain..wajah anak teacher nie seiras cam wajah kakak..tp anaknya kecil lg..cikgu2 kakak slalu ckp farisha anak teacher ain..

Kakak ngan bunga besar di leher..pengasuh taska yang make upkan..tersimpul2 malu bila aku puji comel kakak make up..siap bercelak n blusher bagai..


21 Oktober 2011

Alhamdulilah..hadiah untuk baby

Alhamdulilah..tak di sangka2 ku salah satu pemenang bg GA My Little Secret & Fisher-Price yg di anjurkan oleh . Ku pemenang bg segmen pertama tapi tempat ke tiga dan hadiahnya berupa Musical Mobile bernilai RM119.90. Nak tau camner bentuk hadiahnya??

 
Peek-A-Boo Leaves Musical Mobile bernilai RM279.90 


Link-A-Doos Kick 'N Play Piano bernilai RM149.90 


Tempat Ketiga - #62 Fara
Musical Mobile bernilai RM119.90 
Gumbira sangat dapat hadiah brand nie..tambah lagi koleksi Fisher-Price untuk anak2..Kiranya tu hadiah pertama utk bakal baby dalam perut.hiiii.. Ramai lagi pemenang yang bertuah. Klik sini utk lihat..Untuk tgk entry segmen pertama yang melayakkan aku menang tu klik Sini..Untuk segmen kedua , klik sini dan segmen ketiga, klik  sini yer..

Terima kasih penganjur dan anaknya Obiya yg cute miut sbb mencabut nama aunty sbgai pemenang..moga bertambah2 murah rezeki dan di rahmati selalu..Amin



18 Oktober 2011

percutian 3 Days 2 Nights Stay for 2 at the Pangkor Laut PERCUMA!! JOM JOIN


Win a 3 Days 2 Nights Stay for 2 at the Pangkor Laut Resort! Refer Friends To Increase Your Chances & Earn DealCity Credits!

RM0
Value Discount You Save
RM2400 100% RM2400

Time Left To Buy

  • 73days
  • 9hours
  • 36minutes
291 BOUGHT
The deal is tipped!
DealCity wants to give away a 3 Days 2 Nights stay for 2 at the prestigious Pangkor Laut Resort - worth up to RM2,400! Participate NOW and invite your friends to increase your chances of winning and earn DealCity credits! (No credit card details required, just a click of a button!)


How to Join the Contest
  • Join DealCity.com.my as a member
  • Click on the "BUY" icon for the contest and proceed to 'buy' the contest at zero cost (no credit card details required)
  • You are now in the running to win the prize! 

cepat sebelum terlambat..nak register klik SINI

17 Oktober 2011

Sapakah dia??

Klu anda bijak bistari..cuba teka siapakah jejaka dibawah ini



x sabarnya nk tgk episod seterusnya ~Cinta Elysa esok..

nak tengok lagi gambar2 smart Johan..clik sini..



giveaway "SAKURAshawl"



tag
mamaishazah
nureen

pemenang akan dimumkan secara random

tarikh tutup : 17 oktober 2011

"1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!"



Tag
mamaishazah
huda
nureen


HADIAH-HADIAH YANG MENARIK MENANTI ANDA :


Tarikh tutup penyertaan : 31 Oktober 2011

CONTEST : TEKA UMUR SAYA?


Kekeringan idea nak update blog..jadi utk tidak membiarkan blog x di update hari nie..aku nak join contest suh meneka umur pemilik blog nie..aku klu bab teka meneka nie mmg fail..tapi disbbkan Zie dh tag nama aku..x pe la..ku cuba jgak la..ner tau tembakkan aku mengena..dapat ler aku hadiah..hahaha..nak tau apa hadiahnya..cer tgk kat bawah nie atau terjah je blog Me, Myselft & I with CONTEST bg up follower diah skit yer..



Maybe umur diah 24 tahun agaknya masa dia berpossing dalam gambar nie..ermm chinese look you..

Tag
mamaishazah
huda
salju putih

nie ler hadiahnya:
!
!
!
!
!
!
!
!
!



Mangkuk kaca ni..hehe cantik x? ukuran die 13.5cm (T) x 9cm.. (L)

 
Tarikh tutup:
31 Oktober 2011

14 Oktober 2011

Akhirnya ke temu juga...

Sangat2 gumbira bila dh jumpa apa yang dihajati..suke..sukeee...Nak jadikan citer semalam mak aku call dan bagitau apa yg aku cari selama ini ada kat Mydin..Apa dia..nak tau..??heee  Durian Belanda..hahhah...Sepanjang sebulan aku cari buah nie..mmg teringin sangat2 nak rasa buah nie..baru je minggu lepas g Mydin..tp cari punye cari x dak gak durian belanda..Alhamdulilah..rezeki aku..tinggal satu je mak aku cakap.

Time mak aku jumpa buah nie, mak aku citer dia pulak yang happy..sampaikan pekerja Mydin tu tanya ' napa makcik??..untuk orang sakit ker??'.. mak aku jawab 'untuk orang mengandung..anak makcik mengidam..' ..tapi buahnya x masak lagi..kena peram dulu..x sabarnya nk makan isi durian belanda niee....

 tgu masa utk dibedal..x sabarnya..

Cam bentuk hati kan??..LOVE..


2 beradik possing ngan buah durian..suh pegang takut..


p/s: Bila dah start pakai baju maternity..ramai lak member tanya..pregnant lagi ker???ngehhh....



12 Oktober 2011

Angry Bird Keychain Giveaway By Lulu Caldina

 
http://lulu-pages.blogspot.com/2011/10/angry-bird-keychain-giveaway-by-lulu.html

Jom join GA nie..sangat2 comel sbb hadiahnya adalah kepala angry bird yg bolat..hiii


Tarikh Tutup : 18 Oktober 2011.. 2 Petang.

11 Oktober 2011

Sedihnya Cinta Elysa

 
Nangis..nangis..nangis...huhuhuukkk...





Antara drama bersiri yang aku minat sekarang..u'oll minat jugak x???


5 Mitos Lelaki Terhadap Perempuan

Tadi sempat jugak jalan2 kat blog http://1001rahsiadiri.blogspot/. Semalam seharian tak bw langsung..amat2 x rajin utk update blog..Jadi tertarik pula pada n3 kat blog tersebut padal mitos atau anggapan lelaki pada kaum hawa nie..MMg aku sokong pada hakikat tu..kannn...

Mitos 1: Kaum perempuan sering berasa tidak puas hati
Hakikat: Perempuan sentiasa mahu memperbaiki keadaan supaya lebih baik

Mitos 2: Kaum perempuan bercita-cita tinggi
Hakikat: Sebenarnya perhubungan kedua belah pihak lebih bercita rasa tinggi

Mitos 3: Kaum perempuan suka mengawal pergerakan kekasihnya
Hakikat: Perempuan lebih bersikap ambil berat dan lebih prihatin

Mitos 4: Kaum perempuan lebih mengada-gada
Hakikat: Perempuan suka dimanja dan diberi perhatian

Mitos 5: Kaum perempuan beremosi tinggi dan cepat sensitive
Hakikat: Perempuan lebih berjiwa halus

So lepas baca ni, harap2 kaum lelaki tak salah sangka pada kaum perempuan la yer!!!


kenaikan gaji antara RM80 hingga RM320

Mengikut blog CEUPACS, di dalam blognya, menyatakan, kenaikan gaji tahunan yang pada masa kini minimum adalah RM50 setahun dinaikkan kepada minimum RM80 setahun mengikut gred. Jadi, bagaimana dengan gred-gred lain? Cuba lihat jadual dibawah untuk rujukan dengan lebih jelas lagi..

GRED 1-16 = RM80
GRED 17-26 = RM120
GRED 27-40 = RM160
GRED 41-48 = RM220
GRED 52-54 = RM260
GRED JUSA A,B,C = RM320

Jadi kepada penjawat awam sekalian, adakah jelas dengan kenyataan ini? Diharapkan segala persoalan dapat dijawab? Walaubagaimanapun, sama-sama kita tunggu pekeliling yang bakal dikeluarkan selepas bajet ini diluluskan yang mana semua penjawat awam akan lebih jelas lagi tentang kenaikan ini.

Apa pun syukur juga dengan kenaikan ini, tetapi diharapkan barang tak naik la kan? Ye ke tak naik? :P


09 Oktober 2011

Tengok apa Eyryn bercerita..


Salam..x sangka betul rezeki blog farzly makin murah lately..followers pon dah makin bertambah mencecah 200..(eleh baru nak 200 pon nak heran...org lain dh berlambak-lambak)..

Kali nie blog Farzly tersenarai dlm blog pilihan EYRYN..dan akan di review selama 5 hari..


 Selain blog aku, ada 9 lagi blog yang juga menjaadi pilihan cik eyryn nie..Jadi sesapa yg pernah join jowm-join-bloglist-eyryn-bercerita, jom terjah sini utk tgk sapa yang kena..

Thanks ryn sbb pilih blog akak n be a good gurl sweeties..


08 Oktober 2011

SEGMEN HUJUNG MINGGU | JOM JALAN-JALAN


jom jalan-jalan ke blog yang join segmen ne.
dapat tambah kenalan dan dapat tambah trafik blog juga ^^
jom join

tag
mak cik leez
nazatul ashikin
lea
myra


tarikh tutup 09 Oktober.2011
jam 3 petang


07 Oktober 2011

Haruskah begitu..???





Hari nie kandungan ku genap 4 bulan..sekejap je dh 16 minggu..mana xnyer sedar preggy bila dh 12 minggu..Perut pun dah nampak buncit dah nie..tp still lom pakai baju maternity..padahal x sabar2 nak sarung baju mengandung dah nie..Farisha x abis2 tanya bila perut mama nak besar..sebab dia ingat klu dah kata mengandung dia bayangkan perut yang besar dan buncit..Itu anak daraku yang sulong..

Filzah pula bila aku cakap dalam perut mama ada baby..x semena2 dia jawab..'ini baby' dia tunjuk diri dia..Filzah masih ingat dia baby..dan aku masih panggil dia adik..Sian pula bila tengok Filzah nie..

Aku ada citer pasal nak stopkan Breast Feed Filzah..mak aku cakap kesiannya sbb dia masih nak nenen terutama bila nak tido..dan akan buat muka baik dan mengendeng2 kat aku bila dia nak nenen..tu yang mak aku cakap kesian..

Tapi mmg aku dah nekad nak stop BF Filzah..tapi sampai skarang masih juga dia menangis2 tengah malam bila dia tersedar dari tido..selagi x bagi nenen mmg dia akan menangis..x kan nak tengokkan aje..Aku kena tingkat kan usaha dan keringkan hati bila dia menangis tengah malam..Haruskah begitu...???? 

Farisha Qasdina & Filzah Qasrina

My Heart &  My Soul..


06 Oktober 2011

Perfumes Farm Contest



Gumbira pakai baju sedondon..plus ngan kameraman wat muka lawak time nak snap gambar..mana tak ketawa...ku yang belah kiri okee..tersepet2 mata ketawa..

Let's Cheerful With Ofismate..!!!
 And want to grab a chance to win Victoria's Secret Fragrance Mist.

Tarikh tutup
15 Okt 2011

04 Oktober 2011

Blog Farzly Sedang di Review

Semalam dapat email dari bluedianthus dot com iaitu salah seorang penaja bagi Kontest Menang Duit Raya.. Alhamdulilah ku menang kontest tu dan dapat hadiah berupa 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/ selama seminggu. Nampaknya blog aku pon dah di review di blog tersebut. Apa lagi klu berminat nak tengok g ler terjah..Review bukan sebarang review..berbayar lagi tue...

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
Kontest Menang Duit


Macam2 yang bluedianthus ulas pasal blog peribadi aku nie..terharu jugak rasanya..yer la orang bagi pandangan yang ikhlas. Sangat2 aku hargainya..Maklum la blog aku nie pon bukannya bagus sangat..just suka2 sebagai sebahagian daripada diari kehidupan untuk ku dan keluarga.

Terima kasih bluedianthus (nak sebut camanar pon x tau la)..mudah2an kita keep in touch lagi pas nie..
Jom klik



Sudi- sudikan ler..


PEMENANGNYA IALAH...

Alhamdulilah..last minit masuk GA atie ada luck la..Tq Atie dan en. Random sbb pilih nombor tu..dapat apron you..semangat nak memasak nie sbb apronnya lawa..hehehhe

untuk tau sapa lagi peserta yang bertuah klik sini..


03 Oktober 2011

Jom tambah trafik blog!



Tarikh tutup :  5/10/2011 - 2.30petang  (rabu) 3 hari dari sekarang.


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)