Halaman

Pengikut

31 Januari 2012

Birthday Give Away

Salam..dh lama rasanya x join contest @ GA..kali terakhir menang pon masa join GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)..Harap2 ada lagi tuah/ rezeki dgn menjebakkan diri dlm contest di blog nie..

So..permulaan tahun, aku nak join GA yang ini..akan ada GA/contest2 yg lain yer..kan dh kata sebelum nie blog aku nie mcm rojak..ikut suka hati aku nak update entry apa..ahakkss...



ini entry melekat..syarat dari penganjur..
entry baru..sila scroll bawah yer..



Ok ok .. untuk tu taraaaaa ni hadiahnya yg penganjur nak bagi pada yg bertuah..


Cotton Long Dress (Blue)

ohsem kan..bestnya klu dapat..leh pakai ngan cardigan..x kan nak pakai tudung ngan baju tanpa lengan cam gitu...gilo kr haper....


Jom memeriahkan GA nie coz tarikh tamatnya penghujung Januari..



20 Januari 2012

Pelangi Kasih

Pelangi Kasih akan mula bersiaran Khamis ini pada jam 10.30 dan membariskan pelakon yang sudah sinonim dengan drama Melayu seperti Nabila Huda, Beto Kushairy, Johan Asa’ri & Puteri Sarah sebagai teraju utama.
Secara ringkasnya, drama Pelangi Kasih ini mengisahkan ikatan persahabatan yang kukuh & murni menimbulkan persoalan apabila salah seorang daripada mereka mengambil keputusan menghilangkan diri & membina kehidupan baru di sebuah daerah pedalaman.

Hari nie dh start drama nie..mesti layan nie..sebab kedua2 pelakon lelaki dalam drama nie aku minat..siapa lagi klu bukan Beto Kushairy dan Johan Asa’ri..tapi yg x bestnya pelakon pompuan dia..yang hat putih tu ok lah..tp yg hat kulit golap tu..aku kureng skit..x sesuai gitu bergandingan dengan kedua2 pelakon nie..apa2 pon..x kisah la..asal citernya menarik dan leh layan....





15 Januari 2012

Baju pertama anak

Salam..nak update preggy dh 30 minggu..ari tu g check up n amik darah..scan sekali sbb nak sure betol2, boleh prepare baju baby baru nie sbb x beli lagi..mmg lom wat apa2 persiapan utk bby nie..barang2 utk letak dalam beg yg akan diletakkan dalam kereta pon x di asing lagi..adoiii..napa la preggy 3rd baby nie malas yg amat..

Akhir bulan Disember ari tu, aku g Penang..wakil jabatan utk Lawatan Sambil Belajar gitu...actually ia lebih kepada Landscaping Bandar dalam taman dorang kat sana..banyak juga la waktu senggang masa lawatan kat sana..

Berpeluang juga aku g HardRock Cafe dorg kat sana..tpi bahagian jual accssesories..belek pye belek..sbb x tau nak beli apa..harganya sumer mahal2..original la katakan..jd utk dijadikan kenang2an sbb ini 1st time aku g Penang..jd aku beli baju baby..romper..kiranya ini la baju pertama bakal baby aku nie..HardRock Cafe tu...hahhaha


Salah satu tempat lawatan aku..

masa g melawat kat sini..ada satu bangunan lama..actually itu rumah banglow lama yg telah ditinggalkan..ada citer di sebalik rumah lama itu..seram juga bila dengar sejarah rumah nie..


 Sempat juga la berposing berlatar belakangkan jambatan Pulau Pinang..cuaca plak time tu mendong cam nak hujan..angin jgn citer la..kuat tol..tp cantik la view kat situ...
Yang preggynya sorg je..yg sebelah tu x..hiii

 Nie possing hadapan hotel tempat aku menginap 3 hari 2 malam..

Aku ngan opismate merangkap teman satu bilik..wan norasikin..dh jadi mak buyong gak tu..berjangkit..hiiii
Balik naik feri..sangat best..nasib baik x mabuk laut..alhamdulilah..



Sampai juga aku kat Penang..dalam x nak..x nak pergi tu, rasa best juga lawatan tu...hiiii




13 Januari 2012

2012 SPECIAL GIVEAWAY

 2012 SPECIAL GIVEAWAY 

Pemenang akan dikira menggunakan random.org. Pemenang akan memenangi 16 biji Red Velvet cupcake yang super Yummy secara percuma ekslusif dari Teha Dessert khas untuk warga Kuala Lumpur.
Jika pemenang tinggal di luar kawasan Kuala Lumpur jangan risau! Disebabkan cupcake tak boleh nak pos, anda akan diberi hadiah berupa 25 biji homemade coklat yang super delicious secara percuma ekslusif dari Teha Dessert. Coklat boleh pos =)
 
Nak tag
sayangkuzie..(zie dh join ke lom ehh..??)


Tarikh tamat giveaway adalah pada 31 January 2012

 

 

Tikar Upin & Ipin n macaron..

Ala..baru nak updated..dh beli hampir sebulan pon..actually ada mcm2 design tp aku berkenan utk belikan tikar nie utk anak dara aku tu..slalu pas dorang makan aku akan sapu klu ada makanan yang bersepah2..tp dengan adanya tikar ini klu kotor senang..lap @ mopkan aje..aku beli online..

tu..barang dh sampai..siap berbalut..
time aku buka tikar depan budak2 kenit tu..meloncat2 tgk pic geng upin & ipin..
kakak berangan tido ngan upin & ipin..buat2 tido la tu..
Budak kenit 2 org..sangat2 teruja..
   
Satu lagi, korang pernah makan Macaron x??..1st time aku dapat rasa menda tu..selama nie tgk kat blog dorg yang buat bisnes nie..leh tahan gak rasanya..yang menarik tu..warnanya yang berbagai2..lembut jer..tp manis sangat la plak..aku dapat gift macaron nie pon sbb aku menang dlm salah satu GA yang pernah aku  join..




Nyum..nyum....
Sila abaikan rumah aku yang bersepah itu..sangat2 malas utk mengemas...sangat terukkan...???

07 Januari 2012

kakak ngan beg dan rambut baru di tahun 2012..

salam..tahun baru yang ceria..alhamdulilah ku dan bby dalam perut nie baik2 aje..cuma jantina anak masih samar2 lag wpon dh 7 bln preggy..1st time scan ari tu doc ckp bby blue..tp x mo excited sgt sbb masa 2nd bby dulu pon doc ckp cam tu jgk..akhirnya yg kuar baby pink..

This week cuma berkisar pasal anak2 je..Rabu lepas register Farisha ke Taska utk 5 tahun..kali nie kelas 5 Orkid..sib baik x ramai yg daftar hari tu..sbb dh di pecah2kan umur budak2 yg akan masuk taska pada hari yg lain..lagi pon aku x cuti ari tu..bg peluang pd member2 yg daftar anak ke sekolah..

Bbrp hari sblm register farisha, aku dh booking online beg sekolah dia tu..aku beli sekali utk Filzah sbb x sampai hati tgk dia meleleh air liur tgk kakak dpt beg baru..kan mama mithali gitu...hahahha...aku buat pembayaran pada hari Khamis 29/12..tu pon aku beli online kat salah satu web yg aku pernah sertai contest yg dia buat melalui blog..Malangnya masa aku booking tu salah satu beg dah habis stok..jd kena tgu restok pd next week..jd farisha x sempat nak bawa beg baru ke sekolah masa hari register..sbb penghantaran pada hari Selasa dan akan sampai pada hari Rabu (register day..). Hari yg sama tu jgk dpt panggilan dari Pos Laju barang dh sampai tp x dak org kat umah..aku mmg bag alamat umah parent sbb dorg sentiasa ada kat umah berbanding kitaorg nie bekerja..tp masa tu parent x dak kat umah..dorg kuar..so just tinggalkan kad jer kat mail box..


Tghari MIH g pos ofis brg x sampai lg sbb dorg akan hantar petang..dorg akan hantar brg ke tempat lain dulu..minah kat pos ofis tu suh dtg petang dlm kul 6 utk amik brg..katanya...Petang tuh MIH aku g balik sbb sian tgk anak x dak beg sekolah baru..sedangkan member2nya suma tayang beg baru masa hari register..Rupanya van hantar barang tu x sampai lagi..MIH aku hot la..berulang alik ke pos opis jer ari tu..call driver yg hantar barang tu dia ckp sorry dan suh buang kad yg dia letakkan dalam mail box pg tadi..dlm masa 1 jam dari waktu MIH aku call, dia akan hantar barang tu semula kat umah parent aku.,dan MIH akan amik kat situ..klu ckp awal2 nk wat camtu kan senang..

Ini la rupanya beg yang di nanti2kan tue...




Perasan x rambut kakak dh pendek???..ilang dh rambut kerinting lawanya bila diikat..nie gara2 dia asik tergaru2 waktu tido malam sbb rimas rambut halusnya tu asik melekat2 kat leher..ku ckp klu nak potong rambut ckp ngan ayah..MIH aku ok jer..sudahnya balik dari register taska terus g saloon potong rambut dia..kiranya nie 1st time potong rambut selama dia berumur 4 tahun..masa baru lahir pon x pernah cukur atau botakkan rambut..sbb tu rambut dia x tumbuh lebat..Filzah pon cam tu jgak..  
rambut kakak yang kerinting bhagian bawah bila di ikat..


rambut dh pendek..depan pon aku suh aunty saloon tu trim..konon2 dia nak jd mcm DORA The Explorer..


06 Januari 2012

mandi manda

Hiii..seronoknya dapat mandi manda..actually citer nie dh lama..Family Day tempat kerja..di Sunway Lagoon..Mmg dh lama sangat x pergi sini..kali terakhir pergi pun masa zaman bujang..itu pun ngan kakak n abang aku..kat dry park je la..nak g kat wt park nie semata2 utk mandi..baik x yah..segan ler..almaklum la zaman bujang..x rela you...hahahahha

Tapi sekarang mmg seronok..itu pon sebab bawa anak2..budak2 yg suka pon..jd aku pon tumpang suka jugak..bbrpa hari sebelum pergi family day tu, pergi shopping swimming suit budak2 kenit nie..baju mandi sedia ada zaman Farisha kecik dulu..filzah muat la..tp x best la..pakai baju mandi kakak..sian pulak..jadi beli la 2 helai swimming suit yang baru..




sebelum perasmian dan acara mandi manda..


perasmian dan acara senamrobik..ku tengok aje..x join pon

ini budak x sabar2 nk mandi..


Tgh syok mandi manda tu , datang cameraman Sunway Lagoon kat tempat kitaorang mandi tu..nak snap pic kitaorang satu family..ok jer...snap pye snap bagai nak rak, sure la nak tgk hasilnya kan..cun ker x...cameraman tu ckp klu suka boleh beli pic tu..ok me faham..

Kita org pon sambung la mandi..kakak sampai x nak naik2 ke darat..asik nak berendam je..sbb airnya x dalam..adik pon berani g kekawasan air tanpa aku n MIH..berani betul la budak kenit tu..





Bila balik kita org g kat booth utk tgk gambar yang di ambil dalam air tadi..ingat nak beli sekeping dua buat kenang- kenangan..nak tau berapa harga sekeping gambar tu...???..RM 35 you....mak aihhh...ku tanya klu nak soft copy berapa pulak..minah kat kaunter tu ckp RM 100..pikir pye pikir, baik la aku amik soft copy..at least ada 15 gambar dari beli sekeping yang harganya RM 35..Sudahnya minah tu burn gambar2 tu kat CD oraza...so nak tgk antara gambar yg cameraman tu amik..???tadaaa....






Sampai je kat kereta bbrp minit, budak2 nie terus tertido..kepenatan mandi tengah2 panas terik...Time kat umah aku tgk badan adik dh bertelau2 sunburn...ini kes terlupa sapu losyen kat badan..dh la bajunya seksi skit berbanding kakak..aku x ler sunburn sangat sbb pakai sopan konon...MIH dan kakak sunburn tang muka..apa pun kami sekeluarga sangat gumbira hari itu...

tengah memboyot pon ada hati nak berendam..

tema merah 4F

dengan budak2 kenit..
So itu je la..lain kali updated lagi yer..

04 Januari 2012

GiveAway Simple Blog fiQ'Ra

sponser comel dari Hani Mardhiah Fashion

open sampai esok.. 4 Januari 2012, jam 10 pagi ^_^

6 blogger bertuah di pilih menggunakan random
family GENG fiQ'Ra - 3 pcs accessories klip ( 3 orang, design yang besar dan kecil )
blogger bukan GENG fiQ'Ra - 2 pcs accessories klip ( 3 orang, design yang kecil )


join..klik sini

02 Januari 2012

sempat jugak..

Nak updated apa yang tertnggal selama 2 minggu x updated blog nie..Jumaat lepas (30 Dis) sempat jugak la bawa anak2 ke Pameran Upin & Ipin di Muzeum Negara..Actually pameran nie sepanjang musim cuti sekolah tp dh hujung2 baru nak g..x la ramai sgt..kebetulan mmg apply cuti akhir tahun ngan MIH..so x kemana, plan g sini je la..

Yang pasti, anak2 sangat seronok..bbrp hari sebelum nak ke sana, mmg bgtau nk g tgk upin ipin..siapa nakal x yah g..so..jd baik seketika..meh aku tempek gambar je layer..



adik takut ngan gambar2 besar nie..bergambar pon kena paksa..tp kakak suka jer..


bergambar ngan uncle Muthu..perut aku cam kena pegang ngan mamak nie plak..

MIH ngan anak2

Dlm banyak2 tu, kakak suka karektor kak rose..kat umah pon berlakon cam k.rose ngan adiknya..

teratak opah..cam dlm kartun tue..

bilik upin & ipin..siap ada seragam sekolah lg kat atas katil tue..

nie bilik kak rose

bilik opah..

kaka senyum lebar dpt bergambar

beli kipas n buku mewarna jer..

tiket masuk..

possing kami bertiga..
nampak x perut aku dh besar..sekarang dh 27 minggu dh..campur tolak dlm 2 bulan lebih lagi bakal baby baru akan lahir..so excited..

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)