Halaman

Pengikut

25 Jun 2012

Moga cepat sembuh..

Ari nie aku x keja..cuti sakit..actually hari pertama aku start kerja pada 11 Jun dh mula rasa sakit tekak..ingatkan leh sembuh dengan sdiri..maklumla time tu jerebu melanda..dok umah sepanjang menghabiskan cuti bersalin ok jer..segala air sejuk n bergas aku bedal..alih2 bila keluar bekerja plak leh sakit tekak..skrg dh x tertahan2 lagi..dgan selsemanya..sangat rimas..

Last week, anak aku yang nombor 2 plak x sihat..pakej ngan demam, batuk n selsema..malam2 aku suh dia pegang ice pack..(sib baik ada ice pack)..bagi badan dia sejuk skit..

And now, sikenit Fazril plak selsema n batuk..sian dia..baru 3 bulan dh terpaksa makan ubat..pagi tadi g klinik doc ckp kahak banyak kat paru2 dia..so kena guna mesin cairkan kahak..sian plak aku tgk dia..tp elok je dia x nangis pun..good boy my dear..bila dh x sihat nie..minum susu pun kurang..so kat umah nie kami berempat beranak kecuali MIH x sihat..berjangkit2..

cam shopping ubat plak..


ubat kakak kongsi ngan angah..


Hari Sabtu lepas aku buat keja gila..hahah..gila apa??dengan rasa beraninya aku cukur sdiri rambut Fazril..berani x??Aku minta MIH yang cukur dia pun x berani..takut luka katanya..so aku nekad setelah bersembang pasal cukur rambut anak ngan Arin, member opis masa hari Jumaat tu..Arin ckp senang je kak..nnt bila dh selesai mencukur akak tgk wajah anak akak bersih je..

Memang betul..dan aku suka lihat wajah fazril kini..tanpa rmbut dan botak..actually rambut dia pun bukan la lebat sangat..tapi yang aku so excited ialah 2 orang anak aku terdahulu langsung x pernah cukur rambutnya masa kecil..that why la rambut dorang sangat skit wlaupun kakak dh 5 tahun n angah dh 3 tahun..Angah rambut bahagian depan mmg lambat tul nak tumbuh..klu ikat bahagian belakang jer..

Nyenyak tido setelah makan ubat..bedung tang tangan jer..

Anak dara ayun buaian masa Majlis Berendoi Fazril..

 Mudah-mudahan kami anak beranak cepat sembuh..Anggap la sakit itu satu anugerah...



19 Jun 2012

Setelah 3 bulan...

Ini la saya setelah 3 bulan bercuti dan melahirkan cahayamata baru..bermakna baby pun telah berusia 3 bulan pada 12 Jun yang lalu..Alhamdulilah baby makin semangat dan tembam...Tahniah juga buat rakan blogku Zie kerana juga telah dikurniakan cahayamata lelaki pada penghujung Mei yang lalu..sorry yer zie lambat wish...ketiga2 anak kami sebaya..



Ia suatu pengalaman yang baru bila anak yang dilahirkan lain jantina dengan anak yang terdahulu dan sangat mengujakan..aku bercadang nk khatankan baby masa kecil..kemungkinan bila Fazril berusia 4 @ 5 bulan....Doktor pun galakkan khatan anak lelaki masa kecil..almaklum la time nie baby hanya menyusu jer..so cepat la sembuhnya..dah jadi anak teruna la Fazril nnt yer...hiii




Sayakah Follower Bertuah itu?

Wahh..dh lama rasanya x join apa2 contest..kali terakhir pun thn lepas..menang barangan baby Fisher-Price..so aku merajinkan diri untuk join contest pulak..mana tau ada rezeki dpt Korean Made 3-Way Foldable Bag from The Code Trading 


tag
ummishazahril
cempaka kuning
zie

Cara untuk join:
1. Follow blog Brooch Wholesaler
2. Buat entry Sayakah Follower Bertuah itu?
3. Copy gambar yang first 
4. Tag 3 rakan anda 
5. Tinggalkan link korang pada ruangan komen supaya senang dijejak

Senang kan? Jom Follow n Menang!


12 Jun 2012

Majlis berendoi Muhammad Fazril Haiqal

Alhamdullilah..selesai sudah kenduri aqiqah dan majlis berendoi baby baruku pada 9 Jun 2012 (Sabtu) yang lalu..Kali nie ada kelainan sbb anak2 aku sebelum nie tiada majlis berendoi cuma cukur jambul..tapi kali ini siap sewa buaian lagi..kelasss...Al maklum la satu-satunya anak lelaki aku buat masa nie..excited dia tu lebih skit..hiii

Muhammad Fazril Haiqal sangat bagus pada hari tu sbb tidak menangis bila di letakkan ke dalam buaiannya..setidak2nya berbaloi jugak la aku sewa set buaian tu sbb dia siap tido lagi dalam buaian tu..Aku mmg x ajar baby tido dalam buai pun..

Tema kenduri adalah biru sbb ia adalah baby boy..Meh layan gambar..nak tengok tak???


Pagi tu dimulakan dengan bacaan kumpulan Marhaban..nie member-member mak aku jugak..tu tgk baju n tudung sedondon..



Tadikan aku cakap tak ada cukur jambul sbb rambut Fazril halus n sangat kureng..mcm kakak2nya jugak..jadi mak aku memilih untuk tahnik baby menggunakan madu n kismis yang telah dihancurkan..

Ini la saya ...Fazril...


Aku mula terfikir untuk buat majlis berendoi nie bila tau aku preggy baby boy..pulak tu mak aku pun setuju sbb belum ada lagi ke lapan2 cucunya sebelum nie buat majlis macam nie..just cukur jambul jer..soaku ambil la peluang ini untuk cari mana2 pakej yang sesuai ngan bujet aku..


Puulak tu sekarang kan tengah deman EURO so aku request letak beberapa bola sebagai hiasan..siap ada patung2..menda2 nie membuatkan kanak2 ribena especially anak2 aku teruja..asik nk main bola n patung je..mmg set nie dia pasang hari khamis (malam)..so hari jumaat tu terpaksa la aku awasi budak2 kenit yang ada umah mak aku nie dari menghampiri kawasan buaian nie..nanti tak pasal2 sebelum hari kejadian dh porak peranda hiasan yang owner nie buat...huhuhu...alhamdulilah budak2 ni mendengar cakap...

Kebetulan majlis nie di buat pada cuti sekolah..so anak2 kakak aku di import khas bagi menolong apa2 yang patut..(iya la tu...hiii)...along iki n angah pa'an...

Farisha sangat suka bergurau ngan angah pa'an..klu merajuk..dua2 pon merajuk sekali...

lengkap sudah famili aku..ada gurl n boy..
harta n nyawa aku...

Farisha n Filzah..be a good gurl ye sayang...
Fazril yang lahir hanya seberat 2.1kg..kini dh makin semangat n hampir 6 kg dalam masa 2 bulan..

Famili kakak aku..sangat mengidamkan baby gurl..mudah2an termakbul..amin..

Mak n abah aku bersama cucu2nya..yang tiada filzah n firdaus (anak kakak aku)

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)