Halaman

Pengikut

25 Jun 2012

Moga cepat sembuh..

Ari nie aku x keja..cuti sakit..actually hari pertama aku start kerja pada 11 Jun dh mula rasa sakit tekak..ingatkan leh sembuh dengan sdiri..maklumla time tu jerebu melanda..dok umah sepanjang menghabiskan cuti bersalin ok jer..segala air sejuk n bergas aku bedal..alih2 bila keluar bekerja plak leh sakit tekak..skrg dh x tertahan2 lagi..dgan selsemanya..sangat rimas..

Last week, anak aku yang nombor 2 plak x sihat..pakej ngan demam, batuk n selsema..malam2 aku suh dia pegang ice pack..(sib baik ada ice pack)..bagi badan dia sejuk skit..

And now, sikenit Fazril plak selsema n batuk..sian dia..baru 3 bulan dh terpaksa makan ubat..pagi tadi g klinik doc ckp kahak banyak kat paru2 dia..so kena guna mesin cairkan kahak..sian plak aku tgk dia..tp elok je dia x nangis pun..good boy my dear..bila dh x sihat nie..minum susu pun kurang..so kat umah nie kami berempat beranak kecuali MIH x sihat..berjangkit2..

cam shopping ubat plak..


ubat kakak kongsi ngan angah..


Hari Sabtu lepas aku buat keja gila..hahah..gila apa??dengan rasa beraninya aku cukur sdiri rambut Fazril..berani x??Aku minta MIH yang cukur dia pun x berani..takut luka katanya..so aku nekad setelah bersembang pasal cukur rambut anak ngan Arin, member opis masa hari Jumaat tu..Arin ckp senang je kak..nnt bila dh selesai mencukur akak tgk wajah anak akak bersih je..

Memang betul..dan aku suka lihat wajah fazril kini..tanpa rmbut dan botak..actually rambut dia pun bukan la lebat sangat..tapi yang aku so excited ialah 2 orang anak aku terdahulu langsung x pernah cukur rambutnya masa kecil..that why la rambut dorang sangat skit wlaupun kakak dh 5 tahun n angah dh 3 tahun..Angah rambut bahagian depan mmg lambat tul nak tumbuh..klu ikat bahagian belakang jer..

Nyenyak tido setelah makan ubat..bedung tang tangan jer..

Anak dara ayun buaian masa Majlis Berendoi Fazril..

 Mudah-mudahan kami anak beranak cepat sembuh..Anggap la sakit itu satu anugerah...



2 ulasan:

Zie berkata...

alahai kesannya baby pun demam... mudahan semua cepat sembuh yer

Fara berkata...

tq zie..insyallah..amin

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)