Halaman

Pengikut

02 Julai 2012

Bulan Cinta....

Salam...sihat ker rakan2 sekalian..Alhamdulilah..ku beransur sihat..anak2 juga begitu..Pejam jelik, dh masuk 6 bulan yang ke dua bagi tahun 2012..Bulan ni sangat mengujakan..nak tau kenapa..ehhemm....sbb bulan Julai nie ada dua kelahiran dalam Farzly Families..sapa lagi klu bukan budak manja Belahan Jiwa ku Filzah Qasrina yang jatuh pada 12 Julai..n daku sendiri pada 25 Julai..(wahhh..pandai mak aku bujet tarikh gaji dh kuar aku pun lahir ke dunia) bermakna tahun nie genap 3 tahun usia Filzah n aku...ermmm..33 tahun...it's just number..hiii

Walaupun Filzah nie agak kasar sikap n tingkah lakunya berbanding kakaknya (Farisha) tp ada sisi manja dalam dirinya yang tiada pada Farisha ..Kekadang aku tgh dok sorg2 wat keja sdiri cth lipat kain atau baca paper time tu budak bijak nie akan datang peluk mamanya nie dari belakang..n just kiss me..terharu x korang klu anak2 korang wat cam gini tanpa dipanggil atau di suruh..n i like that..Filzah juga petah berkata2..dan aku suka melayan dia berbual..Dalam perbualan tu ada semua..suka, geram..marah..kelakar bersekali ngan mimik muka dia..1 pakej..Sebab tu MIH sangat suka mengusik Filzah..Filzah juga pandai mengambil hati aku..klu aku marah dia akan cakap ' mama jangan la marah angah"...hiii...bila dia ckp je cam gitu terus aku sejuk.. 

Berbanding Along - Farisha nie anak yang sensitif..pantang ada yang x kena..nangis je yang dia tau..susah nak buka zip utk tukar baju pun nangis..paip dalam bilik air susah nak bukak pun nangis..sampaikan bila aku ajar membaca n suh dia ulang banyak2 kali pun dia cebik..pernah aku terpandang tanpa sengaja bila MIH x jadi bawa dia n Filzah ikut g kedai..alih2 dia duduk kat sofa kesat air mata meleleh..nangis dalam diam..sian pulak aku tgk..dan yang pasti sikap kedua2 dua anak dara aku tu adalah gabungan dari sikap aku sebenarnya..ye la..mana x tumpahnya kuah klu x ke nasi..ye x???...

Nie pe'el si kenit Fazril x tau la camana..anak lelaki pulak tu..moga2 biar jadi lelaki yang sejati..lelaki mmg ada sikap nakalnya..dan ini la cabaran yang kena aku hadapi..kalian juga yang punya anak tentu ingin yang terbaik untuk anak2kan..Kita sama2 berdoa agar kita mampu mencorakkan anak kita menjadi insan yang berguna kepada agama, bangsa n negara..chaiyokkk..!!!






Tiada ulasan:

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)