Halaman

Pengikut

26 September 2011

Online Shop Adalah Best Untuk Shopping

Ok jom..ada bbrpa hari lagi utk join giveaway by kznabihah boutique..Pernah shopping secara online di  kznabihah boutique??


Ok..mari ku bgtau apa yg ada di kznabihah boutique

 Di atas ini adalah banner http://www.kznabihah.com/

Jika anda berminat untuk membeli item yang cantik2 dan berkenan dgn item tersebut boleh la berurusan pada waktu berikut:


Actually, aku dh lama jd followers Bihah nie sbb item dlm online shopnya itu byk yang cantik2..cuma belum berkesempatan utk cuba membeli..lagi pun skrg nie ku tgh berbadan dua. Hanya baju khas maternity je yang sesuai..


Bihah juga banyak menyediakan tips contohnya cara2 memakai shawls.. nak tau mcmana cara Cik Bihah pakai shawls sebegini..klik di sini yer..


Selain itu, ada satu lagi blog Cik Bihah adalah yang memaparkan pelbagai tips dan cara berfesyen..apa kata klik di sini untuk lihat sendiri blog tersebut.




Walaupon Cik Bihah nie bertubuh gempal tapi beliau tidak segan untuk mengayakan pelbagai fesyen yang trendy2. Ku pon idak le sebergaya mcm Cik Bihah nie..Syabas dan tabik spring pada Cik Bihah kerana membuang tanggapan yang 'steriotype' . Bertubuh gempal juga layak bergaya dan berfesyen.
Item yang Cik Bihah jual di kznabihah boutique di gayakan sendiri olehnya. Jadi ia dapat membuang rasa ragu2 pembeli bila sudah melihat bagaimana item yang mereka berminat utk beli di gayakan seperti contoh Cik Bihah mengayakannya.




  Untuk Shopping di KZNABIHAH BOUTIQUE amatlah mudah dan senang di fahami..Ku pernah terjah satu blog shopping online tp blognya seakan tidak mesra pelanggan. Sukar utk mencari button mana yang perlu di klik utk 'order'atau pon tiada 'label' bagi memudahkan pelanggan melihat apa item yang ada di online shop tersebut. Kesukaran tersebut tiada ada pada kznabihah boutique


Dah panjang berjela dh nie reveiw tentang Online Shoping di KZNABIHAH BOUTIQUE


SPONSOR GIVEAWAY KZNABIHAH
- IDUP SEORANG NOYIS

Oleh itu, jom ramai2 sertai GA yang di anjurkan oleh Cik Bihah



HADIAH DARI SPONSOR:

5th & 6th OWL NECKLACE - NOYIS




Tarikh Tutup
30 Sept 2011

First GiveAway by Summer




Ketepi..ketepi skrg masanya utk aku join First GiveAway by Summer. Siapakah dia??







Ehh..apa yang aku melalut nie..Ini x lain x bukan sbb nak join GA dari Cik Summer la nie..


Cik Summer nie sangat minat utk meng'edit' blog di sebabkan itu, beliau sanggup mewujudkan blog khas iaitu  http://contestmeriah.blogspot.com/
sebagai reward kepada rakan2 blogger yang dok sengal nak edit blog..cam aku...kihkih...

Jom lah join sementara Cik Summer nie kaya raya..kita kasi beliau bankrap..sekurang2nya beliau dapat pahala dengan menyedekahkan wang ringgitnya pada peserta yang bertuah..sapa nak bagi free2 je kan...
klu x dapat RM 5 tapi dapat hadiah SURPRISE pon jadi ler..hahahahh


Tarikh Tutup
27 Okt 2011



JOM MENONTON FILEM LIBAS by Mak Dara



Sempena tayangan perdana filem ini yang akan ditayangkan di semua pawagam mulai 29hb September 2011. Mak Dara telah menganjurkan satu contest iaitu;

Contest - JOM MENONTON FILEM LIBAS. 
Jika anda ingin memenangi tiket wayang untuk menonton Filem Libas sila sertai contest ini ya.. Hadiah lumayan tajaan syarikat MDAG Sdn Bhd menanti anda. Apa yang perlu anda lakukan ialah...

1) Folow Blog Bicara Mak Dara
2) Tajuk entry JOM MENONTON FILEM LIBAS by Mak Dara
3) Letakkan Banner Contest di atas dan link kan ke Entri ni
4) Buat 1 entry ringkas dan kreatif (slogan, pantun, review,kartun dll) 
bertajuk/tema : LIBAS
5) Tag 3 orang bloggers (dan pastikan mereka tahu akan contest ini)
6) Setelah selesai letakkan link url anda di kotak komen di sini ya

Tarikh penyertaan dibuka 22hb September 2011
Tarikh tutup penyertaan adalah pada jam 12 tengah hari, 26hb September 2011
Tarikh pengumuman pemenang 26/27 september 2011 

ku nak tag
mama ishazah
huda
fieda

Ok ini review tentang filem:

LIBAS
Filem ini seakan-akan filem Shaolin Soccer seperti yang dikatakan oleh Jurey iaitu pengarah filem ini sewaktu pelancaran pratonton dia inginkan kelainan dalam filem melayu. Ia merupakan sebuah filem yang bergenre komedi aksi telah diarahkan oleh pengarah Jurey Latiff Rosli, skrip oleh suami mak Dara Martias Ali.

Sinopsis Filem LIBAS
Adnan Saladin seorang pakar Libasan dalam permainan sepak takraw (Libas). Dia di gelar sebagai raja libas Malaysia. Kehebatan libasan Raja Libas sangat digeruni pasukan lawan terutamanya dari pasukan Siam (Thailand). Kecederaan berlaku mengakibatkan tekong Malaysia (Dali) parah apabila Libas gagal menampan libasan kuat AK Nangkhon lalu terkena dadanya. Akibatnya Malaysia tumpas kepada Thailand untuk kali kedua berturut-turut. Jurulatih dan rakan sepasukan, Megat turut menyalahkan Adnan Saladin kerana kekalahan itu sehingga Jurulatih sanggup memutuskan pertunangan Adnan Saladin dengan anaknya, Ratna.
Raja Libas resah apabila diketahui Mr. Wilson menawarkan perlawanan Libas lebih awal dari selalunya untuk mendapatkan bola warisan yang mempunyai nilai sejarah dan kuasa mistikal. Tawaran lumayan diberikan kepada pasukan Thailand demi mendapatkan bola warisan tersebut yang berada pada Raja Libas. Raja Libas berfikir siapa yang harus dia ambil sebagai pemain bagi mengekang kehebatan pemain Thailand. Akhirnya Raja Libas dapat menemui pemain baru dan mengumpulkan regu pasukan yang terdiri daripada Megat (pemain lama), Hamadi dan Kumok yang merupakan taruhan Libas untuk menentang Thailand nanti… Diperlawanan akhir, pasukan Malaysia teruk dibelasah oleh pasukan Thailand. Mampukah Raja Libas mempertahankan maruah negara. Nantikan kesudahannya.
 
Para Pelakon
  • pelakon utama ialah Rosyam Nor, Scha Al Yahya dan Johan Raja Lawak.
  • sebenarnya filem ini telah dijalankan pengambarannya pada tahun 2009 dan baru pada tahun ini ditayangkan
  • jika anda lihat gaya lakonan Scha Al Yahya pada ketika itu kelihatan kaku sedikit ini kerana pada tahun 2009, Scha adalah seorang pendatang baru dalam filem lakonan so jangan nak salahkan dia jika anda lihat lakonannya sedikit kaku
  • kehadiran johan sedikit sebanyak memberi impak kepada filem ini kerana dengan lawak yang dibuat olehnya membuatkan filem ini lebih menarik


Jurey Latiff pengarah Libas
Penulis skripnya Martias Ali
Sokongan diberi tidak terbatas
Selamat menonton berkali- kali


Rosyam Nor adalah pelakon utama
 Johan Raja Lawak penghibur duka
Lima tiket wayang hadiah utama
kalauku dapat pastilah suka

Ku doakan filem dapat sambutan
Agar mendapat jutaan kutipan
Bicara Mak Dara ramai ikutan
Orangnya berbakat dalam penulisan

Sekian sahaja pantun yang ringkas
Bakat tiada sekadar mencuba 
Teringin menonton filem Libas
Mudah-mudahan rezeki menjengah tiba

'Libas Datang Mu Bagai Sekilas" 







Jutaan terima kasih kepada penerbit dan syarikat MDAG Sdn Bhd kerana sudi menaja kesemua hadiah hadiah ini.. Apa ditunggu lagi mari MELIBAS!!!!!

Penaja Utama


Tarikh tutup penyertaan adalah pada jam 12 tengah hari, 26hb September 2011


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)