Halaman

Pengikut

28 Julai 2011

Pemenang Giveaway | 'Love to look gorjes'

Alhamdulilah bagi GA 'Love to look gorjes' ku salah seorang pemenang bertuah yang akan memenangi earring dari Lulu :)

Untuk full result dan nak tau sama ada menang  SHAWL dari kak Risa, atau LIPSTICK dari Pinky Momma, Jom clik di sini


25 Julai 2011

SALWAISMAIL.BLOGSPOT.COM GIVEAWAY

Ini N3 melekat..utk n3 terbaru scroll ke bawah yer..


Tag

"Kenapa saya perlu pilih korang sebagai pemenang/penerima?"

Saya tu merujuk kepada Cik Salwa..gambar kat bawah nie le Cik Salwa..sila la terjah ke blog beliau utk berkenal-kenalan dan beramah mesra..

[255135_191773490872546_100001196885882_474751_667900_n.jpg]
Meh aku tempek kat sini biodata penganjur yg nak bagi aku hadiah..hiiii
Cik Salwa Ismail berusia lapan belas tahun. Berasal dari Butterworth, Pulau Pinang. Beliau masih bergelar pelajar.

ok ini jawapannya..dengarkan yer..
Eehem..ehemm..Cik Salwa nak tau kenapa patut pilih aku utk dapat hadiah tu..Aku memang patut di pilih oleh Cik Salwa Ismail kerana cik salwa telah memilih tarikh tutup GA tersebut pada 25 Julai bertepatan dengan Hari Ulangtahun kelahiran aku, bufdey aku ler tuhh... Sapa suh pilih tarikh tu..??..Makanya ia adalah hadiah yang sangat bermakna...Mana taknya brand Padini tu..sapa mau bagi..hanya cik salwa sorg je yg bermurah hati nak bg..tapi klu nak bagi baju kurung cotton pon ku terima jugak..orang nak bagi hadiahkan..x kan nak tolak plak..Jadi sila la bagi aku kesemua hadiah itu sbb aku adalah orang yang layak dan tiada yang layak selayak - layaknya melainkan hanya aku sajelah...hahhahaheheh

Go to fullsize image
sumpah ini bukan muka aku..hehehhe

Go to fullsize image
ini pon bukan muka aku jugak..

Tarikh tutup
25 Julai 2011
(bufdey aku)
 Sila la bagi hadiah..heheh(dgn muka x malunya sperti gambar di atas)

Go to fullsize image
Ehsan makcik google

1st Giveaway ''Kenapa Aqil Menangis''

 

1st Giveaway ''Kenapa Aqil Menangis''

 Agak2nya hidung Aqil terhantuk kat besi permainan tu kot...

ku di tag oleh Mamaishazah

ku mau tag
alyana
amiey lee
tomatokering

Tarikh tutup

28 Ogos 2011


IDA : BLACK AND WHITE CONTEST

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST

Tag
miezah
azlin



Tarikh tutup
12 Ogos 2011


23 Julai 2011

korang vote saya, saya kasi hadiah

korang vote saya, saya kasi hadiah

TARIKH TUTUP
31 OGOS 2011
 

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011

**Barang kosmetik murah tapi branded~dapatkan di sini**



Berikan email di duniasusuibu@gmail.com / Facebook Dunia Susu Ibu

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 bermula 1 Julai 2011 – 31 Julai 2011.
Hadiah bernilai lebih RM1500 untuk dimenangi!

Kategori:
1. Bersalin secara normal

Tarikh Lahir Anak:
12 Julai 2009

Entri / Keterangan (berdasarkan kategori yang dipilih):
Alhamdulilah..tanggal 12 Julai 2009 (Ahad) jam 3.41 ptg aku selamat melahirkan seorang lagi puteri ke dua secara normal walaupon terpaksa di 'induce' kerana laluan utknya keluar masih tidak terbuka walaupon kontraksi perutku ini hanya tuhan sahaja yang tahu. Semalaman aku bermalam di Hospital Darul Ehsan Medical Centre (DEMC), Shah Alam kerana aku merasakan telah tiba masanya untuk aku bersalin walaupon duedate sebenar yang dimaklumkan oleh Dr. Norleen adalah tanggal 25 Julai 2009 bersamaan dengan tarikh lahirku..seboleh2nya aku tidak mahu bersalin secara caesarean.

Aku sangat2 cuak masa itu..Syukur suami masih ada di sisi, menemani ku di hospital sejak malam kami ke hospital sampai la di saat aku ingin melahirkan.
Dalam hati sanubari aku juga turut hiba mengenangkan puteri sulungku Farisha Qasdina yang semasa itu berusia 1 tahun 11 bulan. Hari itu adalah hari pertama Farisha tidur bersama nenek dan atuk tanpa mama dan ayah di sisi. Aku sangat2 sebak mengenangkan anak sulongku itu..ntah macamana lah dia di saat mama dan ayah berada di hospital. Tanpa di sedari air mata aku bergenang dengan sendirinya. Suami aku faham situasi aku di kala itu..dia hanya mampu menenangkan perasaan hibaku ..sesungguhnya naluri keibuan ku sangat2 kuat sementelah di saat itu adalah saat yang paling getir bagi seorang ibu yang ingin melahirkan.
Acapkali aku berdoa dan beristighfar memohon kehadrat illahi agar Allah mempermudahkan urusan untukku bersalin. 

Jam 2.45 ptg aku di hantar ke Labour Room memandangkan setelah diseluk bukaan ku masih juga 2cm. Hampir 1 jam ubat induce di masukkan, perutku di pasang dengan tali pinggang mesin CTG, perut ku teramat2 sakit. Kontraksi untuk bersalin makin kerap..Suamiku semakin bimbang dan kerap menenangkan aku..Aku memohon jutaan kemaafan kepada suamiku..Mungkin ada kekhilafanku padanya membuatkan aku sukar untuk bersalin. Sekali lagi airmata ku mengalir ke pipi..(klik sini utk Puteri Baruku..)



 Apa yang berlaku semasa penyusuan (masalah / cabaran dll)
Mendapat zuriat yang kedua sangat mengujakan aku..alhamdulilah, aku telah selamat melahirkan seorang lagi baby perempuan yang kami namakan Filzah Qasrina seberat 2.80kg. Nama itu bermaksud Istana Belahan Jiwa. Aku redha..walaupon dalam hatiku ingin memiliki anak lelaki. Itu semua kuasa Allah, Dia Maha Mengetahui kenapa kami masih dikurniakan anak perempuan. Bagiku dikurniakan anak yang sihat dan sempurna, itu sudah cukup mengembirakan kami suami isteri.

Setelah aku dihantar ke bilik untuk berehat kerana melahirkan..aku minta jururawat menghantarkan Filzah untuk disusukan. Pertama kali melihat wajahnya, hatiku terdetik..saling tak tumpah macam wajah Farisha. Syukur ke hadratMu ya Allah.



Misi pertama untuk menyusukan Filzah ku lakukan walaupon susu badanku masih belum keluar. Aku nekad..aku tidak mahu pekara yang berlaku pada Farisha berulang kali ini. Alhamdulilah, Filzah pandai menghisap walaupon ini pertama kali ku suakan puting ke mulutnya. Hampir 2 jam juga Filzah bersamaku..dikala ini ramai saudara dan rakan datang melawat. Ku mmg sengaja tidak tidor bersama Filzah di malam itu sbb ku masih lagi penat dan bimbang Filzah kelaparan kerana susu badanku masih belum keluar. Jadi ku serahkan Filzah kepada jururawat untuk menjaganya. Aku rasa itu lebih terjamin dan aku izinkan jururawat utk memberi Filzah susu formula sementara susu badanku masih belum keluar.

Keesokkannya jururawat menghantar Filzah kepadaku untuk di susukan. Bila ku suakan saja puting ke mulutnya, dia menghisap seperti semalam. tapi aku rasa terlalu amat sakit seolah2 putingku melecet..sangat pedih dan terasa kepanasan. kenapa??..ku bertanya dalam hati..ku tarik puting menjauh dari mulut Filzah dan dia mula merengek..aku risau..dan ku belek putingku dan kudapati ..Ya..memeng melecet..aku cuba ubah Filzah utk hisap puting sebelah kiri pula..dan ia mengalami pedih yang sama..Mmg aku sedar air susuku masih belum keluar.

Kebetulan Doktor datg melakukan pemeriksaan ke atasku..dan ku mengadu yang putingku ini sakit dan pedih. Doktor menasihati aku supaya tidak terlalu stress utk menyusukan baby kerana air susu belum keluar dan baby hanya hisap puting sahaja bukannya air. Bermakna aku tidak boleh menyusukan Filzah buat sementara waktu sehingga putingku sembuh. Ku sapu ubat krim bepathen dan memikirkan bagaimana Filzah akan dapat kolustrum jika masalah ini berlarutan

Tengaharinya (Isnin) ku dibenarkan pulang. Bermula la episod berpantang..(sangat rindu waktu berpantang)
kali ini lebih mencabar, dengan melayan karenah Farisha dalam masa yang sama menjaga Filzah. Maklumlah usia Farisha yang hampir 2 tahun nie begitu memeningkan aku.


Farisha membantu mengacau dan menyibokk nak tolong nenek mandikan adik
Cara menghadapi dan menyelesaikan masalah
Hampir 3 hari juga puting aku nie melecet. tapi aku tetap BF Filzah. Bila sembuh dan ku nyusukan Filzah, ia jadi lagi..tapi aku nekad..Itu bukan penghalang untuk aku meneruskan niat menyusukan Filzah. Karenah Farisha pula makin memeningkan. Dia seakan memberontak kerana aku kerap bersama adik berbanding dirinya. Tak seperti sebelum ini..sepenuh perhatian ku tumpukan padanya. Seperti kelahiran pertama, kali ini ku masih juga berpantang di rumah mak.

Pernah suatu malam, tengah malam tak silap aku..dalam jam 2.30 pagi macam tu, Farisha merengek2 tak tentu hala. Memang Farisha akan terjaga malam untuk mintak susu. tapi di sbbkan aku tido dengan adik dan Farisha tidur sebelah emak jadi susu lambat buat. Apa lagi merengek2 la dia. Aku dan emak pujuk banyak kali pun masih tidak mahu senyap. Akhirnya, mak tarik Farisha dan bawanya ke dapur tanpa buka lampu..dengan harapan dia senyap kerana takutkan gelap. Tapi, aku kecil hati mak buat Farisha begitu sehinggakan aku mengeluarkan perkataan tanpa sengaja mengecilkan hati mak. Maybe aku terlalu beremosi apatah lagi aku masih dalam pantang.
dalam hati berkata2.."kan elok kalau Farisha masih BF..agar mudah..x perlu buat susu"..
Alhamdulilah..selang seminggu usia Filzah, aku dapat menyusukannya seperti biasa. masalah melecet sudah tiada. Mesin pump Spectra 3 yang aku beli seawal usia kandunganku 6 bulan masih belum di gunakan..Kebanyakkan masaku banyak menyusukan Filzah secara direct dan aku tidak terfikir pun untuk buat stok sepanjang 2 bulan aku cuti bersalin.

Seminggu sebelum ku bekerja baru la terhegeh2 aku nak buat stok susu badan. Ku guna mesin Spectra 3 dan aku dapati air susuku sukar utk keluar..Aku dah pusing volume hampir separuh tapi setitis air susu pon tidak kelihatan. Nasib baik pump manual brand Pegion yg aku beli ketika zaman Farisha dulu masih elok. Jadiku gunakan pump itu utk perah susu utk dijadikan stok. Bila suamiku nampak ku tidak menggunakan pump Spectra 3 tu, dia mula bersuara.."beli mahal2..sudahnya pakai pump lama jgk..'..aku terdiam..

 Sokongan yang diperolehi
"Kenapa tak keluar susu nie??"..."letih guna pump manual".."stok tak cukup utk Filzah bila aku kerja nnt"..itu antara soalan yg bermain difikiranku..di kala itu orang yg aku ingat adalan rakan sekerjaku iaitu Wan Norashikin. Beliau adalah Peer Councellor dan sering menjadi rujukkan tentang penyusuan susu ibu di pejabat. Lagipun dia berpengalaman menyusukan kedua-dua anaknya dengan susu badan sepenuhnya.

Darinya baru lah aku tahu bahawa sekiranya sebelum ini ku guna pump manual jadi bila menggunakan pump elektrik perlu volume yang tinggi supaya sedutan tersebut mengeluarkan air susu. Ku ingat volume separuh tu dah cukup tinggi rupa2nya nasihat Wan betul..ku cuba dah barulah nampak hasilnya. Itu lah akibatnya tidak mencuba terlebih dahulu sebelum beli..

Kebetulan juga jiran dihadapan rumahku yang ku panggil Opie, juga  beranak kecil..Semasa Filzah hampir menginjak 2 bulan, anaknya itu berusia 4 bulan. Dia juga menyusukan anaknya itu secara ekslusif tanpa campuran susu formula. Sebelum ini, anak sulungnya juga full BF tapi dia lebih beruntung sebab tidak bekerja. Semasa kami berbual2, aku ada cakap padanya yang aku berniat utk menyusukan Filzah tanpa campuran seperti dia tetapi tidak yakin sbb aku bekerja dan kerja aku juga banyak berada di luar pejabat. Opie sangat2 menyokong niat aku itu.

Antara katanya yg aku ingat sampai sekarang, " Itu bukan alasan utk beri anak susu botol, susu ibu adalah hak anak. Fara akan rasa puas jika tgk anak membesar tanpa susu botol. Kalau tak percaya bagi la susu badan dan cuba tgk apa bezanya dengan anak pertama nanti"
Kata2 Opie itu benar2 memberi aku semangat dan aku begitu teruja utk melihat perbezaannya sbb anak sulungku Farisha telah ku beri susu formula + susu badan seawal aku berpantang. Dalan usia Farisha 9 bulan, dia minum susu formula sepenuhnya kerana air susu badanku telah tiada.

Selain itu, ku juga mendapat sokongan dari kakakku yang ku panggil Angah. Walaupon dia jarang meluahkan melalui kata2 tapi dia menghadiahkan aku cooler bag, botol susu, ice pack dan teh untuk perbanyakkan susu badan untuk aku meneruskan niatnya yang tidak kesampaian. Sebenarnya Angah ingin menyusukan anak ketiganya yang lahir awal tahun 2009 dengan susu badan. Tapi niatnya tidak kesampaian kerana masalah pembekuan susu pada breastnya. Sehingga dinasihatkan doktor agar tidak meneruskan penyusuan susu badan kerana ubat yang diberi oleh doktor tidak merangsang pengeluaran susu. Untuk tidak mensia2kan pemberian Angah, ku akan menggunakan hadiah tersebut semaksimum yang mungkin.. Insyallah.

      Tiba masanya untukku bekerja. hatiku mula terdetik, ada kemungkinankah susu Filzah akan tertukar dengan susu baby lain kerana botol tersebut di letakkan dalam peti ais taska yang penuh?. Ya..ada..sbb mmg ada kes baby lain di beri susu badan milik baby lain. Waktu rehat itu juga ku ajak suamiku untuk beli
set Moms Precious cooler bag (klik sini utk Aktiviti baru..)
Beg nie adalah utk menyimpan susu yang sudah di pump di ofis manakala cooler bag yang Angahku beri adalah utk di letakkan susu dari rumah utk di letakkan di taska. Jadi tidak perlu keluarkan susu utk di letakkan ke dalam peti ais taska (klik sini utk Stock makin meriah...)

Hari demi hari, Filzah membesar dengan sihat..terus terang aku katakan susu ibu tiada tandingannya. Adik sangat jarang sakit/ demam dan membesar dengan gebunya. Apabila ada ibu2 yang bertanya anakku minum susu apa dan aku dengan bangganya memberitahu hanya susu badan.



Filzah ketika usianya hampir 3 bulan




Sememangnya sepanjang hampir 2 tahun aku menyusukan Filzah Qasrina, alhamdulilah Allah mempermudahkan segala urusanku. Masalah semasa penyusuan juga tidak banyak berlaku dan tidak sesukar apa yang di fikirkan. Cuma aku ralat sebab kurang 2 bulan sahaja lagi utk Filzah melengkapkan proses penyusuan sepenuhnya kerana aku telah mencampurkan susu formula ketika usianya 1 tahun 10 bulan kerana masa utk aku pump di ofis semakin terhad. Jadi stok susu juga makin berkurangan dalam peti ais. Tanpa fikir panjang dan stress ku berikan susu lembu kepadanya.
Insyallah..jika di murahkan rezeki dari Allah Taala, akanku teruskan perjuangan ini utk anakku yang seterusnya bak kata pepatah...

"Hendak Seribu Daya..Tak hendak Seribu Dalih"

Sila rujuk N3 dibawah ini juga~

(klik sini utk Taklimat Penyusuan Susu Ibu)
(klik sini utk Ice blended kurma)
(klik sini utk Kad Penghargaan Ibu Menyusu)
(klik sini utk Merundum)
(klik sini utk Meningkatkan penghasilan..)
Peraduan Dunia Susu Ibu (siri 1)
(klik sini utk Anugerah Perak)


 Gambar berkaitan penyusuan

Gambar semasa aku menyusukan anak sulongku - Farisha Qasdina. Tapi tidak full breastfeed. 
 
Ketika makan diluar..Mudah. Bila Filzah ingin menyusu, ku suakan aje.. 

Menyusukan Filzah ketika berusia 8 bulan
 
Cooler bag yang ku gendong selama 1 thn 10 bulan ke pejabat

Sijil yang ku dapat sebagai salah seorang peserta yang menyusukan anak secara penuh lebih dari 1 tahun ketika Sambutan Hari Susu Ibu peringkat MPSJ 2011 

Buku panduan yang sangat2 berguna dan seringku jadikan rujukan.

 
Filzah genap 2 tahun pada 12 Julai yang lepas dan masih menyusu badan ketika kami bersama..Alhamdulilah

Permata hati Mama & Ayah..Semoga ke dua2nya membesar dengan sihat. Amin

Ku ingin tag
Teppeijourney
Izwa
Wan norashikin
Ayu


Keputusan hakim adalah muktamad dan pemenang akan diumumkan pada 10 Ogos 2011.

19 Julai 2011

"Photo Of Nature Contest"


Antara syarat~
Sila 'LIKE' fan page FB budak baru belajar.

Tag
miezah
alin

Pic semasa ku kursus mengenai "Environment Management System di KLIA, Sepang. Gambar ini ketika lawatan ke KLIA Green Park. So..ambil kesempatan utk bergambar sbb kata Pengurus di situ, shooting filem hindustan pernah kat tempat nie..

Tarikh tutup
31 Ogos 2011

Terpilih antara 50 peserta contest

Alhamdulilah..ku terpilih antara 50 peserta bagi contest  

 

mudah2an terpilih ke peringkat seterusnya..amin
utk tau sapa lg terpilih, klik di sini..



18 Julai 2011

Anugerah Perak

Hujung minggu lepas bukan masa utk shopping..tapi memenuhi aktiviti yang sememangnya dah di rancang.. Hari Sabtu merupakan Sambutan Hari Susu Ibu Peringkat MPSJ tahun 2011 yang dianjurkan oleh Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (MBfPC) dengan kerjasama PUSPANITA Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) ..

Aku di antara penerima sijil bagi Anugerah Perak kerana telah berjaya menyusukan Filzah Qasrina lebih dari 1 tahun..actually aku BF filzah selama 1 tahun 10 bulan sepenuhnya tanpa campuran dgn susu formula..bermakna bila adik berumur 1 thn 11 bln, adik dh diberi susu tepung.. terasa sangat2 rugi..hanya 2 bulan je nak sampai 2 tahun..aku x pikir panjang masa memberi titisan susu formula yang pertama pada adik..maybe time tu aku sgt2 stress dgn kerja aku yang banyak di habiskan di luar ofis sehinggakan masa utk pump di ofis terpaksa dilupakan dan dlm masa yg sama stok susu pula makin kurang dlm freez...

Ye la, para ibu semestinya tertunggu-tunggu usia anak mencecah 2 tahun kerana dirasakan di situlah ukuran kejayaan ibu menyusukan anak sebagaimana yg telah digariskan di dalam Al Quran mengenai penyempurnaan penyusuan anak sehingga usia 2 tahun.

Tapi, apakan daya..Filzah tidak sampai full BF 2 tahun..tapi masih menyusu badan bila dia berada di samping mamanya nie..dan mmg aku x kan sesekali memberikan susu formula sedangkan aku ada dekat dengannya.. dan adik x minta pun susu lain melainkan te*ek..

Tak per la..aku anggap ini satu cabaran..aku berniat next baby (ini termasuk dlm wistlist)..aku akan mencukupkan penyempurnaan penyusuan anak aku sehingga 2 tahun..Insyallah..

Bebalik pada program Sambutan Hari Susu Ibu..paginya aku mendengar ceramah yang dikendalikan oleh "Chief Knowledge Officer of Nurturing Concepts Sdn Bhd", Puan Nor Kamariah Binti Mohamad Alwi   tentang kebaikan susu ibu kepada anak, ibu dan komuniti.

Dan ada yang lagi best..hehehh..pada program ini , aku sertai Pertunjukan Fesyen Ibu Menyusu. Last minit join..dan alhamdulilah aku menang di tempat ke 2..salah seorang jurinya adalah pelakon dan pemilik butik pakaian ibu menyusu Dynas Mokhtar

Program berlangsung di Bangunan 3C, Bandar Sunway

bergambar bersama Dynas dan rakan urusetia..tu nampak tak yg baju maroon tu..org kuat program nie..Pn Wan Norasikin..Steady la Wan..Anugerah Emas...

Anak dara aku..sgt2 happy..kakak siap berjoget2 kat tepi kolam tu..

Ini ler antara hadiah yang aku dapat
voucher
fish pupet
cooler bag
buku resepi utk simanja

DNA Si Buah Hati Terbaru Dynas Mokhtar

Anak ku yang bermata sepet..

Sangat2 sayang sama ini budak..
kakak 3 thn 11 bulan
adik 2 thn 6 hari..

"kalian berdua ratu hati mama"

Masa utk BW..serangg!!!


Dah settle semuanya aku dah BW.. kebetulan Monday Blues..keja pon ada cm malas2 nak buat jadi ini berhubung dengan segmen yang di anjurkan oleh si comey Lulu Caldina~

best jgk bw nie..maklum la aku mmg jarang2 bw..terjah blog blogger yg lain..sbb tu trafik aku x naik2 pon..


16 Julai 2011

THE BALD BABY CONTEST


Memandangkan kedua2 anak dara aku tu sememangnya tak cukup rambut dalam erti kata lain ' botak' sejak dilahirkan..jadi ku pilih pic adik

Nama: Filzah Qasrina bt Md. Fazly
Gambar snap masa umur 3 bulan

Pic kat atas nie mmg rambut adik sejak lahir..x pernah2 cukur pon sampai la sekrg dh berumur 2 tahun (skrg pon masih kekurangan rambut).
Nak tau tiap kali iklan Nescafe kuar..mmg adik jadi bahan..dan adik pon suke..dia akan senyum2..mmg dia sgt2 berkenan ngan pelakon iklan si Harith Iskandar tu..sambil ajuk pegang2 kepala, aku ngan MIH akan ckp..

"Adik dan abang botak cakap Halus je Macam nie haaa"

itu merujuk pada kedua2nya berkepala botak!!!

Tarikh tutup
6 Ogos 2011

15 Julai 2011

SAYA DAN KACA MATA


SYARAT2 NAK JOIN .
1 . HARUS follow blog lya . n like page lya (kalu sudi )
2 . copy banner CONTEST SAYA DAn KACA MATA n letakkan kat entry korng .
3 . sertakan gambar korng pakai KACA MATA .
 
 
4 . story cket sal gambar tuh . na byk pon ta pe . =p
Pic di atas nie kami satu family g PD..sampai di sana petang..cuaca panas terik..mmg silau ler mata..jadi aku pon memakai baju spek mata ala2 kaler cokelat gitu..si kakak tu sibokk ngan belon buih..soh pandang kamera langsung x mau... 
 
 
4 . tinggal kan link korng kat ruangan komen contest nie .
 
5 . tag kat 3 kawan korng . 
cik misi
lala latif
eada

Tarikh tutup
31 Julai 2011


Jom Join Cabutan Bertuah by Ordervco & Raflessia Collection



ku di tag oleh Mamaishazah..dan kali nie ku nak tag eisya

Hadiah-Hadiahnya
Tiga Pemenang Yang Bertuah Bakal Menerima Sekotak Vco (Worth Rm39.90 ) +

Barangan Dari Raflessia Collection ( Shawl / Selendang, Inner Syria Worth Rm20+ )- Total Worth

Rm59.90 ......Eh Postage Tak Masuk Lagi. Kalau Campur Postage Rm7 (Pos Laju) So
Total Hadiah Sebenarnye Worth Rm66.90 !!!!

TARIKH TUTUP
15 OGOS 2011 J
 
 

"Blogku belum popular.."


Popular??...hahaha..perlu ker blog popular..klu orgnya popular ok la kan..hehehe..tgk aje la followers aku tuh..nak capai 100 org pon payah..bertahun gak tuh rasanya..seingat aku blog aku tercipta tahun 2008..dan tahun nie baru aku rajin nak post entry..sepanjang 2 thn lepas aku suka membela spider kat blog nie sudahnya bersawang.. 
Jadi adakah salah satu faktor untuk membanyakkan followers atau dengan kata lain utk popular patut menganjurkan contest/GA...???


Tarikh tutup
15 Julai 2011


Lovely Giveaway..

Lovely giveaway dianjurkan oleh 3 blog....


Tag
lala latif
cik misi

Syaratnya mudah, kan?? dan meh kita tengok apa hadiahnya..

Leg Warmer untuk 2 orang pemenang, yang akan memenangi sepasang leg warmer setiap seorang. (sesuai dipakai dihari raya...owh anak anda akan berseri dengan leg warmer ini..) Hadiah ini disumbangkan oleh Lenloy-Closet.

Hadiah seterusnya, merupakan iklan giveaway/contest, atau apa saja, selama ianya berjalan (sehingga tarikh tutup) dimuka depan paling atas Gift4Blogger.(sticky post beserta banner GA/contest penganjur melekat..)..Blog yang mengiklankan giveaway, contest dan lucky draw blogger secara percuma...




Dan hadiah seterusnya, merupakan 2 pemenang, akan memenangi entri khas di Lulu-Pages, sticky post selama 24 jam...Pergh...trafik si cantik manis ni, jangan ceritalah.. hebat woo....

       Ini bermakna, akan ada 6 orang pemenang yang akan bertuah....

       Tarikh Tutup 29 Julai 2011 
 
 

14 Julai 2011

“GA PERTAMA PUTERI KATEK”

“GA PERTAMA PUTERI KATEK”

antara entry yang aku suka



“ LIFE IS TOO SHORT TO BE UNHAPPY!!”



TARIKH TUTUP : 15 JULAI 2011
(random.org akan digunakan utk memilih yang bertuah)



Giveaway Dari Korea @fasihah.com


Pagi! :) Buat pembaca budiman juga budiwati sekalian. Abang kakak adik-adik yang kiut-kiut comel mata sepet. Eh tak. hehe Finally.......................... berjaya juga nak buat Giveaway untuk pembaca belog kumbang ni. Ok, dengan kerjasama StoreKing, tuan tanah kedaung berhasrat nak bagi 10 Giveaway untuk yang bertuah.


Setelah berbincang dengan owner Storeking yang sedang berada di Korea sekarang menhadiri program Invitation daripada Kerajaan Korea. Sebelum ni, beliau dah beberapa kali pergi ke Korea. Boleh terus ke owner Storeking untuk tengok cerita-cerita Korea yang lepas.


Giveawaynya mulai hari ini hingga 14 Ogos 2011.


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)