Halaman

Pengikut

21 Oktober 2009

Stock makin meriah...

Tadaaa..ini la dia beberapa stock susu yang ada sekarang..ini simpanan beku..yang cair ada kat bahagian bawah tp x banyak..Mulanya aku pening jugak takut stock beku nie jadi tukun dalam frezeer aku nie..tp setelah di 'guide' oleh Pn. Kamariah, Kaunselor Laktasi, aku dh tau dh cmner nak buat..hehehhe..Maklum ler sebelum nie kehidupan aku cm biasa2 jer..tp sejak bbrp bulan nie..sejak ada baby baru nie kehidupan aku dh jd luar biasa..skrg frezeer aku bkn tempat simpan ikan dan ayam tp botol2 susu Filzah..sesekali terpikir gak, aku berazam untuk menyusukan Filzah sehingga 2 tahun..insyallah..sehingga 2 tahunkah peti ais aku cm gini...???


Actually peti ais ku ini 1 pintu..ala..hadiah orang bagi masa aku kahwin dulu..so x banyak ler yang aku boleh letak sbb spacenya terhad..cuma leh letak bbrp botol susu dan 5 ice pack jer..tu tgk aisnya dh tebal dah..aku ingat nk cuci peti ais tp cmner ngan nasib simpanan susuku ini...huhuhu

zwani.com myspace graphic comments

Tadaaa..(sekali lagi..) tengok ais kat tepi2 tu dah x dak kan..kan..sebab aku dah cuci peti ais nih..baru puas hati aku..aku eksport jap stok susu nih ke rumah akak aku..sib baik umahnya dekat jer..so, aku tumpang kan ler lebih kurang 1 mlm kat peti ais umahnya..untuk proses pencucian..
Masa aku simpan satu2 botol n bekas dadih simpanan susu kat dalam ice box nya itu, kebetulan anak lelaki akak aku si Fikri ada kat situ..dia tolong kira sbb dia tengok sebakul penuh aku tumpangkan botol susu dalam peti ais tu..dia kata aku boleh jadi penjual dadih..kuikui..(tu baru skit je tu along..)

tom Twitter Backgrounds

4 ulasan:

wannorashikin berkata...

Fara,

Dah banyak stok yea. Oklah tu.Stok ayam, ikan dah susah nak letaklah yea.

Pepun good luck. Wan doakan semoga dapat bf filzah sampai 2 tahun

Fara berkata...

tq wan 4 moral support..insyallah..moga rezeki filzah utk bf berterusan..amin..

ct_miza berkata...

cayooooo.cayoooo... satu usaha yang gigih utk memartabatkan susu ibu... semoga impian akak mjadi kenyataan...

Fara berkata...

miza cmner..baby comei tu masih bf lagi ker???

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)