Halaman

Pengikut

07 Januari 2012

kakak ngan beg dan rambut baru di tahun 2012..

salam..tahun baru yang ceria..alhamdulilah ku dan bby dalam perut nie baik2 aje..cuma jantina anak masih samar2 lag wpon dh 7 bln preggy..1st time scan ari tu doc ckp bby blue..tp x mo excited sgt sbb masa 2nd bby dulu pon doc ckp cam tu jgk..akhirnya yg kuar baby pink..

This week cuma berkisar pasal anak2 je..Rabu lepas register Farisha ke Taska utk 5 tahun..kali nie kelas 5 Orkid..sib baik x ramai yg daftar hari tu..sbb dh di pecah2kan umur budak2 yg akan masuk taska pada hari yg lain..lagi pon aku x cuti ari tu..bg peluang pd member2 yg daftar anak ke sekolah..

Bbrp hari sblm register farisha, aku dh booking online beg sekolah dia tu..aku beli sekali utk Filzah sbb x sampai hati tgk dia meleleh air liur tgk kakak dpt beg baru..kan mama mithali gitu...hahahha...aku buat pembayaran pada hari Khamis 29/12..tu pon aku beli online kat salah satu web yg aku pernah sertai contest yg dia buat melalui blog..Malangnya masa aku booking tu salah satu beg dah habis stok..jd kena tgu restok pd next week..jd farisha x sempat nak bawa beg baru ke sekolah masa hari register..sbb penghantaran pada hari Selasa dan akan sampai pada hari Rabu (register day..). Hari yg sama tu jgk dpt panggilan dari Pos Laju barang dh sampai tp x dak org kat umah..aku mmg bag alamat umah parent sbb dorg sentiasa ada kat umah berbanding kitaorg nie bekerja..tp masa tu parent x dak kat umah..dorg kuar..so just tinggalkan kad jer kat mail box..


Tghari MIH g pos ofis brg x sampai lg sbb dorg akan hantar petang..dorg akan hantar brg ke tempat lain dulu..minah kat pos ofis tu suh dtg petang dlm kul 6 utk amik brg..katanya...Petang tuh MIH aku g balik sbb sian tgk anak x dak beg sekolah baru..sedangkan member2nya suma tayang beg baru masa hari register..Rupanya van hantar barang tu x sampai lagi..MIH aku hot la..berulang alik ke pos opis jer ari tu..call driver yg hantar barang tu dia ckp sorry dan suh buang kad yg dia letakkan dalam mail box pg tadi..dlm masa 1 jam dari waktu MIH aku call, dia akan hantar barang tu semula kat umah parent aku.,dan MIH akan amik kat situ..klu ckp awal2 nk wat camtu kan senang..

Ini la rupanya beg yang di nanti2kan tue...




Perasan x rambut kakak dh pendek???..ilang dh rambut kerinting lawanya bila diikat..nie gara2 dia asik tergaru2 waktu tido malam sbb rimas rambut halusnya tu asik melekat2 kat leher..ku ckp klu nak potong rambut ckp ngan ayah..MIH aku ok jer..sudahnya balik dari register taska terus g saloon potong rambut dia..kiranya nie 1st time potong rambut selama dia berumur 4 tahun..masa baru lahir pon x pernah cukur atau botakkan rambut..sbb tu rambut dia x tumbuh lebat..Filzah pon cam tu jgak..  
rambut kakak yang kerinting bhagian bawah bila di ikat..


rambut dh pendek..depan pon aku suh aunty saloon tu trim..konon2 dia nak jd mcm DORA The Explorer..


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)