Halaman

Pengikut

24 Februari 2011

Contest Senyum tak nampak gigi

Ini Muas..dia la yang membuat acara ini..x pasti contest ker..GA ker..segmen ker..aku tgk yg lain tulis contest aku tiru ikut la...nak join klik sini yer..

just upload gambar korunk SENYUM tanpa GIGI.
buat satu ENTRY. (simple sudeh) n antar kat comment entry ini.
HADIAH (rahsia!!) nanti MUAS bgtaw k,.=)

weiii..ini segmen x nampak gigi la..coba tutp mulut mu leh x??dan jgn lupa senyum...

Tuh...masih nampak menda kuning putih di situ..ingat muas rabun...haaa......mestilah nampak sebab ku mmg masih ada gg..bukannya rogak x der gigi..kihkih...

Alaaaa..camner nih muas..ku nak join jugak..tp klu senyum sure nampak gg yang x berapa tersusun tuh..ehehh..ada satu gg tenggelam di situ..ada nampakkah???

Akhirnya..itu pun setelah meletakkan kedua jari membentuk V di dagu..adakah susah utk senyum tanpa menampakkan gigi...??? jawabnya..YA...!!!!

ku nak tag mereka2 ini utk joinkan diri..

izwa,
dyahaha
farah shamsudin
mimie
tomatokering
bambam
hasrisa
dan sesiapa yg baca n3 nih


dateline 27.2.2011



Contest Bergaya Dengan Dress

Contest ni Dianjurkan oleh Beautiful Bundle Dress
klik banner

Actually cik siti nie kagum coz ramai customer sangat pandai bergaya dan berfashion belaka maka beliau for the first time menganjurkan contest terbuka pada sesiapa sahaja yang nak share gaya korang. Ini open tau kalau ada gambar dinner lama-lama ke , gambar wedding pakai dress ke or just gambar santai-santai pun boleh join :)..nak2 lagi dress Beautiful Bundle Dress laku macam Pisang Goreng Panas selain harga yg ditawarkan sangat berpatutan! Semua pun boleh cantik..


Antara syaratnya~
Anda hanya perlu upload gambar (satu/lebih) bergaya memakai dress dan letak kan tema untuk gambar contoh vintage,retro,wedding, stylo,santai ,dinner ,princess , kiut, suka-suki dll .

Aku pun tak nak ketinggalan okey!

ini tema~Princess..hikhik..perasaan..kihkih...princesskan slalu pakai gaun..

ini tema~ermm..apa yek..wedding korea kot..
  
ini tema~vintage
 
Ini tema~Dinner..sempoikan..

Ini tema~santai bersama belon


Ini tema~suka suki bersama anak..


Ok ke x nih cik siti..hikhik..over plak cam dalam album gambo..nak tempek byk2 gambo...argghhhh..lantak la kan..dah kata leh letak lebih dari satu gambo...

Tarikh tutup 28 Feb 2011


Indahnya malam pertama kita

Saat aku berBW tadi aku tertarik pada satu naskah ini..x pasti sama ada ia puisi atau sajak..tapi cukup2 membuatkan bulu roma aku meremang..insaf pon ada gak nih..cam sikit nak nangis..

dari incik google


tipsnya..sila baca dgn membayangkan pengantin itu adalah diri si pembaca..
I
I
I
I

Satu hal sebagai bahan renungan Kita...
Tuk merenungkan indahnya malam pertama
Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata
Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa

Justru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut
Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara
Hari itu...mempelai sangat dimanjakan

Mandipun...harus dimandikan
Seluruh badan Kita terbuka....
Tak ada sehelai benangpun menutupinya. .
Tak ada sedikitpun rasa malu...
Seluruh badan digosok dan dibersihkan
Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan
Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih...

Itulah sosok Kita....
Itulah jasad Kita waktu itu

Setelah dimandikan.. ,
Kitapun kan dipakaikan gaun cantik berwarna putih
Kain itu ...jarang orang memakainya..
Karena sangat terkenal bernama Kafan
Wewangian ditaburkan kebaju Kita...
Bagian kepala..,badan. .., dan kaki diikatkan

Tataplah.... tataplah. ..itulah wajah Kita
Keranda pelaminan... langsung disiapkan
Pengantin bersanding sendirian...

Mempelai diarak keliling kampung yang dihadiri tetangga
Menuju istana keabadian sebagai simbol asal usul
Kita diiringi langkah gontai seluruh keluarga
Serta rasa haru para handai taulan
Gamelan syahdu bersyairkan adzan dan kalimah Dzikir
Akad nikahnya bacaan talkin....
Berwalikan liang lahat..
Saksi-saksinya nisan-nisan. . yang tlah tiba duluan
Siraman air mawar.. pengantar akhir kerinduan

Dan akhirnya.... tiba masa pengantin..
Menunggu dan ditinggal sendirian,
Tuk mempertanggungjawab kan seluruh langkah kehidupan
Malam pertama yang indah atau meresahkan..
Ditemani rayap-rayap dan cacing tanah
Di kamar bertilamkan tanah..
Dan ketika 7 langkah tlah pergi....

Sang Malaikat lalu bertanya.
Kita tak tahu apakah akan memperoleh Nikmat Kubur...
Ataukah Kita kan memperoleh Siksa Kubur.....
Kita tak tahu...Dan tak seorangpun yang tahu....
 

*kredit pada :Eka Setyawati




Petua untuk murah rezeki dan dijauhkan kesulitan

Jomm..sesekali kita tambah pengisian rohani..sila la baca yer..yang pasti tambahkan manis dalam senyuman dan kurangkan manis dalam minuman..i'm right???...

Abu Yazid Al Busthami, pelopor sufi, pada suatu hari pernah didatangi seorang lelaki yang wajahnya kusam dan keningnya selalu berkerut. Denganmurung lelaki itu mengadu,'Tuan Guru, sepanjang hidup saya, rasanya tak pernah lepas saya beribadah kepada Allah. Orang lain sudah lelap, saya masih bermunajat. Isteri saya belum bangun, saya sudah mengaji. Saya juga bukan pemalas yang enggan mencari rezeki. Tetapi mengapa saya selalu malang dan kehidupan saya penuh kesulitan?'

Sang Guru menjawab sederhana, 'Perbaiki penampilanmu dan ubahlah riak mukamu. Kau tahu, Rasulullah SAW adalah penduduk dunia yang miskin namun wajahnya tak pernah keruh dan selalu ceria. Sebab menurut Rasulullah SAW, salah satu tanda penghuni neraka ialah muka masam yang membuat orang curiga kepadanya.' Lelaki itu tertunduk. Ia pun berjanji akan memperbaiki penampilannya.

Mulai hari itu, wajahnya sentiasa berseri. Setiap kesedihan diterima dengan sabar, tanpa mengeluh. Alhamdullilah sesudah itu ia tak pernah datang lagi untuk berkeluh kesah. Keserasian selalu dijaga. Sikapnya
ramah,wajahnya sentiasa menguntum senyum bersahabat. Riak mukanya berseri.

Tak heran jika Imam Hasan Al Basri berpendapat, awal keberhasilan suatu pekerjaan adalah air muka yang ramah dan penuh senyum.Bahkan Rasulullah SAW menegaskan, senyum adalah sedekah paling murah tetapi paling besar pahalanya.

Demikian pula seorang suami atau seorang isteri. Alangkah celakanya rumah tangga jika suami isteri selalu berwajah tegang. Sebab tak ada persoalan yang diselesaikan dengan mudah melalui kekeruhan dan ketegangan. Dalam hati yang tenang, fikiran yang dingin dan wajah cerah, Insya Allah, apapunpersoalannya nescaya dapat di atasi. Inilah yang dinamakan keluarga sakinah, yang didalamnya penuh dengan cinta dan kasih sayang.


x dak gambo x sah..hiiii


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)