Halaman

Pengikut

11 Oktober 2011

Sedihnya Cinta Elysa

 
Nangis..nangis..nangis...huhuhuukkk...





Antara drama bersiri yang aku minat sekarang..u'oll minat jugak x???


5 Mitos Lelaki Terhadap Perempuan

Tadi sempat jugak jalan2 kat blog http://1001rahsiadiri.blogspot/. Semalam seharian tak bw langsung..amat2 x rajin utk update blog..Jadi tertarik pula pada n3 kat blog tersebut padal mitos atau anggapan lelaki pada kaum hawa nie..MMg aku sokong pada hakikat tu..kannn...

Mitos 1: Kaum perempuan sering berasa tidak puas hati
Hakikat: Perempuan sentiasa mahu memperbaiki keadaan supaya lebih baik

Mitos 2: Kaum perempuan bercita-cita tinggi
Hakikat: Sebenarnya perhubungan kedua belah pihak lebih bercita rasa tinggi

Mitos 3: Kaum perempuan suka mengawal pergerakan kekasihnya
Hakikat: Perempuan lebih bersikap ambil berat dan lebih prihatin

Mitos 4: Kaum perempuan lebih mengada-gada
Hakikat: Perempuan suka dimanja dan diberi perhatian

Mitos 5: Kaum perempuan beremosi tinggi dan cepat sensitive
Hakikat: Perempuan lebih berjiwa halus

So lepas baca ni, harap2 kaum lelaki tak salah sangka pada kaum perempuan la yer!!!


kenaikan gaji antara RM80 hingga RM320

Mengikut blog CEUPACS, di dalam blognya, menyatakan, kenaikan gaji tahunan yang pada masa kini minimum adalah RM50 setahun dinaikkan kepada minimum RM80 setahun mengikut gred. Jadi, bagaimana dengan gred-gred lain? Cuba lihat jadual dibawah untuk rujukan dengan lebih jelas lagi..

GRED 1-16 = RM80
GRED 17-26 = RM120
GRED 27-40 = RM160
GRED 41-48 = RM220
GRED 52-54 = RM260
GRED JUSA A,B,C = RM320

Jadi kepada penjawat awam sekalian, adakah jelas dengan kenyataan ini? Diharapkan segala persoalan dapat dijawab? Walaubagaimanapun, sama-sama kita tunggu pekeliling yang bakal dikeluarkan selepas bajet ini diluluskan yang mana semua penjawat awam akan lebih jelas lagi tentang kenaikan ini.

Apa pun syukur juga dengan kenaikan ini, tetapi diharapkan barang tak naik la kan? Ye ke tak naik? :P


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)