Halaman

Pengikut

30 September 2010

"ADAM HIFDZAN 1st BESDAY GIVEAWAY by ZuraZari",

Diilhamkan oleh Zurazali sempena besday anaknya, Adam next month pada 24/10/2010 yang pertama..wahh..xcited gitu..of coz la..bermakna sudah setahun beliau bergelar ibu..maunya x xcited..ku juga mcm tu gak dulu...bila anak dh umur setahun mula la planning nk menambah..hikhik...
Ini Banner GA..


Sesapa nk jon klik di sini Zura Zari

Antara syarat beliau adalah ~ dlm entri mesti ader gambar anak yg sedang beraksi di stereng keta...

~umur anak dlm lingkungan 0 bulan - 5 tahun.....

Okeh..ku pilih pic ini ..

Nama : Farisha Qasdina bt Md. Fazly
Umur: 3 Thn 2 Bulan (28 Ogos 2007)


org yg nk ku tag..

Ayu
Nuyue
Anna

tarikh tutup penyertaan: 10/10/2010

Baby Raya Baby Bergaya Contest"


Jom join Contest Anjuran Ibu Batrisya...
Klik Sini yer!!..

Tarikh Tutup :
15 Oktober 2010

Nie gambar yang dipertaruhkan..

Nama : Farisha Qasdina bt Md. Fazly
Umur: 3 Thn 2 Bulan (28 Ogos 2007)

Nama : Filzah Qasrina bt Md. Fazly
Umur: 1 Thn 3 Bulan (12 Julai 2009)
Email:Zaijalal@yahoo.com



29 September 2010

U & Me Together2 Contest

Contest nie hanya dibuka untuk 2weeks sahaja..so lets join..
Si pembuat acara adalah MamaRifqy. Ini adalah kali ke dua beliau wat contest..


Ini banner contest



Antara syaratnya MaMa Rifqy bgtau hanya yang layak gambar berDUA saja...(samada dengan ANAK,IBU,SUAMI,KEKASIH HATI,KAWAN..Tak kesah,ok ! yang penting berdua!! )

So..aku tempek la pic nie..bergambar di pagi raya Aidilfitri yg lalu di rumah mak mertuaku bersama anak daraku yang nombor 2..Filzah Qasrina..Time nie sumer org g semayang raya..aku plak nyibokk dok berpossing..ntah apa2 ntah..yang snapnya hubbyku..(pon ntah apa2 ntah)..actually kami sampai lambat kat umah mak mertua..hubby planning nk semayang raya kat situ..tp lambat lak sampai..so x sempat la beliau nk g semayang raya..kami pon bergambar la bagai nak rak..kihkih..tp x leh nk berpossing ngan hubby berdua..klu x pic tu ler yg aku tempekkan kat sini (anak daraku ner tau amik gambo..)..



Tarikh Tutup : 5 Oktober 2010

27 September 2010

✿ Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen ✿

Bersempena bufdey si pembuat acara yg jatuh pada 8 Oct yg akan datang so cik puan CT nih ngan berbeso ati membuat ✿ Birthday Lucky Draw ✿ ..so preety sure ada rules la kan..



That The Banner



Member yg ku nak tag adalah...


cute mum
dyahaha


Tarikh Tutup: 25 Oktober 2010


GiveAway Pertama

Salam...
Bukan GA dari aku tapi dibuat oleh tuan pye blog http://bnalpha.blogspot.com/..



Pemenang akan di pilih melalui cabutan tangan bertuah dari putera dan puteri beliau....

dan hadiahnya..tadaaa...

Cloth Diapers.( worth RM 45 ).

Nampaknya lebih dari satu tu giveaway..

Tarikh cabutan adalah pada 30 September 2010. Pemenang akan diumumkan pada 1 Oktober 2010...


So..lets join it..







23 September 2010

1st Giveaway from Qasehtyha

Salam...join GA lagi..kali ini cik Qaseh mengalu-alukan kamu semua untuk join GiveAway ni...


Syarat-syaratnye :

Terbuka kepada semua blogger yang beralamat di Malaysia
Hanya memerlukan url anda di kotak komen entry beliau...
Giveaway ini akan berakhir pada 1 October 2010 pada pukul 12 tengahari...
Mudah bukan..so lets join it

22 September 2010

Seriawan....

Salam..tajuknyer begitu..apakah itu..???ataupon dikenali sbg tompok putih pada lidah atau bibir bayi..dan skrg anak aku Filzah tgh mengalaminya..actually aku baru perasan pada Isnin yang lepas..aku ingatkan kerak susu..cam kebanyakkan di alami oleh baby..tp makin lama makin banyak dan seakan berkuping2..seriau lak aku tgk..

Sblum ni aku pernah baca dari web Ratuhati..ibu2 ada membincangkan pasal menda nih.. semalam kebetulan aku pon mmg x sihat so g klinik dan bawa Filzah skali utk check up..doc cakap bukan kerak susu..tp disbbkan bakteria Candiasis..yg pasti filzah dapat bact tu dari aku melalui BF..coz salah satu soalan yg doc tu ty ..baby masih Bf ker??n ada keputihan ker??...ermmm...that mean aku kena kurangkan mkn makanan yg manis sbb lately aku makin kerap minum susu..siap wat ic blended kurma lak lg..huuhhu..

So doc bg ubat titis utk ilangkan oral thrush..mudah2an candiasis dalam mulut filzah akan hilang...

Pic kat bwh nie aku google kat Ratuhati..lebih kurang cm nie ler dlm mulut filzah..



20 September 2010

Selamat Hari Raya...

Salam...wah..dah lama btul x update..(perghhh..baru 1 minggu)..ermm...rasa malas pon ada gak..tp di sbb kan nk updated pic raya..ku wat2 la rajin..kuikui...hehhehe...actually aku dah start keja last week..tu pon cuma ari Jumaat jer..almaklum la..kampungku cuma di sini..tp raya ke2 ku dah bertolak ke Johor..kampung my hubby..lama gak kat sana..hari Rabu baru balik semula ke Puchong..Khamis cuma bersantai2 je di rumah coz Jumaat dah keja..

Smlm mak n pak mertua n family kak ipar ku datang umah..kelam kabut ler..dorang main redah je umah ku yg mcm tongkang pecah tu..sib baik dorg paham..ku pye anak kecik..so ada maap skit klu umah bersepah..hiiiii...

Terus my family bersiap utk g Cheras, umah family abang iparku...konvoi ngan dorg skali..so beraya bidan terjun ler..ada ker????

Masa beraya di Batu Pahat, Johor tu..leh dikatakan kebanyakkan umah topik utama adalah kes pembunuhan Datuk Sosilawati..almaklum la..arwah tu pon org Batu Pahat..cuma kampung je lain2..dan yg pasti mcm2 versi yg aku dengar pasal kes tu..dah terang2 klu baca paper leh tau kronologi kes tu..ada lak wartawan yg x bertauliah..hehehhe



Apapon..aku happy spanjang beraya nih..best sbb raya tahun nie Filzah dah blh berjalan..klu thn lepas usianya masih lagi 2 bulan..bergambar pon kena dukung atau letak kan dia atas tilam..dan yg bestnya 2 org anak dara ku itu dah berbaju kurung..

Tahun nie tema BIRU...actually warna biru ku dah guna masa tahun pertama beraya sebagai seorang isteri dan mama..tp picnya x dak la plak..sbb seingat aku, masa tu snap pic guna kamera manual..itu tahun 2007. Bagi tahun 2008 ku x dak pic raya..aku pon x tau napa x dak..ermm..ntah cm ilang ingatan plak..time tu seingat aku tema warna coklat....so x dak la kenangan gambo di pagi raya..Tahun 2009..famili ku berempat..so tema warna hijau..dan tahun nie 2010..recycle balik warna biru...dan kali nie betul2 sedondon..



pak n mak mertua aku..pada pagi hari raya..


Sebelah tengahari baru g umah mak n pak aku kat Puchong..

Pic famili kak aku..kiranya ini raya pertama beraya di Puchong..sebelum nie setiap kali raya pasti di kampung suaminya di Kelantan..

Cuma famili abang aku je x dak..sebab tahun nie turn kampung wifenya di jengka, Pahang..


Famili ku bertolak ke Johor pada petang hari raya ke 2..setelah selesai beraya di kampung abahku di Ulu Yam..so sampai Johor jam 11 mlm..sib baik mood anak2 ku ok..risau gak..maklumlah sampai sana dah la tengah malam..pulak tu amat2 jarang balik sana..kiranya ini tahun kedua Filzah beraya di sana..tahun pertama masa tu dia masih lagi baby..

beraya di Ulu Yam..di rumah mak tua...(mak long)

Sampai je di umah atok (b.pahat), ku tengok ramai dah sanak saudara yg dah bergelimpangan..(tido la tu..) kat ruang tamu..keadaan biasa klu ku balik kampung..maklum la..bilik x cukup utk dorg beradu..cuma yg ada famili dan beranak kecik je ada luck utk tido dlm bilik..so famili aku ler antara yg special tu..kuikui...
selama 4 hari di kampung..best..maklum la aku ner ada kampung..anak2 ku pun dah serasi kat sana..x banyak kerenah..
part nk bertolak balik je yg aku tension..Farisha dah mula wat hal..dother aku nie mmg gemarkan kucing kat kampung nih..seingat aku masa dia umur satu tahun dan beraya di sini..klu dia nmpk kucing..di kejarnya..klu kucing tu tgh mkn, berani dia meniarap mghadap kucing tu tgh bersantap..aku pon cam x percaya sbb kat puchong mmg x dak sesapa familiku yg bela kucing..


kakak asik nk berkepit jer ngan meawww....



suh pandang kamera pon x mau...

anak kak ngah..nesya tgh melayan adik..kat belakang tu kakak tgh wat hapa ntah..suh possing pon susah....
So ari tu, dia nak bawak balik salah satu kucing yg ada kat umah atok tu..x kuasa aku..sapa plak nk jaga..aku sdiri pon x gemar sgt ngan kucing..bila x bg bwak mula la wat hal..dlm keta pon melalak.."kakak nk bwk meawww.."

Balik on the way tu..singgah beraya kat Muar..bad mood gak lagi..sib baik umah sedara tu ada mainan..dia layan barang mainan anak org tu..tp keadaan under control...hehehh..adik tgkkan aja kakaknya..dia jer nak bolot sumer mainan..Adik baik..wat hal sendiri..x meragam pon..yg pasti ramai saudara maraku yg gerammm bangat ngan pipi gebunya itu...
Kali nie aku rasa mudah dan bawak barang sikit jer utk balik kampung berbanding zaman farisha dulu..iaitu aku x perlu bawak keperluan susu utk adik..sbb aku masih Bfkan filzah..susu cap gantung..terasa amat mudah..x perlu bwk tarmos/ air masak..x perlu bawak susu/botol dan x perlu bancuh..klu g beraya..masuk je dlm kereta..bagi dia susu cap gantungku dulu..so sampai je destinasi dia dah kenyang..dan x byk songehh..so boleh la beraya dengan tenang dan aman...itu ler salah satu benefit BF..toll x...???;P

16 September 2010

Best Birthday Celebration Contest

**This is a sticky mode entry, scroll down for a new entry**



Bersempena countdown lagi 4 hari menjelang bufdey anak sulong aku, Farisha Qasdina pada 28 Ogos nanti..so aku berminat nk join contest nih..jadi..apa tgu lagi..jom ler...




Pembuat acara adalah cik JIji- Fify..bersempena bufdey beliau pada 16 Sept yg ke 24 thn..lorrr..muda lagi cik kak nih...Anyway..'Happy Bufdey dear'....

Puasku godek2 folder dalam komputer ni..mencari pic yg sesuai utk contest nih..so aku memilih utk tempek gambar ini...
.

.

.

.

.

.

Kejadian semasa celebrate bufdey farisha yg pertama di taska opis..sambil di kelilingi oleh pengasuh taska dan boy yg juga celebrate pd tarikh yg sama..yang mana satu aku..???yg tgh pangku gurl wearing baju kaler oren..actually ramai lg org kat situ..dorg x masuk dalam ini gambar sbb time nie turn baby yg lahir bulan Ogos..cuma 2 org je....1st time sambut bufdey anak..celebration nie utk anak staff yg lahir dari bulan Jun until Dis..Majlis nie wat masa tghari n farisha tgh tido..so no point la klu aku datang tp bufdey gurlnya tido..so aku kejutkan dia utk acara potong kek..tu yg muka dia cam mamai je tuh..
So itu la dia kenangan sambut bufdey anak sulong aku ketika berumur 1 tahun..dan pada 28 Ogos nnt genap lah usianya 3 tahun..Be a GoOd GurL mY DeaR...

09 September 2010

kontest peraduan pic cntik

Wahhhh..sok raya..so excited..tp still lg kat opis nih..x cuti pon lagi..coz ku cuma di Puchong jer..Raya ke dua baru balik Johor, kampung hubby...

Ari nie dok bodo2 je la kat opis..so, aku nk update contest aku nih..lets join this contest
...jom..

Si pembuat acara nie adalah cik namakunurulhuda..so leh klik di sini utk join...

ini bannernyer...






tarikh tutup penyertaan 16 Sept..

07 September 2010

'Contest Bersama si Kecil'

Kata si cik Cik Gayah nih, bersempena ulangtahun hari kelahiran ibundanya yg tercinta pada 31 Ogos yg lepas, so dia dpt ilham utk wat contest nih.

Contest ini bermula pada 1 September 2010 dan akan berakhir pada 10 Oktober 2010

Gambo yg ku pilih adalah di bawah ini...


So..lets Join...

org yg ku nak tag adalah:..

cute mum
Arisa
melody ifqa

Contest "Sayang Adik" By AM Collection

~ ThaT A BanNer~

Join lagi..nama contest seperti tajuk diatas.. ia diilhamkan oleh oleh Pn.Salina, yg menjalankan bisnes dan urusan Jual Beli Barangan & Keperluan. Termasuklah Membeli Barangan Baru & Terpakai seperti Barangan Elektrik, Perabot, Kenderaan, Pakaian, Sukan, Keperluan Rumah/ Koleksi Peribadi... Contohnya Telefon Bimbit, Komputer, Aircond, Jam Tangan, Tudung, Kasut, & Sebagainya...

Fuhhh..baekkkk punye biz nih...di rumahku pon ada brg2 yg perlu dilupuskan...

Motif utama contest nie suh tempek gambar anak yg menunjukkan kasih sayang adik beradik
So, puas la daku godek2 folder mencari pic yg mencapai objektif contest sbb kbyakkan pic adalah perseorangan..klu snap pic kakak n adik pon dorg x berpeluk2 atau kiss each other..makanya..pic yg aku pilih adalah ini...


Pic nih ayah yg snap..sbb amat jarang ambil gambo together2 dorg nih..mulanya kakak sorg jer yg naik cycle toys tu..bila adik nampak dia pon nak naik gk..tp tmpt duduk tu muat utk sorg jer..berhimpit ler 2 beradik tu..kakak kena pegang kuat2 handle tu sbb nnt terjatoh plak..so..time tu amat lucu sbb kakak bising sbb takot jatuh..adik plak bising sbb excited bangat dpt naik cycle tuh..terkekeh2 dorg nih gelak...aku yg nengokkan pon turut ketawa..apatah lg ayah...

Time itu..pic nih jer yg nampak jelas n x blur sbb pic lain yg ayah snap blur coz bergoyg n ada antara pic yg ayah snap tuh dorg x pandang kamera la..ternganga2la..hahahha....gelihati tgk gelagat dother aku nih...


Contest nih di taja bersama oleh:

http://alishamardhiyah.blogspot.com/
http://semua-barangmurah.blogspot.com/
http://amphotogroup.blogspot.com/
http://neezscollection.blogspot.com/


nak tau apa hadiahnya...geMMpaKK!!!


Hadiah Yg Menanti Pemenang

1. Pakej Fotografi bernilai RM80 - Sumbangan AM Photography
2. Pakej Fotografi bernilai RM50 - Sumbangan AM Photography
3. Pakej Fotografi bernilai RM20 - Sumbangan AM Photography

5 Hadiah Saguhati

Voucher (RM5) utk pembelian di Alisha Mardhiyah Collection,
AM Collection & Neez's Collection


Bestkan...So apa tgu lagi..LeTS JoIn....

Tarikh tutup contest ni adalah sebelum 11.59pm pada 30 Sept 2010.

Malaysia Day Giveaway

Yeehhhh..lagi 2 hari jer nk raya..tu pon klu raya hari Jumaat..wat nyer anak bulan dh muncul hari Khamis..maunya kelam kabot..huhuu...

Aarghhhh..x kira..raya tetap raya...eceehhhh..cm bebudak plak...mgalahkan anak sdiri yg x tau apa itu makna raya....

Okehh..memandangkan Hari Malaysia pada 16 Sept nnt jatuh pada hari raya ke 7, so apa kata jom kita join GA ini...Si pembuat acara nih x lain n x bukan si cutemum..

So simple of the rules...



*Tulis ayat keramat nie.....



Glitter Words


Senang jer kan....


Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)