Halaman

Pengikut

20 September 2010

Selamat Hari Raya...

Salam...wah..dah lama btul x update..(perghhh..baru 1 minggu)..ermm...rasa malas pon ada gak..tp di sbb kan nk updated pic raya..ku wat2 la rajin..kuikui...hehhehe...actually aku dah start keja last week..tu pon cuma ari Jumaat jer..almaklum la..kampungku cuma di sini..tp raya ke2 ku dah bertolak ke Johor..kampung my hubby..lama gak kat sana..hari Rabu baru balik semula ke Puchong..Khamis cuma bersantai2 je di rumah coz Jumaat dah keja..

Smlm mak n pak mertua n family kak ipar ku datang umah..kelam kabut ler..dorang main redah je umah ku yg mcm tongkang pecah tu..sib baik dorg paham..ku pye anak kecik..so ada maap skit klu umah bersepah..hiiiii...

Terus my family bersiap utk g Cheras, umah family abang iparku...konvoi ngan dorg skali..so beraya bidan terjun ler..ada ker????

Masa beraya di Batu Pahat, Johor tu..leh dikatakan kebanyakkan umah topik utama adalah kes pembunuhan Datuk Sosilawati..almaklum la..arwah tu pon org Batu Pahat..cuma kampung je lain2..dan yg pasti mcm2 versi yg aku dengar pasal kes tu..dah terang2 klu baca paper leh tau kronologi kes tu..ada lak wartawan yg x bertauliah..hehehhe



Apapon..aku happy spanjang beraya nih..best sbb raya tahun nie Filzah dah blh berjalan..klu thn lepas usianya masih lagi 2 bulan..bergambar pon kena dukung atau letak kan dia atas tilam..dan yg bestnya 2 org anak dara ku itu dah berbaju kurung..

Tahun nie tema BIRU...actually warna biru ku dah guna masa tahun pertama beraya sebagai seorang isteri dan mama..tp picnya x dak la plak..sbb seingat aku, masa tu snap pic guna kamera manual..itu tahun 2007. Bagi tahun 2008 ku x dak pic raya..aku pon x tau napa x dak..ermm..ntah cm ilang ingatan plak..time tu seingat aku tema warna coklat....so x dak la kenangan gambo di pagi raya..Tahun 2009..famili ku berempat..so tema warna hijau..dan tahun nie 2010..recycle balik warna biru...dan kali nie betul2 sedondon..



pak n mak mertua aku..pada pagi hari raya..


Sebelah tengahari baru g umah mak n pak aku kat Puchong..

Pic famili kak aku..kiranya ini raya pertama beraya di Puchong..sebelum nie setiap kali raya pasti di kampung suaminya di Kelantan..

Cuma famili abang aku je x dak..sebab tahun nie turn kampung wifenya di jengka, Pahang..


Famili ku bertolak ke Johor pada petang hari raya ke 2..setelah selesai beraya di kampung abahku di Ulu Yam..so sampai Johor jam 11 mlm..sib baik mood anak2 ku ok..risau gak..maklumlah sampai sana dah la tengah malam..pulak tu amat2 jarang balik sana..kiranya ini tahun kedua Filzah beraya di sana..tahun pertama masa tu dia masih lagi baby..

beraya di Ulu Yam..di rumah mak tua...(mak long)

Sampai je di umah atok (b.pahat), ku tengok ramai dah sanak saudara yg dah bergelimpangan..(tido la tu..) kat ruang tamu..keadaan biasa klu ku balik kampung..maklum la..bilik x cukup utk dorg beradu..cuma yg ada famili dan beranak kecik je ada luck utk tido dlm bilik..so famili aku ler antara yg special tu..kuikui...
selama 4 hari di kampung..best..maklum la aku ner ada kampung..anak2 ku pun dah serasi kat sana..x banyak kerenah..
part nk bertolak balik je yg aku tension..Farisha dah mula wat hal..dother aku nie mmg gemarkan kucing kat kampung nih..seingat aku masa dia umur satu tahun dan beraya di sini..klu dia nmpk kucing..di kejarnya..klu kucing tu tgh mkn, berani dia meniarap mghadap kucing tu tgh bersantap..aku pon cam x percaya sbb kat puchong mmg x dak sesapa familiku yg bela kucing..


kakak asik nk berkepit jer ngan meawww....



suh pandang kamera pon x mau...

anak kak ngah..nesya tgh melayan adik..kat belakang tu kakak tgh wat hapa ntah..suh possing pon susah....
So ari tu, dia nak bawak balik salah satu kucing yg ada kat umah atok tu..x kuasa aku..sapa plak nk jaga..aku sdiri pon x gemar sgt ngan kucing..bila x bg bwak mula la wat hal..dlm keta pon melalak.."kakak nk bwk meawww.."

Balik on the way tu..singgah beraya kat Muar..bad mood gak lagi..sib baik umah sedara tu ada mainan..dia layan barang mainan anak org tu..tp keadaan under control...hehehh..adik tgkkan aja kakaknya..dia jer nak bolot sumer mainan..Adik baik..wat hal sendiri..x meragam pon..yg pasti ramai saudara maraku yg gerammm bangat ngan pipi gebunya itu...
Kali nie aku rasa mudah dan bawak barang sikit jer utk balik kampung berbanding zaman farisha dulu..iaitu aku x perlu bawak keperluan susu utk adik..sbb aku masih Bfkan filzah..susu cap gantung..terasa amat mudah..x perlu bwk tarmos/ air masak..x perlu bawak susu/botol dan x perlu bancuh..klu g beraya..masuk je dlm kereta..bagi dia susu cap gantungku dulu..so sampai je destinasi dia dah kenyang..dan x byk songehh..so boleh la beraya dengan tenang dan aman...itu ler salah satu benefit BF..toll x...???;P

2 ulasan:

wannorashikin berkata...

Fara,

Memang tulah kelebihan susu ibu. Tak payah nak bancuh2.Just suakan je.

Farisha suka kucing ye.Mesti nak peluk je kucing tu.

Fara berkata...

ye wan..alhamdulilah..
mmg pon..kucing tu pon dh naik rimas asik kena pegang je..

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)