Halaman

Pengikut

30 Disember 2010

sakinhani giveaway



klik untuk join
Tag:
izwa
teppei
Hasrisa
dyahaha
pinkygirl
enna banana
dan sesapa saja yg baca blog aku nih..sudi2kan yer
tarikh tutup 15 jan 2011

Keputusan dan melalut

Esok cuti tapi kena keja..petang sampai malam..kul 5 ptg hingga 12 tgh mlm..hahahahha...padan muka aku...

Actually, sebagai urusetia bagi Sambutan Tahun baru 2011 di I-city, Shah Alam..of coz ler urusetia utk booth pameran alam sekitar tempat aku bekerja..so blh ler celebrate tahun baru skali kat sana..tgk bunga api..kababooooo....

Slalunya cam tahun2 yg lepas just tgk kat tepi highway KESAS jer..tgk bunga api dari Sunway...ku klu boleh nak elak bawak anak ke tempat yg ramai org tgh meloncat2 celebrate acara yg cam gitu semata2 nak tgk bunga apa..tgk dari kejauhan jer udah..

So, ku tgh berkira2 nie nak suh en.hubby bawak anak ker idak sok mlm utk tgk bunga api so aku balik sekali ngan dorang..sekurang2nya farisha xcited wat kali ke dua dapat tgk lampu2 banyak kat situ..idak ler aku g opis dulu ngan team urusetia..or en.hubby just jemput aku di opis jew...tp kesian lak kakak x dapat tgk bunga api n lampu2 kat icity..

huuuh...maknanya aku kena pilih salah satu:

1. En. Hubby bawa anak dan jemput aku sekali
2. Aku drop by kat opis n En. Hubby just jemput kat opis jer..

Actually, dalam seharian, kita mmg slalu perlu membuat keputusan..asal celik jer mata mula la berfikir dan wat keputusan..aku slalu gak cam gitu..kekdang celik jer mata terpikir 'cam nak EL jer la ari nih..malas nak keja..hahahha'..pas tu pikir lagi 'klu x keja nak wat alasan apa plak..x kan nak amik MC..sakit pon idak..huuhuu'...

So..malas nak pikir alasan ntah apa2 ntah..keputusan pon di buat..Muktamad 'keja je la'...

Berfikir pon sebenarnya ada prinsip..

1. Sentiasa bersikap positif bagi semua jenis kemahiran berfikir dan elakkan dari bersikap
negatif.

2. Berfikir secara perlahan-lahan dan sentiasa berfikir secara mudah.

3. Melupakan rasa ego, kita perlu mengikis perasaan ego kita jika inginkan setiap kemahiran
berfikir yang digunakan itu dapat manafaatnya.

4. Sentiasa menukar arah otak kita berfikir iaitu, bila kita perlukan berfikir secara logik, kreatif
dan lateral. Kita juga perlu menggunakan pelbagai kemahiran berfikir untuk menyelesaikan
masalah dan membuat keputusan.

5. Tentukan tujuan kita berfikir dan sering bertanyakan diri sendiri tujuan dan apakah hasil
yang diharapkan.

6. Perlu mengambil kira emosi dan perasaan orang lain serta diri sendiri sewaktu berfikir.

7. Kita perlu memikirkan alternatif lain sebelum kita membuat keputusan yang lebih baik.
Setiap idea perlulah dilihat secara global supaya perincian kita tidak lari atau melencong dari
skop atau landasan yang sebenar. Setiap pemikiran haruslah di akhiri dengan tindakan yang
seharusnya mendatangkan kesan yang baik pada orang lain

So...apa2 hal pon klu nak wat keputusan perlu pikir baik dan buruknya bukan saja pada diri sendiri..malah pada orang lain..

jadi aku memilih yang no. 2 ~aku drop by kat opis dan en. hubby aku just jemput aku kat opis jer..dgn alasan:

1. En. hubby x yah g I-City, bukan senang pon nak dapat parking..
2. Bunga api dah tentu kul 12 tgh mlm..sian adik n kakak..maybe dorg ngantuk kot dh tgh mlm tu bila kuar..hehehh
3. Aku antar jer anak2 aku kat umah parent..selesai masalah..en. hubby jemput aku tanpa bawak dorg..
4. elehhh..lampu2 kat I-City tu kan dah tentu2 mmg ada kat situ..lain kali leh bawak anak..lg pon dah pernah g pon sblum nih..

5. Apa la sgt bunga api tu..time raya bagi jer dorg main bunga api kucing..abih citer...


Itu ler antara alasan2 yg sempat aku listkan..So, Muktamad..En. hubby jemput aku kat opis..aku pon malas dah nak pikir..kang tukar fikiran plak lagi..stop this entry..Melalut...




Apa benda nie..??

Ishh..geli pon ada klu tgk menda nie..cam lembik2 jer..pas tu berbulu2 putih..ntah apa ntah...eeeee....

agak2 korang apa yer...haaa..tekaaa...contest nie..jawapan yg tepat akan dapat mendalah nie..hehheheh

Jangan pikir lain plak yer..read more..k ....

ooo..binatang rupanya...kat bawah nie dah tau la kan apa mendanya..anak Panda..hat bawah nie baru seminggu..dah nampak tompok itam dah..

Ini ler dia baby Panda..cute kan..masa lahir tu ..geli jer ler aku tgk.. Pic kat atas nie hampir 14 hari dah..dok monyok lagi..

Yang nie baru best...cute sgt2..comeyyy..dah rupa patung panda or teddy bear dah ..nie masa umur dia 17 hari..bulu pon dah lebat...

Comeyy kan..???

p/s: masa tgk pic kedua tu korang pikir hapa haa....aku tau apa yg korg pikir..hiiiiiiiiiiii

AM Photography New Year Giveaway 2011

Sempena kedatangan tahun baru,
AM Photography bermurah hati ingin memberi hadiah...
klik banner utk join..

Tarikh tutup Giveaway ni adalah sebelum 11.59pm pada 31 Jan 2011.
Sebanyak 8 orang pemenang akan dipilih secara rawak.

29 Disember 2010

Bambam's GA

Senang jer syaratnyer..klik ler pada banner klu nak ikut serta..


Adiahnya berupa!
Hadiah utama,
2 keping tiket mewakili 4 orang ke Waterpark Bukit Merah Laketown Resort dan sekeping tiket mewakili 2 orang untuk 2 pemenang bertuah!
means..ada 3 orang pemenang lar kan.. :)

Start now! until 1 January 2011!

24 Disember 2010

Winner of pregnancy moment contest

Alhamdulilah..lucky jugak akhirnya..walaupon x ler sekerap blogger yg aku tgk sgt2 luck bila join contest or GA..
Aku menang tempat ke 3

http://farzly.blogspot.com/2010/11/pregnancy-moment-contest-221110.html




Hadiahnya:

GIFT will b send to 1st winner only with sweet picture n sweet memory of summary...
(klau ade rezeki lebih, mayb boleh buat smpai 1-3rd winner...tgk keadaan nnt ye)
hadiahnye shawl meroon istimewa bling2 dr MUMBAI...

TQ..puan penganjur kerana memberi peluang utk ku menang...hehehheh

Gojesh In Orange Contest!!

Nak turut sertai..sila klik banner di atas ok..
Ini ler di antara baju oren aku..pic kat bawah nie di ambil pada tahun 2008..semasa punya anak seorang. Farisha pon baru umur 1 thn 4 bln..di Zoo Negara..

Pic kat bawah pula Farisha dah berumur 3 tahun..bawak anak2 bermain mainan token Di JUSCO, IOI MAll, Puchong.. Mama pon interprem sekali ler..hiiiii
Ini gambar nyibokk yer cik ruby..saje tempek..baju oren nie huby beli sama patern cuma saiz je lain..sedondon ler kunun..hiiiiii
Actually ku suke kaler Merah yer Cik Ruby..

ku nak tag

izwa
teppei
Hasrisa
dyahaha
pinkygirl
enna banana
dan sesapa saja yg baca blog aku nih..
sudi2kan yer

tarikh tutup penyertaan pada 14 january 2011.

22 Disember 2010

"My Girl Want This Skirt Giveaway"




disebabkan Hadiah utama ( Skirt di atas) jadi aku saje2 nak tempek anak2 aku memakai skirt legging nie..

kakak berumur 3 tahun..elok2 jer muat untuk saiz L..mmg saje ku beli corak yang sama..
Ini ler anak perempuan yang berumur 1 tahun itu ..Filzah Qasrina..sgt2 xcited klu tgk kartun mickey mouse..

Tarikh Giveaway bermula hari ini 20.12.2010 sehingga 11.1.2011

21 Disember 2010

:: LITTLE FINGERS Personal Calendar Giveaway 2010 ::

Nak join..sila klik banner ok..hehehhe..

kali ini di anjurkan oleh EB@MAMAAERI
hadiahnyer?

Simple personal calendar dgn photo sendiri yg best plus birthdate yg tersayang & anniversary utk taun 2011 yer...hhhaaa...teruja tak..?? Terujanyerr daku....

So, tunggu apa lagi..godek ler pic yg menarik tu yer n join it...
Due date on her anniversary...
23th December 2010 yg ke-4 thn... ;p

Sebelum tu ku nak wish ~

"HAppy AnNiversaRy dEar"...

Ini antara gambar yang ku berangan nak letak dalam kalender tahun depan ..hheheheh
*saje tempek bbyk..nnt pandai2 ler pilih yer tuan/puan penganjur...(perasan cam menang)


Farzly Families Picture

Wedding Picture
Tarikh Anniversary : 2 Disember 2006

Bufdey Huby : 3 September 1980


Bufdey Mama : 25 Julai 1979

Bufdey Farisha Qasdina bt Md Fazly : 28 Ogos 2007


Bufdey Filzah Qasrina bt Md Fazly : 12 Julai 2009

Good Luck kepada diri ku..hiiiiiii



"Food Craving Giveaway by Mommalydzar"

Berminat utk join..sila klik pada banner di atas okeh...


Jawab soalan ini :

Apakah jenis makanan yg sedang bermain-main diminda dan tekak Mommalydzar sekarang?
Haaaa..makyong tengah teringin nak makan satu benda ni


ermmm...maybe Char Kuey Teow..sedap wooo..pulak tu ada cili jeruk..pergghhhh

ku di tag oleh izwa..jadi ku nak tag:
Nora

tarikh tutup: 25hb 12, 2010

20 Disember 2010

gigit....gigit...

gerammmm...lepas satu..satu...

Ingat x ari tu citer pasal filzah jatuh bilik air taska..dan bbrp minggu yang lepas idung dia pulak berdarah sbb kawan bilik dia tolak..masa idung dia berdarah sorg pengasuh pon x bagitau..aku perasan idung berdarah masa dukung filzah ke kereta..mmg aku nak masuk semula le taska..aku nak tanya napa idung adik berdarah..meleleh..
Mmg aku hott sgt time tu..tp huby aku ckp x yah masuk la..maybe adik panas dalam (badan panas)..tapi aku rasa dahi adik..elok je..x demam pon..so dlm keta tu aku call pengasuh yg jaga adik..kebetulan pengasuh tu cuti plak ari tu..jd dia try tanyakan sapa yg jaga adik hari kejadian..tu yg aku dpt tau rupanya adik kena tolak ngan member biliknya..tapi klu sampai jatuh berdarah hidung..sure la kuat budak tu tolak..so, aku x nak memanjangkan citer aku cuma warning je..aku ckp 'lain kali klu ada apa2 bagitau..klu dah kuar darah sampai meleleh nie mesti jatuh kuat..' mmg aku tension..sorg pon x bagi tau kat aku..
N last week (friday)..kena lagi kat adik..maklum ler adik nie tembam..agaknya kawan dia nie geram kot ngan lengan dia..ada 5 kesan gigitan..yang di gigit oleh budak yg sama masa adik tengah syok tido..mmg nampak bekas gigi atas n bawah...kali nie pandai plak pengasuh..setelah di warning..bagi tau kat aku..so malas nak citer byk ..aku tempek je la pic nih..



19 Disember 2010

Jom Ber Picnic di Me & My Family

sticky pos sehingga 25.12.10
jam 11.59mlm

Lagi..dan lagiiii...dah meroyan contest nih....sbb pic dah mmg ada..so apa tgu lagi..join ler...meramaikan peserta..saingan yg sihat..heheeeeeee...


untuk join..klik sini ~adyna okeh...

Ini ler pic contest..hiiii


Pic semasa berpicnik ngan member hubby di Ulu Yam..hujung tahun 2008..seronok sgt..pulak tu sebelah malam sebelum nk g ke lokasi hujan pulak..dan pagi nya nie air sungai tu sejuk yang amat...sampai menggigil2..

Malam tu hubby tiup pelampung..lom pernah guna..masih berlipat lagi..farisha dok mengacau...sibokkk jer..


Tadaaa...Dah mmg beli untuk dia pon..hhiiiii..tuan punya diri rasmi..


Wahhh..dah berswimming suit sexy dah nie...* gambar di ambil sebelum farisha jatuh gedebukkk sbb licin...huhuhu


Disebabkan air sejuk sgt..farisha takut nak berendam..wpon mlm tadi xcited tgk pelampong...



Mama possing..heheh..dlm peyut ada adik..preggy 2 bulan...


dah penat main2 air..masuk je dlm keta trus tido...


disebabkan tajuk pon piknik so nak tau apa hadiahnya...


HADIAH
untuk seorang pemenang je tau
1 SET BEG PICNIC BESERTA PINGGAN , MANGKUK , CAWAN , GARFU N SUDU DARI AVON

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)