Halaman

Pengikut

22 November 2010

PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10

Salam..dh lama gak aku x jeguk blog aku nih..cuti lama la katakan..best wooo cuti..so ada skit monday blues ler pagi td..aku ingat nak EL jer..kuikui..sudahnya dalam malas2 nak g keja tu, akhirnya sampai gak aku kat opis..tu pon lambat..apa nak jadi ler aku nih...hahahh..sila padankan muka aku...


Okeh..straight 2 the point..aku nak join contest nih..aku x kira walaupon due datenya ari nih..tp x dinyatakan jam brpa nk close..so dgn rasa degilnya aku pon nk menjebakkan diri jugak..bolehkan Nor Hidayah...(tol ker nama dia nih..ntah memandai jerk aku nih)



Actually, duedate contest nih adalah tarikh anniversary beliau..so aku nk ucapkan..

'Semoga Berbahagia Hingga Ke akhir Hayat..Amin'...



Antara syarat contest beliau adalah..


~letak gambar u all tgh pregnant (xde had, bebas, tp jgn la byk sgt)
~buat skit summary cterkan pengalaman u all dr 1st dpt tau pregnant n smpai la deliver
baby (xde had perkataan, bebas, tp jgn jd buku cerita/novel dah la)
~tag 3 org kawan utk same2 join contest ni
~send blog address u all ke emel
idaman3s@yahoo.com

Sumer pic nih masa aku preggy 2nd dotter..1st dotter seingat aku x dak pic preggy kot..klu ada pon x nmpk perut..huhuhu


Ok..nak gambo yer..meh aku citer satu persatu pic nie yer..


1)Pic belah kiri tu, semasa aku preggy 2 bulan..sebenarnya aku mmg dah ready utk pregnant yg kedua kalinya..di sbbkan sgt taksub nak preggy wpon lewat 1 hari peyod..aku dah beli upt utk test sdiri..alhamdulilah..result +ve..tentu ler happy..aku bg tau hubby..dan kami sama2 happy...yess...!!!..tp ada skit sedih dlm hati sbb anak sulong aku belom 2 tahun lagi..masa tau preggy tu , umur dia baru 1 tahun 2 bulan..pic di ambil pada bulan Disember 2008..n firstly bawa farisha g zoo..nampak x unta kat belakang tu..mmg penat giler menapak kat situ..aku risau gak ner tau apa2 jadi ngan kandungan aku tu sbb masih 2 bulan..
2)Pic belah kanan yg ramai org tgh duduk tu actually kandungan aku hampir masuk 4 bulan..jgn x tau kejadian tu di Hutan Simpan Air Hitam, Puchong..aku conduct slot suai kenal student perkhemahan..aku wearing baju pink kaler..wpon preggy mak ttp masuk hutan u..tawakal je la masa nih..giler ker apa preggy masuk hutan..mlm plak tu..tp aku x tido sana ..ada alasan tersendiri..hiii...what 2 do..???

3)Pic kat atas nih usia kandunganku telah mencecah 5 bulan..masa nih acara makan2 sampai kenyang..kuikui..heheh x dak la..meraikan kawan2 yg cemerlang di Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang..aku di apit oleh k.wati n k.ain..cun x..hihiiiii..masing2 melaram ngan baju ntah apa2 ntah..ye ler..pasang bdn ler katakan..ini ler masanyer..tp aku x yah sesusah pikir..dah sah2 pregnant...


4)Haa..nie plak kandungan aku 7 bulan rasanyer..arrrghhh..lupa laa..tapi yg aku ingat aku dah memboyot dah..kaki aku pon dah sembab..pic nih masa bertugas sempena Sambutan Hari Alam Sekitar JKP Zon 4..Booth kitaorg dapat sambutan..ner taknyer..siap wat game lagi kat situ..dapat hadiah free...sapa x mau..tol tak...???..Aku bawa farisha masa nih..kakak x byk ragam..dia tau, x lama lagi dh nk jadi kakak..

5)yang nih..mak buyong..makin sarat dah nih..dah 9 bulan berdasarkan tarikh yang tertera kat gambo tu..dah tak larat sangat dah aku rasa..dah sembab sana sini..mmg dah x sabar nk bersalin dah..ntah napa preggy yang ke dua nih..perut aku gatal sesgt berbanding preggy yg pertama..miang2 yg amat..asik kena sapu krim jer perut aku nih..sbb tu masa preggy nih aku suke wearing maxi berbnding pakai suar...huhuhuh

6)Akhirnya.. Alhamdulilah.. selamat sudaaa...bersalin jugak aku akhirnya..walaupon di 'induce' tanggal 12 Julai 2009 jam 3.41 ptg di DEMC, Shah Alam..berat baby 2.8kg yang kami beri nama Filzah Qasrina..bermaksud Istana Belahan Jiwa..perrghhh...klu di bezakan mmg Farisha mudah sesgt masa bersalin wpon itu adalah pengalaman pertama..adik nih..ntah brp kali seluk..brp kali CTG..fuhhh..so bermula la episod berpantang buat kali ke-2..kali nie lebih mencabar sbb anak sulong pon kena bg perhatian jugak..tu..tengok..farisha sibokkk kacau adik tido..
7)Pic kanan tu, selepas 60 hari habis berpantang..terus berhari raya..tu beraya ngan bby baru la tu..tahun 2009..besttt..family pon dah bertambah..dan sekarang dah ready nak menambah lagi..kuikui..hiiiii..ke situ pulak...!!!
tag:
Teppei
Izwa
Nuyue
sila la join..jika masih ada kesempatan...

3 ulasan:

sharEna berkata...

sempat lg ke nie??ade 25 minit je nk balik...adoiii....

Fara berkata...

hiii...sy pon last minit join nih...

sharEna berkata...

akhirnya x sempat nk join. habi da called ajak balik...simpan dlm draft jelah..kui kui..

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)