Halaman

Pengikut

25 Julai 2012

Puasa yang dihayati

Hari nie masuk hari ke 5 kita berpuasa..pagi tadi dh la x bangun sahur..dh set alarm kul 4.30 pg..ingat nak pump susu dulu..agak2 setengah jam..kul 5 baru start memanaskan lauk..tp mengantuk yang amat..x semena2 aku offkan alarm n tido balik..alih2 tersedar dh azan subuh..adusss...x sempat nk bersahur pagi tu..sib baik MIH x marah..hiii

Farisha anak sulung aku plak kena demam campak..suspen jgk masa mula2 nmpk bdn dia berbintik2..tapak tgn n kaki pon bintik2 jgk..siap ada pecah2 kat dlm mulut..aku risau kena pyakit HFDM..Syukur la bukan..
So, dia dibawah jagaan mak aku skrg nie..mau seminggu dia tido umah atok nenek nya tu..kena asingkan sbb bimbang berjangkit dgn adik beradik yang lain..

ermm..utk ringan2 kan minda dibulan pose nie..meh baca komik kat bawah nie..ada moralnya juga..









kredit:http://ohislam.com/komik-puasa-yang-boleh-dihayati/


14 Julai 2012

Salam Jumaat..dh ari Jumaat dh kan..pasti ramai yg tertunggu2 cuti hujung minggu..tp minggu nie aku kerja la..apa blh buat..sian si kenit Fazril..nampak gayanya kena la angkut tiga2 anak aku ke opis coz mak bapa aku ada hal..what to do..???

Ari tu aku ada upkan entry pasal Filzah Qasrina..puteri aku yang no 2 tu..ulangtahun kelahirannya yang ke 3 tahun pada 12 Julai (semalam)...tersenyum2 angah bila aku nyanyikan lagu bufdey n bgtau hari tu hari jadi dia..mula la dia nk minta mcm2..yang pasti dia minta kek DORA..hahah

So mlm sbelum 12 Julai tu aku packing jajan utk 15 orang  kawan2 angah yang satu bilik dengannya di taska..budak2kan suka jajan..for sure la sweetieskan..



Fazril pula pada 12 Julai tu dah 4 bulan usianya..tgk tu sangat nyenyak dia tido time aku wat kerja potong memotong utk sediakan jajan angah..


  

09 Julai 2012

Iye ker???


Salam..peeeeppss...sihat ker??ada kesempatan nak update blog..x dak apa yang nak di upkan sebenarnya..famili aku ok jer..

Bulan Ramadhan kurang lagi 1 minggu..macamana persiapan..??cepat betul masa berlalu..sikenit aku tu pon dh hampir 4 bulan usianya pada Khamis nnt..Ramadhan dh menjelma bermakna tiada la Majlis perkhawinan..yer tak...???Cakap pasal perkahwinan..aku tau pasti ramai yang dah tengok pic perkahwinan pengacara n pelakon Irma Hasmie n pasangannyakan..aku pon ada upload entry perkahwinan mereka berdua..sangat2 suweettt!!!

Tapi u'olls tau tak rupa2nya suami Irma tu pernah berkahwin sebelum nie..bermakna Irma berkahwin dengan seorang duda...aku tgk kat blog artis ramai yang komen dan citer menda nie..kononnya perkahwinan Redza yang terdahulu tidak direstui keluarga..

Bagi aku x salah kawen ngan seorang duda..cam la isu besar sgt..kannn...biar la..ni soal jodoh..dh ketentuan jodoh mereka bersama..kita doakan je la agar jodoh mereka berpanjangan dan dikurniakan anak2 yang chomell..x giteuw...kat sini aku tempekkan skit pic perkahwinan Redza yang x kekal lama tu..klu nak tgk pic yang banyak2 korang cari la sendiri yer...hiiii

DSC08619

DSC08612

Amacam..percaya x???tapi jika dibandingkan pengantin perempuan tu dengan Irma..ermmm...Sangat sesuai Redza dengan Irma..kannn....


ok..byee...

02 Julai 2012

Tahniah Irma Hasmie & Redza Syah Azmeer

Ntah kenapa aku sangat tertarik pada pasangan pengantin baru nie..sangat secocok..sama padan n sama cantik..Akhirnya pengacara rancangan Assalamualikum di TV ALHIJRAH nie ketemu jodoh..moga berkekalan hendaknya..Aku sangat suka tgk gambar2 perkahwinan dorang nie..dalam banyak2 artis yang meraikan majlis resepsi pada pandangan aku..majlis dorang la yang paling sejuk mata memandang walaupun hanya dalam gambar..Husband Irma nie pun kacak bergaya orangnya..abang kepada salah seorang ahli RatuHati..

Pertama kali aku lihat suami Irma ni dalam rancangan Soal Wanita di TV ALHIJRAH hari Sabtu lepas..(wah..cam channel faveret plak dh)....aku tgk kemain happy je pasangan nie pulak tu si Irma nie sebagai tetamu undangan rancangan tu..so bakal hubby dia tu wat surprise datang ke studio..saling x tumpah cam iras pelakon Jehan Miskin..dari segi percakapan n senyumannya..(wahh..cam kenal sangat je aku nie ngan si Jehan tu)...tp aku pernah minat kat Jehan Miskin nie dulu..tp skrg nie dia pun dh suam2 kuku..story pasal dia pun dh x banyak..so aku dh beralih arah ler meminati pelakon lain...hahahha...

Apa2 pun Tahniah Irma & Redza..Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat..Amin...


gambar nikah irma hasmie

Majlis resepsi




Sumber:Rotikaya .



Bulan Cinta....

Salam...sihat ker rakan2 sekalian..Alhamdulilah..ku beransur sihat..anak2 juga begitu..Pejam jelik, dh masuk 6 bulan yang ke dua bagi tahun 2012..Bulan ni sangat mengujakan..nak tau kenapa..ehhemm....sbb bulan Julai nie ada dua kelahiran dalam Farzly Families..sapa lagi klu bukan budak manja Belahan Jiwa ku Filzah Qasrina yang jatuh pada 12 Julai..n daku sendiri pada 25 Julai..(wahhh..pandai mak aku bujet tarikh gaji dh kuar aku pun lahir ke dunia) bermakna tahun nie genap 3 tahun usia Filzah n aku...ermmm..33 tahun...it's just number..hiii

Walaupun Filzah nie agak kasar sikap n tingkah lakunya berbanding kakaknya (Farisha) tp ada sisi manja dalam dirinya yang tiada pada Farisha ..Kekadang aku tgh dok sorg2 wat keja sdiri cth lipat kain atau baca paper time tu budak bijak nie akan datang peluk mamanya nie dari belakang..n just kiss me..terharu x korang klu anak2 korang wat cam gini tanpa dipanggil atau di suruh..n i like that..Filzah juga petah berkata2..dan aku suka melayan dia berbual..Dalam perbualan tu ada semua..suka, geram..marah..kelakar bersekali ngan mimik muka dia..1 pakej..Sebab tu MIH sangat suka mengusik Filzah..Filzah juga pandai mengambil hati aku..klu aku marah dia akan cakap ' mama jangan la marah angah"...hiii...bila dia ckp je cam gitu terus aku sejuk.. 

Berbanding Along - Farisha nie anak yang sensitif..pantang ada yang x kena..nangis je yang dia tau..susah nak buka zip utk tukar baju pun nangis..paip dalam bilik air susah nak bukak pun nangis..sampaikan bila aku ajar membaca n suh dia ulang banyak2 kali pun dia cebik..pernah aku terpandang tanpa sengaja bila MIH x jadi bawa dia n Filzah ikut g kedai..alih2 dia duduk kat sofa kesat air mata meleleh..nangis dalam diam..sian pulak aku tgk..dan yang pasti sikap kedua2 dua anak dara aku tu adalah gabungan dari sikap aku sebenarnya..ye la..mana x tumpahnya kuah klu x ke nasi..ye x???...

Nie pe'el si kenit Fazril x tau la camana..anak lelaki pulak tu..moga2 biar jadi lelaki yang sejati..lelaki mmg ada sikap nakalnya..dan ini la cabaran yang kena aku hadapi..kalian juga yang punya anak tentu ingin yang terbaik untuk anak2kan..Kita sama2 berdoa agar kita mampu mencorakkan anak kita menjadi insan yang berguna kepada agama, bangsa n negara..chaiyokkk..!!!






Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)