Halaman

Pengikut

31 Mei 2011

1st Luck Draw Giveaway KZNabihah Boutique


Jom join GA nie coz blogshop nie ada jual bermacam2 barang yg sgt2 kaum hawa suka..jom usha apa yg ada..
Antaranya~

Lengan cardigan ini seperti ala kaftan/ kelawar =)
Bat Knitted Cardigan Harga : RM35.00/sehelai
 Sweety Puffy Maxi Dress  Harga : RM60.00/SEHELAI
 JAKET EKSKLUSIFHARGA : RM34.00/SEHELAI
Amacam..ada yg berkenan ker?? nak tgk lagi byk baju2 yg cantik n comey2 g la terjah blogshop KZNabihah Boutique
Jom tengok plak apa syarat nak join GA boutique nie:
tag
mamaishazah
fieda
 
wow memang best hadiahnyer...
So tgu apa lagi..
Tarikh tutup: 31 MEI 2011

Beto Khusyairi dah kawin

Ntah knapa akhir2 nie aku sgt minat pada pelakon yang satu nie..seingat aku sejak bulan pose thn lepas dlm citer Geng Surau..pastu bulan Feb ari tu aku layan citer Kashaf Imani..mamat nie gak berlakon ngan Syarifah Amani..mmg best giler citer nie..boleh lak aku layan nangis..aku rasa citer nie pon dah basi sbb skrg pon dh nak masuk bulan Jun. Tapi tiap kali ulangan kat ASTRO, make sure aku akan tgk jgak wpon dh tgk 2@ 3 kali..Nama pelakon nie Beto Khusyairi dan sekarang ni muncul pula dalam cerita Juvana dan Cita & Cinta. Korang tengok tak?

Beto Kusyairy
khasyaf Imani
Rupa2nya si Beto nie dh kawin..apa da hal..nak tgk wife dia..hhaa nie ler..dan blognya very speaking london..kihkih...Kalau korang nak kenal isteri Beto Khusyairi boleh lah berkunjung ke blog dia di SINI ye..

Tapi lakonan si Beto nie sgt2 berkesan..semcm ada aura..nak kata macho cm Fahrin idak ler..tp aku suka ler klu dia berlakon..

aku x ler jeles dia possing cam gini..sbb aku pon leh possing camgini ngan MIH..heheh

akan sama jer face dorg nie kan..

Semoga jodoh kalian berpanjangan dan dikurniakan anak yg comei..heheh

ikhlas dari fan Beto Khusyairi



contest : hepi besday daddy!!!


Semata2 nak join contest nie..sanggup aku selak satu persatu n3 si nureenasir..dan akhirnya aku dapat gak tarikhnya..nie x copy org lain yer..hahahha..
MOHD NASIR BIN NORDIN (23 Jun).."Semoga panjang umur dan berbahagia di samping isteri dan anak tercinta..Amin.."


CONTEST GAMBAR GILER PINK


Klik banner utk join

Saya follow BLOG ARIEYSHA CHAN kerana.. ia adalah syarat utk join contest gambar giler pink nie..secara tak langsung leh tambah rakan blogger.

Tag
huda
fieda
mamaishazah


ku selepas bbrp hari abis berpantang anak yg ke 2..sgt2 gemuk..huwaaa...

TARIKH TAMAT:
20 june 2011

30 Mei 2011

Jom tengok Kung Fu Panda

Wahhh..sangat2 best last week..napa best??..haaa..nak g tau nie..Sabtu lepas g Open Day sekolah Farisha di Kompleks 3C, Bandar Sunway..dapat ler jumpa beberapa teacher dia..selama nie cuma kenal guru kelasnya jer..hari tu teachernya g tau prestasi kakak di sekolah..ermmm...kakak di rangking ke 7 dari 17 pelajar di kelasnya..peratusnya leh tahan jugak tinggi..93%. Bagi aku x kisah la sbb baru taska..apa yang dia paham bila dlm kelas itu yang penting..Tapi teacher kakak cakap dia nie pendiam sgt dlm kelas..bila di tanya suaranya pelahan jer..tp klu jumpa kengkawannya kemain lupa diri lagi..

Apa yang teacher ckp tol la tu..klu kat umah lain lak perangainya..menjerit2 ajer..kekadang ngan adiknya pon di jeritnyer..tpi dia ler student yang paling dengar cakap dan pengemas..aku tgk kertas exam dia..cam x sangka plak kakak leh paham ngan soklan tuh..bila aku suh study kat umah..suh sambungkan titik2 abjad dia kata x tau..padahal bila aku tgk kertas examnya tu, ada kuar soklan sambung titik2 tu..reti plak buat..overall aku puas hati ler ngan pencapaian kakak (wpon baru 4 tahun)..    

Pas balik dari sekolah kakak trus g IOI Mall sbb dh janji ngan 2 org anak dara tu, nak tgk wayang citer Kung fu Panda..sgt2 teruja..tayangan kul 12 tghari..aku plak yg x-cited..kihkih..al maklum la..dh lama sgt x tgk wayang..ini ler kali pertama tgk wayang sejak dh beranak pinak nie..mula2 cuak jugak..ner la tau tetiba adik melalak plak sbb tgk menda besar n bunyi yg kuat kat depan mata..

Tapi..elok jer masuk hall, adik dh tido kat pangkuan aku..kakak dok sit tgh..MIH kat sbelah kiri..mmg kakak teruja tgk kartun yg sgt2 besar..aku pon happy sbb kakak happy..citer dh sekerat jln baru adik terjaga..x gerak langsung adik..terkebil2 biji matanya tgk skrin tu..baiknya anak mama..aku pon leh concentrate tgk citer tu ngan tenang..bila dh gini perangainya leh la tgk citer lain lak nnt..heheheh..
kakak bergambar ngan poster panda sementara nk tgu masuk panggung
dok dulu kat kerusi Gintell tu..lambat plak kul 12 tghari
happy sgt anak dara aku nie hari itu..
adik wat peace x jadi..hiiii

dalam panggung..dok tepi sekali dan depan sekali..privacy..adik nak breastfeed pon x dak hal..

sempat possing sblm tayangan bermula..kang gelap dh x blh nak bergambar dh..hahahaha


1st Contest from Mummy Dona Kesya " Sedondon "


Jom..klik banner utk join

tag
izwa
kenitchiko
huda

 
Both of my doter~ Farisha & Filzah

"Ulangtahun ke-3 NUSHA"


tag
huda

Ku doakan hubungan antara Nusha dan En. Abgnya yang tercinta berpanjangan sehingga ke jinjang pelamin..almaklum ler..time couple nie semuanya indah2 belaka..bunga2 cinta bak kata Misha Omar..Ulangtahun perkenalan pon masih ingat..jgn nnt bila dh tinggal sebumbung dh lupa lak saat2 perkenalan camner..hikhik..(cam kena batang idung sdirik jew)..
Suh cik abg tuh cpt2 dtg melamar..biar ada hubungan yang sah..time tu baru tau perkongsian hidup yang sebenar..x caya cepat la nikah..hehheheh

TARIKH TUTUP 16 JUN 2011

contest gambar bersama haiwan


Jom join..kali nie bergambar ngan binatang plak..

ku nak tag
nurkima
huda
dyahaha

First time bawa anak ke Zoo Negara..actually pic nie tahun 2008..tgk tu, farisha sampai melalak takut binatang besau kat belakang dia..hahah


Tarikh tutup: 1 Jun 2011

'asleenda simple mimple GA'


Nak Join..Jom ler

Tarikh tutup 3 Jun 2011

Tag 
izan idma

27 Mei 2011

lovely thread garden 1st giveaway

pilih satu item lovely thread garden kesukaan anda untuk dijadikan hadiah misteri
yang mana satu erkk..sumernya cantik2 belaka..tapi aku paling berkenan yang ini..


lovely greeting card . jewellery

sangat2 cantik..
tarikh tutup penyertaan : tepat jam 11.59pm waktu Malaysia 21 jun 2011 (selasa)

Header baru..

Ini n3 ciput..ringkas seringkas2 nya..Amacam..ok x header baru kat blog aku nie..1st time guna khidmat org nih..huuuh..selama nie edit pic sendiri jer..almaklum ler bab edit mengedit nie aku bukannya reti sgt..tp ok kan..itu ler 4 F..

Tq kei seichi coz sudi buatkan header baru nie utk akak..sgt2 cepat respond dari kamu yer..sesapa yang nak mintak tolong kei buatkan header g la terjah blog beliau.."Free Header By Kei Seichi"

25 Mei 2011

Sweet N Pretty 1st Anniversary GIVEAWAY

Photobucket

Sweet N Pretty 1st Anniversary GIVEAWAY

GA nie di wujudkan sempena ulangtahun pertama blog Sweet N Pretty. Ianya sebagai tanda penghargaan kepada pelanggan dan follower yg tidak jemu2 terus menyokong SNP

hadiah GA pon menarik tau..

tarikh tutup GA ni 10 Jun 2011.

22 Mei 2011

"Free Header By Kei Seichi"


Salam..Header Free..??..toll kah ini..betol2 atau kebetulan..klu dh begitu bagai dikata, x kan aku nak lepaskan peluang nih..lebih2 lagi menda yang kei seichi buat nie memberi manfaat kepada blogger sekalian alam..

okeh..tanpa berlengah lagi aku akan ikut syarat yg kei seichi nyatakan;

1. Saiz header aku x tau ler kei.. kamu berpengalaman jadi aku serahkan pada kamu yer..asalkan nice okeh laaa..
2. Agak2 transparent ok kot.. try n error dula la yer..
3. Cam dlm blog aku tu "Farzly ~Dedikasi Untuk Keluargaku"
(memula dulu dedikasi ler tp skrg blog aku nie dh mcm rojak..kihkih)..eh..eh..ayat yg nie jgn lak kamu masukkan..  
4. Ikut kesesuaian kamu la..klu blh nak kaler red or gold..ok x??
5. Meh aku nak tempek pic yang ini..

 
ku nk pic nie ikut turutan yer..n ner pic yg ada tarikh tu..kasi buang itu tarikh..leh tak kei seichi??..byk songeh lak aku nie kan..hehhehe..dh la free lg banyak bunyi plak..
ku sengaja kasi besau ini gamba sbb kamu kata klu blh bior resolution besar lg bagus..

6. Sila la email ke farisharaf@ymail.com bila dh siap yer..

Akhir kata di ucapkan ribuan terima kasih..heheheh


zwani.com myspace graphic comments



Tarikh tutup: 3 Jun 2011

"mama cun camwhore bersama baby cute!"


Jom Join Ramai-Ramai

Tag
izwa
dyahaha
hasrisa

 Cun ker??adakah perasan..bukan aku yg ckp yer..tp dh tajuk contestnyer dh cam gitu..
Apa pon x bleh..hahahah

Nama ibu : Faradiyatul Liana
Nama anak : Farisha Qasdina
Usia anak : 3 thn 9 bulan
Tarikh lahir : 28 Ogos 2007
Email : farisharaf@ymail.com
  

'CUTE BABY WITH TIGHT CONTEST AT GEROBOK KECIL KU'


Jom Join

Tag
Izwa
dyahaha

GOOD NEWS!! Gerobok Sales akan dilanjutkan sehingga 1 jun 2011...Jom shopping-mopping kat sini..ada banyak item yang hot..



GEROBOK SALES is coming..
busha pants now 20% discount.. 
normal price RM10 but now RM8 only.. 
lets grab for your cute kids.. 
and also new set 'romptight'.. 
Farisha n Filzah memakai skirt legging strawberry


TARIKH TUTUP 1 JUN 2011


21 Mei 2011

CONTEST " I'M PROUD TO BE A MOTHER "


Join klik banner

Tag
HUDA
FILA
ZAIIKULIM

Di sebabkan aku punyai 2 orang anak dan aku bangga menjadi mama kepada 2 orang cahaya mata..jadi tidak adil jika aku tempek sorang je anak aku kat sini..Jadi aku tempekkan kedua2nya..Bolehkan Ainul..


Nama Mama: Fara
Nama Anak: Farisha & Filzah

TARIKH TUTUP 30 MEI 2011

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)