Halaman

Pengikut

30 Mei 2011

Jom tengok Kung Fu Panda

Wahhh..sangat2 best last week..napa best??..haaa..nak g tau nie..Sabtu lepas g Open Day sekolah Farisha di Kompleks 3C, Bandar Sunway..dapat ler jumpa beberapa teacher dia..selama nie cuma kenal guru kelasnya jer..hari tu teachernya g tau prestasi kakak di sekolah..ermmm...kakak di rangking ke 7 dari 17 pelajar di kelasnya..peratusnya leh tahan jugak tinggi..93%. Bagi aku x kisah la sbb baru taska..apa yang dia paham bila dlm kelas itu yang penting..Tapi teacher kakak cakap dia nie pendiam sgt dlm kelas..bila di tanya suaranya pelahan jer..tp klu jumpa kengkawannya kemain lupa diri lagi..

Apa yang teacher ckp tol la tu..klu kat umah lain lak perangainya..menjerit2 ajer..kekadang ngan adiknya pon di jeritnyer..tpi dia ler student yang paling dengar cakap dan pengemas..aku tgk kertas exam dia..cam x sangka plak kakak leh paham ngan soklan tuh..bila aku suh study kat umah..suh sambungkan titik2 abjad dia kata x tau..padahal bila aku tgk kertas examnya tu, ada kuar soklan sambung titik2 tu..reti plak buat..overall aku puas hati ler ngan pencapaian kakak (wpon baru 4 tahun)..    

Pas balik dari sekolah kakak trus g IOI Mall sbb dh janji ngan 2 org anak dara tu, nak tgk wayang citer Kung fu Panda..sgt2 teruja..tayangan kul 12 tghari..aku plak yg x-cited..kihkih..al maklum la..dh lama sgt x tgk wayang..ini ler kali pertama tgk wayang sejak dh beranak pinak nie..mula2 cuak jugak..ner la tau tetiba adik melalak plak sbb tgk menda besar n bunyi yg kuat kat depan mata..

Tapi..elok jer masuk hall, adik dh tido kat pangkuan aku..kakak dok sit tgh..MIH kat sbelah kiri..mmg kakak teruja tgk kartun yg sgt2 besar..aku pon happy sbb kakak happy..citer dh sekerat jln baru adik terjaga..x gerak langsung adik..terkebil2 biji matanya tgk skrin tu..baiknya anak mama..aku pon leh concentrate tgk citer tu ngan tenang..bila dh gini perangainya leh la tgk citer lain lak nnt..heheheh..
kakak bergambar ngan poster panda sementara nk tgu masuk panggung
dok dulu kat kerusi Gintell tu..lambat plak kul 12 tghari
happy sgt anak dara aku nie hari itu..
adik wat peace x jadi..hiiii

dalam panggung..dok tepi sekali dan depan sekali..privacy..adik nak breastfeed pon x dak hal..

sempat possing sblm tayangan bermula..kang gelap dh x blh nak bergambar dh..hahahaha


2 ulasan:

nureen berkata...

bestkan.. bila bwk anak2 lagi meriah ;)

Fara berkata...

mmg best..anak dara tu dh siap suh janji nnt citer transfomers plak..nie gara2 tgk iklan sblm kug fu panda start..

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)