Halaman

Pengikut

03 September 2010

ConTeST SENyuMan @ HaPpy BIrThDay FarIsyah

Lebih kurang cam nama kakak cuma spellnyer jer lain skit. Idea contest nie di wujudkan oleh JuE-aNNa FaUZiE, jom kita meriahkannya...



ConTest Berakhir Pada 08.09.2010 jam 5.32 petang. pembuat acaranya kata masa ni farisyah keluar dari perut beliau.Wahhh..happy becoming bufdey dear..

so ini la picturenya...


Nama: Farisha Qasdina bt Md Fazly
Umur: 3 tahun

Contest saya dan baby oleh cik awynn

Okey...yg nie mudah..mmg byk pic aku ngan baby..klu letak kat sini dh bleh jd album gambo..so x tau nk pilih yg mana..

ThaThE BanNer



pembuat acara adalah Cik Awynn..so jom kita check apa syarat2nya..

Syarat-syarat nya!!


1) anda mesti warganegara Malaysia. n jadi follower blog ni.~of coz..dh jd follower dh..

2) mesti gambar anda dan baby. ~tgh wat pemilihan pic nih..
*pada saya, baby adalah budak yang berumur antara 1hari hingga 4 tahun. so mana2 budak yang berumur dalam kategori itu.. dikira sebagai baby*


3) hanya sekeping gambar aje tau. tak boleh banyak2. nanti pening nak pilih pemenang.
~okey..

4) boleh aje edit2. tapi jangan lah over sangat :) ~nk edit tang mana ntah..x yah la kot..

5) buat satu entri pasal contest ni.. yang simple2 aje dan letak link blog ni ~okeh..

( http://matahati-aween.blogspot.com)


6) letak kan gambar di atas di side bar blog korang.. link back to entry.
~okeh..

7) lepas tu jangan lupa taruk nama, email dan link entri anda pada ruang comment ye.
dan....~dah settle bru comment..

8) tag at least 2 orang. lebih pun boleh~sapa ehh...

****
JuE-aNNa FaUZiE
**** BABY(MAMA AMANA&ARIEF)

baru aku perasan..selama nie aku join contest or GA kebanyakkannya pic kakak..so kali nie aku nk up pic adik plak..ner tau ada 'ong'..kihkih...



Pic nie di ambil semasa majlis kenduri aqiqah adik pada bulan Februari yang lepas semasa usianya 7 bulan..rambutnya mmg kureng..dan sampai skrg pon masih kureng..ntah bila la nk lebat rambut adik nih yer dik...

So..let join this contest....

~Contest Memek Muka Si Manja~

So kali nie nk cuba contest by Ibu Aqil plak..ini blognya..sila la klik utk turut serta..Dunia Contest Ibu/EmIenAqil ~Kembara Sebuah Kehidupan~



Mulanya aku confuse pasal contest nie..setau aku memek muka adalah riak wajah yg spontan..so pepaham je la klu spontan..like candid..tp salah satu rules adalah:

'MEMEK MUKA YG PALING CUTE & SPECIAL di mata anda.. Yg anda rasa boleh buat pihak juri cair giler..'


Nk yg cute plakk...ermmm..so aku putuskan utk pilih memek muka spontan..ikut pemahaman aku..of coz ler x cute..toll x?hehehe....jd aku memilih picture ini...



bath time..kakak pegang botol soap..biasa la bebudak tgh mandi daya imaginasi pon tinggi..kunun botol tu airplane..

Nama: Farisha Qasdina bt Md Fazly
Umur: 3 tahun (pic masa tu umur 1 thn 5 bulan)

Tarikh tutup : 25 SEPTEMBER 2010 (12 am)
lets join...

'Comel Lote Welcome Giveaway'

Dah lama x update n join GA or contest..kali nie nk cuba nasib untuk GA ini plak..



Cute x brooch kat atas tu??..cutekan..sesuai ngan tajuk GA nie..so sesapa yg berminat untuk dapatkan brooch tu..apa tgu lagi..jom klik..ner tau ada rezeki n peluang jadi pemenang bertuah..

'Comel Lote Welcome Giveaway' ini bermula 1 September 2010 hingga 6 September 2010.

Drama bulan puasa..

myMetro | Freddie hilang sokongan

Drama best..tp x dak tajuk..korang baca je la..

"SAYA hadir ke Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan), Ahad lalu kerana diminta ramai ahli Karyawan dan juga hampir semua pemimpin dalam industri hiburan di Malaysia untuk menyelesaikan kemelut dan menghentikan penyelewengan duit Karyawan oleh Presiden Karyawan, Datuk Freddie Fernandez," kata pengasas Karyawan, Zaienal Abidin Omar.

Zaienal yang juga ahli seumur hidup Karyawan berkata, kehadirannya disambut dengan bunga manggar dan paluan kompang. Malah, pada hari itu ratusan ahli Karyawan (lebih 400 orang) menyambut kedatangannya dan mengiringinya ke dewan mesyuarat.


"Saya terkejut dan terharu dengan upacara sambutan kedatangan saya kerana tidak menyangka sokongan begitu ramai ahli Karyawan kepada saya. "Apabila saya diarak masuk ke dewan, saya dapati hanya ada lebih kurang 30 orang saja di dalam (mungkin hanya separuh daripadanya adalah penyokong Freddie.


"Saya sayangkan Karyawan yang saya tubuhkan serta saya pimpin sehingga menjadi berpengaruh dan gah. "Itu sebabnya saya mengambil keputusan untuk hadir dan cuba membantu agar Karyawan tidak terus dipergunakan untuk kepentingan individu," katanya dalam satu kenyataan akhbar kepada media.


Kata Zaienal, dia prihatin dengan permintaan ramai, tetapi apa yang berlaku sejurus selepas itu ialah badan bebas (peguam dari kedua-dua pihak) masuk untuk memulakan mesyuarat. "Freddie dalam keadaan kelam-kabut dan ketakutan, mendesak badan bebas membuat sesuatu supaya mesyuarat itu dibatalkan. Beliau tahu apabila undi tidak percaya diusulkan, pastinya akan mendapat sokongan majoriti dan beliau akan dihalau keluar dari mesyuarat. "Beliau mempertikai ahli Karyawan yang hadir dan membuat kenyataan akhbar bahawa Karyawan ada beribu ahli dari segenap lapisan yang terbabit dalam industri hiburan. Kalau begitu, mustahil beliau dapat mengenal pasti kesahihan setiap seorang ahli kerana Karyawan sendiri tidak mempunyai senarai lengkap dan terkini ahli.


"Beliau sedaya upaya cuba membuat kecoh dan mempertikai dengan menghalau ahli Karyawan yang tidak dikenalinya dengan tujuan untuk menggagalkan mesyuarat. "Bagaimanapun, ahli tidak mahu berganjak dan mahu meneruskan mesyuarat supaya mereka dapat meluahkan perasaan tidak puas hati terhadap Freddie. "Freddie menjadi lebih terdesak dan ketakutan ditambah dengan beberapa ahli yang bangun berucap membelasahnya mengenai sikap buruk dan penyelewengan duit Karyawan.


"Apabila Datuk Aziz Sattar berucap, Freddie berkali-kali mengganggu dengan biadab dengan mengatakan 'orang tua bodoh.' Beberapa orang ahli bangun dan menyuruh Freddie memohon maaf kepada Datuk Aziz, tetapi dengan angkuhnya beliau menengking mereka dengan berkata 'for what.' "Ini menyebabkan ahli hilang pertimbangan. Kekecohan dirancang lebih awal oleh Freddie kerana beliau membuat laporan polis sehari sebelumnya. Beliau mengupah beberapa orang untuk menyekat ahli yang tidak menyokongnya untuk masuk ke dewan supaya ahli marah dan memprotes. Beliau sedar bahawa hanya sekerat dua saja ahli yang masih mempercayainya," katanya.


Tegas Zaienal, oleh kerana hampir semua ahli Karyawan dan pemimpin industri hiburan tanah air menolak Freddie, dia mengambil kesempatan ini untuk menasihatkannya berundur secara terhormat sebelum terlambat demi mengembalikan penyatuan dan memartabatkan industri hiburan Malaysia.


AGM yang berlangsung di Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas), Hulu Klang itu diharap menyelesaikan kemelut yang membelenggu Karyawan sejak hampir tiga tahun lalu.


Namun, cerita lain pula berlaku kerana belum pun sempat mesyuarat berjalan, sudah berlaku kekecohan dan tidak puas hati di kalangan pihak tertentu sehingga membawa kepada babak pergaduhan. Freddie dikatakan ditampar manakala Pengurus Besar Karyawan, Ahmad Abdullah dipukul selepas berlaku perang mulut dengan beberapa pihak yang mengaku 'ahli' Karyawan. Bagaimanapun, sehari selepas AGM itu, Freddie menafikan dia ditampar.


Dalam sidang media yang diadakan di pejabat Karyawan, Freddie menjelaskan keadaan sebenar dan mengatakan 'dalang' sebenar yang bertindak memainkan peranan di belakang tabir sudah menunjukkan dirinya. Individu dimaksudkan tidak lain tidak bukan adalah pengasas dan bekas Pengerusi Kehormat Karyawan, Zaienal.

Kata Freddie, AGM itu dibuat secara tertutup untuk ahli, tetapi mereka tetap berkeras untuk masuk dengan tujuan buat kacau. Apabila diminta keluar cara baik, mereka tetap enggan. "Sebenarnya saya dah lama jangka Datuk Aziz Sattar diperalatkan. Ada seseorang di belakangnya kerana perkara ini sudah berlarutan tiga tahun tanpa penyelesaian. Apa yang berlaku menampakkan Zaienal hendak rampas kuasa dan mahu jadi presiden. "Dia buat kenyataan kononnya kalau jadi presiden, akan baik dengan persatuan artis lain sedangkan dulu dia yang memulakan sengketa dengan persatuan lain. Tingkah lakunya dulu sangat mengecewakan. Sekarang dia berbuat baik dengan persatuan lain dan nak bertepuk tangan dengan kejatuhan Karyawan," Freddie dilaporkan berkata.

p/s: ermmmm...mmg sesuai la org2 nie jadi artis..bila baca artikel nih mcm dlm drama pon ada..haii...dunia..dunia....

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)