Halaman

Pengikut

14 Oktober 2009

Aktiviti baru..

Bukan ape pun..saje je wat tajuk tu..x tau nk wat tajuk ape..aktiviti yg aku maksudkan adalah pump susu..kali nie aku x nk pisang berbuah dua kali..time farisha dulu aku cuma sempat susukannya sampai 9 bulan je..tu pun bukannya full breastfeeding..tp kali nie aku dh tanamkan keazaman sejak preggy lagi utk menyusukan anak aku yg ke dua nie secara x-klusif..mudah2an allah makbulkan niat suci hamba-Nya ini sehingga 2 tahun..insyallah.
Mulanya aku x terpikir pun nk full breastfeed anak aku tu..tp bila aku tengok opifmate aku membawa mesin pump nya dan hasil yg dia dpt pun cepat dan mudah..tergerak lak aku nk beli mesin pump tu..aku beli brand Spectra 3..actually aku beli mesin nie atas tgn org..kak fatimah namanya..aku search kat web susuibu.com..kak timah nie dia nk let go mesinnya nie sbb dia dh beli freestyle..fuhhh...

apa lgi..pucuk di cita ulam mendatang..nk beli yg package..ermm..byk lg menda yg aku nk beli utk kelahiran bakal baby..beli la mesin nie wat permulaan..just mesin je dulu..masa tu preggy 6 bulan.



Cooler bag pertama aku dpat dari kakak aku..dia bg sbb dia dh x nyusukan anaknya lagi..ada 2 botol dan 2 ice pack..yang bentuk empat segi tu..pastu aku pikir2 nnt kat taska aku nk biarkan je stok susu yg dibawa kat dlm cooler bag..x yah letak dlm peti ais taska yg penuh mak aii tu..

so aku pun beli cooler bag yg ke dua, set Moms Precious cooler bag..dlmnya package ada 6 botol dan 3 ice pack..skarang aku dah boleh bernafas..yg nie aku nk bwk kat opis, utk stok yg dipump di opis...dan bermula la aktiviti baruku...bayangkan beli mesin masa preggy 6 bulan..beli beg bila aku dh start naik keja dan baby aku pun dh 2 bulan ..hahaha...

tu nampak tak dalam bekas kat belakang gambar cooler bag saiz empat segi tu..tu pump manual aku..brand Pigeon..pump tu la yg aku guna masa wat stok Farisha..kira berjasa gk la..sekurang2nya bila blackout, Spectra sure x leh guna tp untung ada manual..ok what!!.



Itu ler serba sedikit yang aku nk kongsi..apatah lagi semangat aku makin membara bila Pn. Nor Kamariah Mohd Alwi, Kaunselor Laktasi, susuibu.com datang beri taklimat mgenai Penyusuan Susu Ibu baru2 nie kat opis aku..so apa2 kemusykilan yg berkaitan dah pun terjawab..alhamdulillah.
p/s:nnt la aku upkan pic...

Tiada ulasan:

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)