Halaman

Pengikut

12 Jun 2012

Majlis berendoi Muhammad Fazril Haiqal

Alhamdullilah..selesai sudah kenduri aqiqah dan majlis berendoi baby baruku pada 9 Jun 2012 (Sabtu) yang lalu..Kali nie ada kelainan sbb anak2 aku sebelum nie tiada majlis berendoi cuma cukur jambul..tapi kali ini siap sewa buaian lagi..kelasss...Al maklum la satu-satunya anak lelaki aku buat masa nie..excited dia tu lebih skit..hiii

Muhammad Fazril Haiqal sangat bagus pada hari tu sbb tidak menangis bila di letakkan ke dalam buaiannya..setidak2nya berbaloi jugak la aku sewa set buaian tu sbb dia siap tido lagi dalam buaian tu..Aku mmg x ajar baby tido dalam buai pun..

Tema kenduri adalah biru sbb ia adalah baby boy..Meh layan gambar..nak tengok tak???


Pagi tu dimulakan dengan bacaan kumpulan Marhaban..nie member-member mak aku jugak..tu tgk baju n tudung sedondon..



Tadikan aku cakap tak ada cukur jambul sbb rambut Fazril halus n sangat kureng..mcm kakak2nya jugak..jadi mak aku memilih untuk tahnik baby menggunakan madu n kismis yang telah dihancurkan..

Ini la saya ...Fazril...


Aku mula terfikir untuk buat majlis berendoi nie bila tau aku preggy baby boy..pulak tu mak aku pun setuju sbb belum ada lagi ke lapan2 cucunya sebelum nie buat majlis macam nie..just cukur jambul jer..soaku ambil la peluang ini untuk cari mana2 pakej yang sesuai ngan bujet aku..


Puulak tu sekarang kan tengah deman EURO so aku request letak beberapa bola sebagai hiasan..siap ada patung2..menda2 nie membuatkan kanak2 ribena especially anak2 aku teruja..asik nk main bola n patung je..mmg set nie dia pasang hari khamis (malam)..so hari jumaat tu terpaksa la aku awasi budak2 kenit yang ada umah mak aku nie dari menghampiri kawasan buaian nie..nanti tak pasal2 sebelum hari kejadian dh porak peranda hiasan yang owner nie buat...huhuhu...alhamdulilah budak2 ni mendengar cakap...

Kebetulan majlis nie di buat pada cuti sekolah..so anak2 kakak aku di import khas bagi menolong apa2 yang patut..(iya la tu...hiii)...along iki n angah pa'an...

Farisha sangat suka bergurau ngan angah pa'an..klu merajuk..dua2 pon merajuk sekali...

lengkap sudah famili aku..ada gurl n boy..
harta n nyawa aku...

Farisha n Filzah..be a good gurl ye sayang...
Fazril yang lahir hanya seberat 2.1kg..kini dh makin semangat n hampir 6 kg dalam masa 2 bulan..

Famili kakak aku..sangat mengidamkan baby gurl..mudah2an termakbul..amin..

Mak n abah aku bersama cucu2nya..yang tiada filzah n firdaus (anak kakak aku)

2 ulasan:

sakila's craft berkata...

meriahnya...semua serba biru..semoga menjadi anak yg soleh, selamat dunia akhirat..

Zie berkata...

Wahh meriahnya majlis fazril..
zie pulak buat untuk ank sulung ja... ank kedua dan bby ni tk buat dah...cuma buat akikah jer... cukur jmbul pun lps mengurut...
Wah dah mkin berisi dan bambamnya dia...
mama pun maintainn jer...apa rahsianya

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)