Halaman

Pengikut

29 Oktober 2010

Zuriat Hamster Yang Pertama

Salam..ingat tak ari tu aku ada citer pasal binatang peliharaan aku hamster..klu x ingat leh tgk N3 nih ..WonderPets.. dah 3 minggu aku bela..semalam, tak disangka2 yang betina tu (wonderpet kakak) telah melahirkan zuriatnya yang pertama..Alhamdulilah..tapi seekor je..kakak n ayah punye lah xcited sbb 1st time tgk baby hamster kecik yg amat..aku dah pernah tgk dah sbb sblm nih parent aku pernah bela hamster..


Berdasarkan pengalaman dulu pasti parent hamster akan mkn baby hamster..aku pon x tau napa..jadi utk selamatkan baby nih ayah sanggup tumpangkan hamster jantan (wonderpet adik) ke sangkar hamster anak jiran..dan angkat baby hamster tu ke tempat yg banyak habuk kayu..semata2 nak memanjangkan hayat baby nih..


Alih2..huhuhu..pagi tadi sebelum g keja seperti biasa akan jenguk hamster..tapi peliknya baby yg seekor tu dah x dak..huwaaa...sedeynyer...puas la ayah kuis2 habuk kayu tu ketepi..ner la tau tertimbus ker..tapi mmg x dak..

kat opis aku ckp ngan member (Rina) yg bagi aku hamster tu..dia ckp x mungkin dia beranak seekor je..maybe ada lg beberapa ekor tp dah kena baham dah sblum tu..lgpon baby yg seekor tu mak dia mkn, maybe sbb takot kitaorg amik baby dia...ada logik nyer jugak kata member aku nih sbb ayah mmg ada kalih baby tu ke tepi....


huhuhu...alamatnya lama lagi ler nk tgu pasangan hamster nie beranak lagi...ku siap mimpi2 lagi mlm td psl hamster nih..xcited sgt hamster dh beranak.. ^~^




2 ulasan:

Mrs.Eady berkata...

dulu ade beli hamster gak name Ciko..:D

Fara berkata...

cutenyer nama..baby nie pon x dan nak bg nama lg..

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)