Halaman

Pengikut

29 Jun 2011

Pesta Buku

Salam..peepss...lama dh x bersiaran..x sempat la..so ari nie ada masa terluang nak updated entry yang tertunggak..citernya gini.. Sabtu lepas ku sekeluarga g Pesta Buku Negeri Selangor..biasa ler dh nama pesta buku sure ler banyak buku kat sana..actually aku nak belikan buku tambahan untuk anak dara aku yang sulung..tapi masih tercari2 buku apa yang sesuai. Jadi beli buku latihan yang biasa2 je ikut usia dia 4 tahun...Masa memula sampai tu mmg nampak ada banner Upin & Ipin kat bangunan SSAC Konvensyen..Terjerit2 la dorg ke'xcited'an..ku pun ingat ada maskot geng upin & ipin..tapi x dak..sian dorg..g masuk butik kartun tu..ermmm..x dak yang menarik plak..so pulang hanya bawa buku..

Kitaorg lunch kat Kompleks PKNS..western food..so masa nak balik tu mmg angin sikit pye kuat..x pasal2 belon Ben10 kakak terbang di tiup angin..menghala ke jln..sib baik kereta x laju sbb kebanyakan kereta slow nak cari parking kosong..kakak dh jerit2 dh sbb belon harga 5 hinggit tu jatuh kat jalan..makin lama makin jauh plak belon tu g sbb angin tiup..sian MIH aku lari2 kejar..memula dekat je belon tu..hampehhh..MIH plak rajin nak kejar belon..kereta siap hon sbb tgk mamat lari g kejar belon..kihkih..bahaya siyottt....

Belon berjaya dapat tapi dh kempis sbb bergesel2 ngan batu2 jln wpon x kena lenyek ngan tayar kereta..kakak dh nangis2 dh..sbb mmg dia terloncat2 dpt belon tu..aku mmg malas nak beli menda tu sbb dh tau klu beli sure jadi tukun je kat umah..nyemak..xcited masa memula beli jer..MIH yg belikan belon tu supaya kitaorg leh lunch ngan tenang. MIH pujuk kakak, cakap nnt kat umah ayah tiup yer..baru ler kakak cool..sampai kat umah x dak pon dia teringat ngan belon kempis tu..ku buangkan aje ke tong sampah..beli utk di buang..

Rupa2nya bila kat opis time borak2 ngan opismate dia cakap maskot Upin & Ipin ada hari Sabtu, hari yg sama aku g..tapi dia pergi ptg..ler...klu ku tahu ada waktu ptg tu..mmg ku g sana..utk tgk keterujaan anak2 aku tuh..sbb dorg mmg suke giler ngan geng upin ipin especially adik..

p/s: n3 mmg tidak bergambar sbb x xcited nk bergambar kat sini..malu ler ramai org..

      

Tiada ulasan:

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)