Halaman

Pengikut

30 Ogos 2010

Selamat Hari Jadi Sayang..

Sabtu lepas (28 Ogos) bufdey puteri sulongku, Farisha Qasdina yang ke 3 tahun...Alhamdulilah..dah 3 thun dah anakku itu..Tiada celebrate bagai..almaklum la..bulan pose..sempena menyambut bufdey anakku ini, aku bercadang nk tindik telinga dia..mcm pelikkan..??dlm banyak2 perkara napa la nk bertindik time bufdey dia..aku wat begitu supaya ia akan jadi ingatan kerana bertindik pd tarikh sambutan hari jadi dia..lg pon kakak sgt sukee dan asyik puji anting2 aku..ayat standard dia 'cantekknya mama..' katanyer....aku pon byk kali tanya..'kakak nk cm mama ker..' 'nakk..' dia ckp..so aku makbulkan permintaan anak daraku itu..

So, tengahari sabtu, aku ngan parent g kedai emas utk tindik telinga kakak dan beli skali subangnya..aku pilih yang ada huruf 'F'. Tapi subang tu kena pakai 5 hari selepas bertindik..



Telinga farisha ditanda dgn pen


selesai tembak telinga sebelah kiri..maybe dia terkejut....terus pandang aku..aku wat x tau je n pandang tempat lain..klu pandang muka dia pretty sure dia nangis ..


pas tu telinga sbelah kanan plak..spray dulu kasi kebas..(mama sempat wat peace kat atuk..kihkih)



kali nie sbb dah rasa sakit sbelah kiri tadi..muka dia cebik..Tapi kakak sangat2 baik sbb x nangis pon..good gurl kakak..



So..itu la hadiah mama pada kakak utk tahun ini..kihkih..tgu plak present dari ayah yer kakak...

Balik dari umah parent aku petang tu..hubby aku trus bawak g beli hadiah kakak..aku pon x tau apa menda yg dia nk belikan..cari punya cari dan ini la yg hubby aku pilih utk kakak..




Intellective Computer..pilihan yg bijak..no more bear..yer kakak..hehehhe..


Untuk berlaku adil..ayah belikan juga utk adik handphone..ermm..handphone mainan ler...





Disebabkan terlampau excited dpt komputer..celik je mata dari tido ..perkara pertama yg dia buat..capai komputer...bagus anak mama..sekurang2nya x ler asik kacau adik...dlm masa yg sama 'learning'.



Itu la dia aktiviti hujung minggu selama 3 hari di rumah..Start Jumaat (Nuzul Quran)..dan hari Ahad nk g shopping baju raya..yeaahhhh.....

2 ulasan:

Mrs.Eady berkata...

saya pun brcdg nk hadiahkn subang uk sufiya nnti.hehehe..dh lame pikir,thn ni bg rantai mas kawin ni dulu thn dpn baru nk tindik

ape pun selamat harijadi farisha..;)

Fara berkata...

tq izwa..sufiya kenit lg la nk tindik..sian nnt dia nangis..hhhu..filzah pon akak x tindikkan dia skali ngan farisha..tgu dia besau skit dulu..

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)