Halaman

Pengikut

01 Oktober 2010

Demam pon musim ker..???

Asik update GA or contest jer..Nk citer skit pasal my dother..masuk ari nie dah 5 hari anak2 ku x sihat..demam..yg si kenit tu dah la last week kena oral thrush/candiasis..alhamdulilah kerak2 putih dalam mulut dia dah beransur ilang wpon ada skit2 jer lagi kat lidah n tepi2 dalam pipi tu..dan skrg demam plak..asal mlm jer suhunya meningkat..risau jugak..dah la payah nk mkn ubat..ubat titis utk candiasis tu pon mmg sgt2 susah aku nk bagi..sampai kan satu tahap aku terPAKSA titiskan kat ni**le waktu aku nk suakan utk dia myusu..tawakal jer la..buatnyer dia serik nk isap..padan muka aku..tp kena wat camtu sbb dah x dak cara lain nak bg dia ubat tu..
Nie pic masa g klinik check up oral thrush adik..abah aku yg anto..hubby aku keja n aku amik EL..hiii...

(Pic agak kekaburan..aku x pandang kamera sbb malu giilerr..mana x nya abah aku selamba jer snap pic..ramai pesakit kat klinik tu..malu ler beb...)

Belum lg bg ubat demam + batuk + selsema..huiihhh...lagi ler..melalak2 bila bagi..pas bagi muntah..sia2 jer..eee..gerammm..tp aku tau sbenarnya dia x sihat tu kerana ada 4 batang gigi baru nk tumbuh..bermakna akan ada 8 batang la gigi adik nnt..dan yg pasti smakin seriau la time aku nak Bfeedkannya..takottt kena gigitttt.....

Itu hal si adik..yg si kakak plak pon demam jugak..tp baru 3 hari..makan pon dia x nak..asik minum air rebina jer..sampaikan najisnya pon cair sbb x dak menda yg dia mkn..mlm kelmarin tgh dia bebel2 kat aku (biasa la budak2 bercakp)..tetiba mengalir darah kuar kat idung kakak..aduhh...panik aku...tp kakak nie mmg camnie..klu demam pasti idung dia berdarah..takot gak aku..ner tau ada penyakit lain plak ker...mintak dijauhkan..amin

yang pasti dari hari Selasa hingga la hari ini (Jumaat) aku x hantar dorang ke Taska..dah tentu la anak aku xpecially kakak sukeee bangat..sbb klu dorg g umah atok nenek dia..kehendaknya sumer dilayan..pepaham je la klu atok nenek yg jaga..

nie pic masa g klinik ari tu..sempat lg berpossing..org x ramai ok la..x la malu sgt..kuikui

Tiada ulasan:

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)