Halaman

Pengikut

11 September 2011

Atika Aula nak bagi duit raya

**sticky post..n3 baru scroll bawah yer**


**MAHU DUIT RAYA ~KLIK SINI**





Like FB Page Atika Aula


di tag oleh Mamaishazah

ku nak tag

eiqa
shiela
nureen

Bagiku blog Atika Aula seakan bercirikan Islamik..Aku x tahu tak pasti siapa sebenarnya pemilik blog ini sbb avatar pemiliknya tiada. Cuma yang ada watak kartun Boboiboy. Sempat aku review beberapa entry Atika dan terbaca salah satu entrynya tentang perasaan kecewa pada segelintir rakan2 blogger di luar sana..Ini aku upkan beberapa petikkan dari entry beliau yang bertajuk "Saya Kecewa". Harap Atika izin ku upkan entry tersebut yer. Tiada niat lain semata2 hanyalah utk review blog Atika.

************************

Tapi...apa yang menyebabkan saya rasa kecewa+sedih+terkilan ialah apabila hasil kreativiti saya ( blog saya ) ditiru hampir bulat2. Saya ubahsuai blog saya tanpa meminta bantuan sesiapa dan tanpa meniru blog sesiapa, saya buat berdasarkan fikiran saya sendiri. Saya gunakan kartoon boboiboy dan yaya disebabkab saya minat dan saya nak blog saya lain daripada yang lain. (dari dulu sampai sekarang, saya tak jumpa lagi blog yang jadikan karton ni sebagai watak utama di blog ) sebab tu saya buat. (Kalau nak buat pun, biarlah ikut kreativiti sendiri ).

Harapan saya terutamanya kepada blogger baru, jangan lah tiru blog orang lain secara bulat-bulat. Tidak kira lah sedikit or banyak, cuba gunakan kreativiti anda sendiri. 2 kan lebih baik.Mungkin buat masa sekarang saya dah tak buat entri tentang tutorial lagi, saya rasa dah "tertutup" pintu  hati untuk buat entri tentang tutorial.Kepada yang terlibat, saya maafkan mungkin kerana anda seorang blogger baru. Selamat datang ke dunia blog. 
****************************

Memang tidak sepatutnya pekara ini terjadi..Ia seolah2 menidakkan hasil kretiviti orang lain yang penat memikirkan sesuatu yang baru, akhirnya di cedok atau di TIRU oleh orang lain tanpa izin. Dah namanya tiru xkan nak minta izin...hehheheh. Kepada yang berkenaan..hentikan perangai suka menciplak yer..




TARIKH TUTUP
11 SEPTEMBER 2011



4 ulasan:

Atika Aula berkata...

tQ sebab sudi join contest sy :) siap copy lg ye.hehe. selamat berpuasa~

nadiaazira berkata...

jom join GA nadia...

http://retrojingga.blogspot.com/2011/08/giveaway-by-retrojingga.html

Fara berkata...

ok atika..slmt berpuasa jga
nadia nnt ku join yer..

Wanita2u berkata...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)