Halaman

Pengikut

15 September 2011

Ini lah berita gembira itu

Alhamdulilah..akhirnya berkesempatan jgak g klinik utk pregnancy check up..Ia utk mengesahkan urine pregnancy test (upt) yg aku check sdiri di rumah betul @ tidak dan jika betul brpkah usia kandungan ku..Scan pye scan ternyta betul..Alhamdulilah..dan kandunganku sudah menjangkau hampir 12 minggu bermakna sudah 3 bulan..Sangat2 mudah situasi aku pregnant kali ini..sebab:

-Aku x tau pon yg aku pregnant
-Tiada apa2 tanda pun menunjukkan aku sedang pregnant
- Tiada morning sicknes
-Mkn apa pon boleh..x mual2 langsung
-Masih pakai high heel sblum tau aku preggy

Hanya aku tau sejak bulan pose ari tu aku rasa aku dh gemuk sbb masa fitting baju raya yg aku tempah, mmg sendat tang perut. Itu berlaku masa pertengahan bulan Ogos..Mean aku dh preggy time tu..dan aku masih lagi x sedar dan lalui hari2 mcm biasa dan main bedal je mkn apa2 pon..sib baik baby dlm peyut ok..

Time raya lagi ler..aku rasa cm x nak pakai je baju raya aku tu..tp disbbkan dh tempah aku pakai jgk ler wpon yang adooo!!!  Aku tempah 4 helai baju raya..satu helai yg aku tempah aku buat kebaya, baju tu mmg awal2 lg aku dh simpan kat almari bilik kecik sbb almari tu tmpat simpan baju2 yg aku jarang pakai..mmg x muat langsung kebaya tu walaupon kainnya lawa..sayang jer..dlm fikiran aku mmg aku x pikir lain melainkan Aku dah Gemokk!!!huwaaaa. lagi 3 helai baju tu sendat tang peyut tp lantak la aku pakai jgk..
Dlm aku memikirkan aku dh gemuk secara tiba2 terdetik utk wat upt..ner tau preggy sbb gemuk tang perut jer..balik keja khamis last week suh MIH singgah farmasi..aku beli 2 upt skali gus..balik je umah mandi aku check..Time tu hanya tuhan je yg tau..ada 2 line yg sgt terang dan nyata..Alhamdulilah , mmg aku dh sgt2 ready utk 3rd preggy..dan2 tu jgk aku kuar bilik air mention kat MIH..jadi itu ler berita gumbira yg aku citer sekerat jln ari tu..hiiii....

Ku harap kandungan ini akan membesar dengan sihat sehingga saat melahirkan. Besar harapan aku dan MIH utk timang baby boy pula buat kali ini.. tapi segala2nya di tentukan oleh Allah..Aku tetap terima jika masih di kurniakan baby girl..yang penting aku dan baby sihat dan selamat.. Amin



Farisha n Filzah dok tayang baby yg di scan kat klinik tadi..kakak nie suka buat muka bila snap gambor...Filzah dh x blh di panggil adik lagi..sian anak mama..

Pic scan..dh nampak tangan dan kaki..Mudah2an baby membesar dgn sihat ..amin

2 ulasan:

wannorashikin berkata...

Tahniah Fara. Wan dari dulu dah teka Fara pregnant

Fara berkata...

ye ke wan..tq..

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)