Halaman

Pengikut

20 September 2011

Susahnya nak lupakan BF

Jangan salah anggap pulak yer..BF di sini bukan bermaksud Boy Friend tapi Breast Feed..Ini tak lain hal si Filzah la nie..rasanya dh 1 minggu lebih dh aku trend dia supaya lupakan BF tapi napa la susah yang amat..memula dulu klu siang mmg langsung dia x sebut pon pasal nenen..malam pon dia leh tido sendiri tp klu tengah malam bila dia terjaga sure dia merengek2 tapi dia x sebut pon nak nenen seperti sebelum aku trend tapi aku tau dia merengek2 tu nak menda tu la tuh..aku pujuk2 tapi x jalan..makin kuat nangisnya..nak x nak terpaksa jugak la aku bagi.

Cuti last week balik Johor..aku kesian sbb bila x bagi nenen waktu tido siang dia mcm dah x tentu arah. Jadi utk mngelakkan Filzah letih sbb x tido aku terpaksa bagi nenen supaya dia tido dengan puas. Masalahnya dh 'back to normal' pulak dah..Dah elok sekali je BF tapi dah jadi berkali2 BF dalam sehari..Penatnya..

Pinggang dh makin sakit dah nie..mana lengguh lagi..Memang aku tak sabar2 nak menghentikan terus BF Filzah. Tapi filzah makin manja dan x nak berpisah pulak dengan nenennya nie..Sabar je la..

Apakah yang harus aku lakukan...????..Memang tak salah bila pregnant dalam masa yang sama menyusukan anak..tapi Filzah bukannya baby or bawah 2 tahun..Dia dh lebih 2 tahun dan jika x beri susu badan pon dia still ok dan x memberi apa2 kesan yang besar jika aku menghentikan terus pemberian susu badan. Tapi mungkin cara aku kurang sesuai kot..atau beri lagi masa utk filzah???...sedangkan kandungan aku makin membesar..macamana sekiranya selama tempoh kehamilan aku yang masih berbaki 6 bulan nie Filzah masih lagi menyusu badan..Adoiiii...Maafkan Mama Sayang...mcmana pula jika saat aku nak melahirkan di hospital nanti filzah terjaga tengah malam mencari nenennya nie..nak bagi nenen sapa??..hiiii xkan nenen nenek pulak..kihkih....

Nampaknya aku kena tingkatkan usaha dan banyak bersabar agar Filzah dapat bercerai susu seberapa segera..Aku harap Filzah faham..sekali lagi.. 

Maafkan Mama Sayang...  



5 ulasan:

amiey lee berkata...

huhuhu haru...

dulu masa sarah pun gitu..sedih gak nak pisah nenen ngan dia..tapi bila ashraf lahir..dia sendiri tak mau dah share ngan ashraf...

kalau bg nnti dia gelak2 aja...

Fara berkata...

ooo..camtu yer amiey..harap2 filzah pon cam gitu ler..tp lg cepat lg bagus..hiii

miss wh0 berkata...

boleh kurang kan...dengan cara jarang2 kasi dia bf..nnt dia akan lupa sndri...comel nyer filzah..

Fara berkata...

tq atas tips miss wh0..mudah2an filzah dpt lupakan bf yg disayanginya nie..hiii..tq jga puji filzah..

wannorashikin berkata...

Fara,

Boleh try jugak slow talk dengan dia. Tapi kena ambik masalah.


p/s: Tandem nursing pun best jugak. Terutama bila nanti kedua-duanya tengah menyusu sekali.

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)