Halaman

Pengikut

26 Mac 2012

14 hari yang indah...



Alhamdulilah..hari nie dh 14 hari tempoh berpantang..x lama lagi akan kembali kepada rutin seperti aku BFkan Filzah yang telah pencen dr Bfeed 5 bulan lepas..akan ada pump..akan rendam botol byk2..akan penuh freezer ngan susu beku...akan..akan..akan segala2nya..

Nak tau apa bezanya Bfeed kali ini..sangat2 letih..itu je yg boleh aku katakan..sbb aku boleh buat perbandingan antara anak dara aku yang 2 orang tu dgn anak bujang aku yang halus nie..nampak je halus dan kenit..tapi bab nak nyusu...rakus yg amat...pas tu x sempat nak penuh breast aku nie dia ehek..ehek..lagi..nak nyusu...aduiiiihaii laa...sib baik la dia x banyak ragam..time malam pon dia cuma jaga nk nyusu jer..bila dh kenyang dia tido ler..aku pon tido la skali..bab meragam tu mmg x dak..cuma bab nyusu je dia kuat skit..

aku bukannya merungut..actually aku bersyukur sbb Fazril nak minum susu badan..dan alhamdulilah hari pertama dah ada susu walaupon masih blom banyak..nipple melecet tu dh tentu la kan..lepas je di urut..mencurah2 susu badan aku nie..cuma maybe aku makan produk Shaklee tu jadi susu aku pekat dan di sbbkan pekat kuantiti susu jd skit kot..tu yg Fazril rasa cm x puas nyusu..sbb tu sesapa yg mkn supliment nie di nasihatkan minum banyak air supaya dapat seimbangkan kandungan cecair dlm badan..tp dh aku nie tgh berpantang..kang minum byk air kang muncit plak..ahakksss...

Tp demi anak tersayang muncit pon muncit la..(x moo)..bak kata Makcik timah (makcik yg urutkan aku)..boleh minum air tp skit2 bukannya berteguk2 dlm satu masa...haaa...baru la x muncittt...hiiiii

tadaaaa...nak tayang Fazril yang dh 14 hari dilahirkan di dunia....

Muhammad Fazril Haiqal...bbrp jam selepas di lahirkan..12.3.2012 jam 11.51 mlm..
copyright muka kakak dia..saling x tumpah muka farisha masa baru lahir...
baru ler ada cop tapak kakinya..cute sgt..kecik...leh wat kenang2an...anak dara 2 orang tu x dak lak cop tapak kaki cam fazril..
masih tembam..baru sehari bersalin..alhamdulilah x jahit, x yah dok menyenget..hiii
dah anak ke tiga nie masih nenek gak yg mandikan...x berani aku..pulak tu bby kecil sgt..2.1 kg..
ini la dia budak 2 orang yg suka buat bising...
berebut2 nk pegang baby...
kan dh kena bungkus...sgt selesa dan good boy..x merengek bila di bedung..
ini la dia Farzly Junior...



3 ulasan:

::NureeN:: berkata...

comelnya...
nureen pon dh 35minggu ni
dah sakit2 tulang rahim..
doakan nureen selamat yerr...

petua x mau buncit dr bidan tue betol tp dengan syarat kena minum duduk tau jgn berdiri sbb klau berdiri air tue laju jerr turun kebawah & mslh buncit akan ada :)

Fara berkata...

Moga nureen slmt bersalin yer..x lama lg ank dara nureen tu jd kakak la yer...

Zie berkata...

emmm dah 14 hari yer... cepa betul....

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)