Halaman

Pengikut

02 Disember 2010

KAWAII GADGET'S CONTEST


Salam..sempena Anniversary Perkahwinan aku yang ke 4 tahun hari ini..aku memberanikan diri untuk join contest yang di anjurkan oleh Mommy Pinky.. Agak mencabar jugak kontest nih..tp sekadar untuk mencuba dan berkongsi hari yang paling bermakna dalam fasa perubahan hidup aku.....

Sesudah akad nikah pada 2 Dis 2006

Antara syarat yang dikehendaki...

Pilih satu lagu, lagu ape-ape je. Bahasa ape pun tak kesah. Buatla satu entry berkenaan lagu tersebut. Tak kesah la nak cerita kenangan ke, romantiko ke, gembira ke, sedih ke, menyampah ke, janji dapat menarik hati juri. Menarik hati juri, ok. Bukan hati korang..ekeke

~Tips:

*kalau korang pasang mp3 dalam entry lagi bagus, bonus tu.
*entry tu nak letak gambar pun boleh..tak de la boring mommy nak baca nanti ;p
*jadi la insan yang kreatif
..ermmm..saya akan coba wpon ku akui ku insan yg kritis...


Jadi aku memilih lagu ini..Nyanyian Ezad dan Iva..(nyanyian asal M.Nasir & Yusnizar Hussein) yang dinyanyikan semula oleh Fazly & Fara pada tahun 2006...hikhik...

so perkara yang MESTI DI LAKUKAN ketika membaca entri ini ialah:

1. Play this Mp3 Song



Ezad(EXIST) & IVA - DUA INSAN.mp3


2. Sebagai iklan ~ layan picas baling gula2 n duit syiling kat budak2 dulu yer..kendian layan lirik lagu plak..nnt aku story pasal apa aku pilih lagu nih yer..


3. Hayati bait2 lirik lagu ini ~amat bermakna

Dua Insan

Eva: Bila kau senyum, ku gembira
Bila kau sedih, ku menangis
Bagai taman rindukan kembang
Ku rindu wajahmu oh! sayang

Ezad: Di mana saja kau berada
Ku kan tetap bersamamu
Walaupun jasadmu jauh
Namun hatimu dekat selalu

Bila saja halangan menimpa
Kerna cinta ada ku tetap setia ~
Hanya dikau dan asmara
Membuat hidupku bagai Dalam Syurga ~

Eva: Biar masa berganti masa
Biar pun musim berubah
Telah ku katakan padamu oh! sayang

Duet: Hanya kuasa Tuhan dapat memisahkan

Eva: Jika kau tanya pada rembulan
Mengapa cahaya berseri-seri
Tentu jawabnya kepadamu
Kerna dikau cinta padaku

Ezad: Ku persembahkan kepadamu
Sekuntum bunga mawar merah
Kau terima sambil tersenyum
Kembang yang harum kau cium

Duet: Bila saja halangan menimpa
Kerna cinta ada ku tetap setia
Hanya dikau dan asmara
Membuat hidupku bagai Dalam Syurga ~


Eva: Dua insan sedang bercinta
Dua insan berjanji setia
Telah ku katakan padamu oh! sayang

Duet: Hanya kuasa Tuhan dapat memisahkan



Aku pilih lagu nih, krn ia adalah lagu nyanyian kami semasa majlis perkahwinan kami (majlis sebelah lelaki) pada 25 Disember 2006. Mmg malu giler time nih..ner taknya terpaksa menyanyi kena buli ngan Dj..Dia suh pengantin karaoke..pulak tu depan famili suami yang belum kenal sepenuhnya..bayangkan ler..pak ngan mak mertua aku ada..kak ipar , abang ipar, kak n abg hubby, sedara mara..malu yg tersangat malu..rasa cam aku nak lari jer masa Dj tu suh pengantin nyanyi..tp x kan nak tolak sbb tu majlis aku..aku tgk hubby aku pon dah cuak masa tu tp aku tau dia 'cover'..hikhik


Pulak tu rangkap pertama dah sah2 aku yang kena nyanyi dulu..hampehh...mmg suara aku cam itik tersepit...huhhu...wpon aku hafal lagu nih tp mata aku tertumpu pada lirik kat screen tv, x pandang depan pon..dorg siap bertepuk tangan lagi tuh masa kitaorg nyanyi..cam ler sedap sgt..wakakaka...mmg kena dera la masa tu..malu sehhhh.....

Dan sampai sekarang bila kami dengar lagu nih mmg akan mengimbau memori yg kelakar tu (bagi kami ler..) dan yg pasti hubby aku akan ajuk cara aku menyanyi dan tonasi suara aku yg terketar2...kihkih...Bestnyer kenangan tu..rasa nk reply balik jer dan nak nyanyi sedap2..hahahhaha

zwani.com myspace graphic comments

Majlis Persandingan sebelah perempuan - 3 Dis 2006

Majlis Persandingan sebelah lelaki - 25 Dis 2006

ku ingin tag (sebagai refferal):

izwa
teppei
Hasrisa
dan sesapa saja yg baca blog aku nih..sudi2kan yer


Jom ler...kongsi lagu....

Closing Date 13 Dec 10.

3 ulasan:

Mommy Pinky berkata...

wah, sweetnye memory :)
TQ join contest Mommy Pinky..gudluck >_< !!

Fara berkata...

sweet ehh...tq..geram ngan kawaiii...

khairolghani berkata...

terima kasih sebab join contest..good luck..:)

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)