Halaman

Pengikut

11 Januari 2011

Tertinggal Bas

Adusss...kan dah kena tinggal bas..sian Farisha...eh..eh..aku tengok farisha suke jer kena tinggal ngan bas..sbb blh ayah n mama g antar dia ke PPK, Kompleks 3C nun..
Alkisahnya..pagi tadi sampai jer kat taska..kami tgk kanak2 ribena yg kebiasaanya mmg dh ready kat dalam taska tgu bas dah tak dak..ku antar filzah kat salah seorg pengasuh dan ku tanya 'dorg sumer dah pegi ker??'..'aahh kak..bas dah pegi dah..' ..kan..sudahnya kami ler yg g antar farisha sendiri..
Sampai jer kat PPK tu..aku cari2 pengasuh yang ikut budak2 nie bersama dalam bas..tp x jumpa..berdasarkan time table kakak klu 8.30 -9.30 pagi dorg tgh breakfast..so..aku tinggalkan kakak kat kantinnya utk Bfast..aku tgk makcik kantin tu bagi dia makan koko crunch ngan susu..masa aku nak tinggalkannya untuk balik ke opis, sedihnya..rasa cam nak tgu dia abis makan..aku ckp ngan kakak..'makan sampai abis yer kakak..mama x der nih..'..my incik hubby tgk dari tingkap kantin jer..aku x cakap ngan kakak, mama nak g opis..kang x pasal2 dia nak ikut plak..huhuhu
sedihnya la..sampai kat opis..aku call pengasuh..sampai kesudah x berangkat2 hp dorang tu..aku nak tanya..apa jadi ngan anak aku tuh..sure dia tercengang2 tgk mama n ayah dia dah x dak..member2 yg lain pon x dak lagi..sob..sob...
hampir tghari baru pengasuhnya call aku balik..rupanya bas tu g amik budak2 kat kuarters pulak..baru g PPK..patut ler x dak member2 farisha kat kantin..kat kelas pon x dak org..
moral of the story..jgn nak lambat2 bersiap kat umah fara..kang x pasal2 kakak kena tinggal bas lagi...

Tiada ulasan:

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)