Halaman

Pengikut

09 Mei 2011

Kita bakorrrr...

Salam...asik update contest jer kan..dh bercampur aduk dh blog aku nie..arggghhh lantak la..klu x join menda2 tu alamatnya bersawang la blog aku nie tanpa N3 yg di update..dak gitu...

Sabtu ari tu tanah lapang hadapan umah aku berasap..alkisahnya...

Mmg aku ngan MIH ada bau cam terbakorr..ingat kan org bakar sampah..sgt2 kureng ajar membakar di waktu panas terik..MIH aku usha dari tingkap..x nampak pon asap..tapi still bau asap.

Selang setengah jam, klu x silap aku..kedengaran bunyi desing2..aku pon intai ler dari tingkap umah aku yang x berapa nak tinggi tuh..aku tgk api tgh marak dh nak kena bas kilang yang park kat tepi jalan tuh..apa lagi menjerit2 manja la aku kat MIH ku yg tgh bersantai-santaian dpn tv..

bas kilang kaler biru tuh..skit lagi api nak kena jilatan api



Alhamdulilah..sampai gak bomba di tempat kejadian..agak2 dlm 20 minit kot
 
apa lagi..siram la air tuh..

Aku cuma memerhati dari tingkap umah je..x nak aku g luar nun..wpon ramai dh org kat luar tu dok tgk2..apa sudah jadi..??

Menurut MIH yg kuar g lepak ngan member2 dia..sesaja dok nyibokk nak tau situasi sebenar..member dia dok bakar bekas telur..tp apinya dh padam..cuma asap je tinggal lagi..dan dia ngan senang hatinya pi buang bekas telur kat semak samun tu..bijak..bijak..

Itu la puncanya..abis semak samun yang kering tu terbakor sampai ke tengah kawasan..cuaca plak baik terik hari tuh..sib baik ler aku off duty..n tgh bercuti..klu aku keja time tu..dan aku nampak ada open burning..n tau pulak sapa yg membuat onarnya..sbgai salah seorg officer environment..harus aku kompaun jer..x pasal2 berasap Puchong Utama.. 

2 ulasan:

wannorashikin berkata...

Fara,

Selamat ko bertindak cepat ye.Thaz.

Fara berkata...

sure la wan..kang x pasal2 meletop bas kilang tuh..

Puteri Sulong

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Puteri Ke Dua

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Putera Hati

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Recent Visitors

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)

'Comel Lote Welcome Giveaway' (2nd Winner)
Ends On 6 Sept

Pregnancy Moment Contest (3rd winner)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE - (Saguhati)

1ST GIVEAWAY LOVELY MASHA (1st Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

"TUDUNG GIVEAWAY" (4th Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Extreme Makeover From Kenitchiko (1st Winner)

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula?(1st Winner- Entri Bijak)

Melati Mirror Giveaway (Top 5 Winner)

Giveaway Mei 2011 (2nd Winner).

Magnolia Pert GiveAway (Lucky)

Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana......... .;-) (saguhati)

"1st GiveAway by PinkUmmi"

"1st GiveAway by PinkUmmi"
Saguhati ke 5

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
Saguhati

CONTEST AKU DAN PAYUNG (3th Winner)

Giveaway | "love to look gorjes!" (4th winner Lulu)

GA - Setulus Ingatan

GA - Setulus Ingatan
Antara 20 Pemenang Bertuah

Peraduan Dunia Susu Ibu 2011 (9th Winner)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)

Kontest Menang Duit Raya (Winner random no.70)
NO70 – 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com/

"Ummi Iman 1st Giveaway" (2nd Winner)

CONTEST : APA TEMA OUTDOOR U'OLLS? (1st Winner)

korang vote saya, saya kasi hadiah (1st Winner)

Anniversary Giveaway AzatieSayang (Pemenang Bertuah).

"Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !" (Top 10 bloglist)

Contest : Aku Mahu Jadi Ratu (saguhati)

GA My Little Secret - Fisher Price.(3rd Winner)